Account Manager till Rektron!

Account Manager till Rektron!

Vill du arbeta på en familjär arbetsplats med stora ambitioner där kulturen präglas av en positiv atmosfär? Nu finns chansen för dig som vill utvecklas inom försäljning att ta dig an rollen som Account Manager till det expansiva tillväxtbolaget Rektron.

Information om uppdraget

Vill du bli en del av Rektron? Varje vecka hos Rektron börjar med ett måndagsmöte där det är frukost och offertgenomgång för att sätta en tydlig plan för veckan. Detta är även ett tillfälle att dela best practice i teamet. Rektron sitter i fina lokaler i Solna där de är ett team om 6 personer. Eftersom att de har en stadig tillväxt behöver de stärka upp sitt säljteam med en ytterligare Account Manager.

För att introduceras till tjänsten på bästa sätt kommer din närmsta chef att lära dig förstå Rektrons systemlösning Rektron Eyesight. Vidare kommer du få följa med ut på sambesök med de andra två säljarna i teamet och även få ta med dig en säljare när du har dina första möten. Din närmsta chef kommer att lita på dig och ge dig ett stort ansvar från start där du exempelvis kommer att få arbeta med stora kunder på en gång. Fortsättningsvis är din chef coachande och lyhörd inför vad du har för förslag/idéer som kan göra Rektrons affär ännu bättre.

Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos Rektron. Alla samtal och mail kring tjänsten går till Academic Work. Kontaktuppgifter: Nina Ha, rekryteringskoordinator.

Arbetsuppgifter

Som Account Manager kommer du att utgå från kontoret i Solna men du kommer även att resa till dina kunder inom hela Sverige. Du kommer att rapportera direkt till din närmsta chef som är försäljningschef.

Du kommer till exempel att:
 • Utveckla och bibehålla relationen med befintliga kunder och träffa nya kontaktpersoner
 • Prospektera och kontakta nya kunder
 • Vara ute hos kund och presentera Rektrons produkter och tjänster
 • Utarbeta offerter och självständigt följa upp och driva offerterna till avslut
För dig med engagemang och ambition finns det goda möjligheter att redan från start få möjligheten att arbeta med stora konton. En nästa roll hos Rektron är en tjänst som Key Account Manager.

Vi söker dig som

För att kunna nyttja dessa möjligheter behöver du ha en del kunskap och erfarenhet med dig på din första dag medan resten kan du lära dig. Men du behöver:
 • Vara flytande i svenska och engelska, både i tal och skrift med hänsyn till de interna och externa kontaktytorna du kommer att ha i rollen
 • Inneha en eftergymnasial utbildning inom försäljning, ekonomi, teknik eller annat relevant område
 • Har arbetat i ett serviceyrke tidigare
 • Inneha B-körkort
Det är ett stort plus om du:

* Har arbetat med B2B försäljning tidigare

I den här rekryteringsprocessen lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper. Som person är du affärsmässig och lyhörd inför att identifiera behov hos kunden. Du arbetar självgående och tar ansvar för hela processen, från ax till limpa. För att lyckas i rollen tror vi att du har en stor ödmjukhet inför uppgiften men är fast besluten om att lyckas. Du är en förtroendeingivande och social person som är duktig på att bygga långsiktiga relationer. Fortsättningsvis är du uthållig och trivs med att ha en roll där du varje dag kommer att ställas inför nya spännande utmaningar. Med ditt stora engagemang och resultatfokus kommer du att få stor frihet och ta stor plats i arbetet med företagets spännande kunder.

Övrig information
 • Start: Februari, enligt överenskommelse
 • Omfattning: Heltid, inledande provanställning om 6 månader
 • Lön: Fast lön + individuell provision
 • Placering: Solna, Stockholm. Det förekommer resor i tjänsten
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan, vi tar inte emot ansökningar på mailen. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
* Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos Rektron. Alla samtal och mail kring tjänsten går till Academic Work. Kontaktuppgifter: Nina Ha, Rekryteringskoordinator.
Mer info
Område Solna
Yrkesroll Försäljning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Academic Work
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Rektron startade 1982 med fokus att hjälpa industriföretag att få stabilitet i produktionen och ständigt ha bra produkter. De säljer systemlösningar och tjänster inom kvalitetssäkring och produktionsuppföljning inom såväl tillverkningsindustri samt tjänsteproduktion. Företaget arbetar med några av de mest välrenommerade och kända industriföretagen, och är idag starkast på den skandinaviska marknaden. Rektron stöttar sina kunder hela vägen, från behovsanalys till support och underhåll. Deras system bygger på uppskattade egenutvecklade system, tillsammans med de bästa verktygen från sina partners. Med visualisering ser Rektron till att rätt information alltid finns tillgänglig. Tydliga och interaktiva dashboards visar nuläge och historik, baserat på faktiska data från produktion och mätrum. Företaget erbjuder förberedda dashboards samt skräddarsydda, där man själv kan välja vilken information som ska lyftas fram. Olika vyer skapas för personer med olika roller och fokusområden inom verksamheten.

Rektron Eyesight är en portal på er intraweb där aktuell produktions- och kvalitetsstatus visualiseras i realtid. Dataflöden från andra system kan knytas in i Rektron Eyesight för att visualisera information från flera källor på en plats. Och portalen kan lika väl användas också för applikationer utanför Rektron-systemet.