Hoppa till innehåll
Välkommen till Sollentuna Kommunfastigheter AB - Skapa en bättre framtid med oss!

Sollentuna Kommunfastigheter AB (SKAB) är en aktör inom Sollentuna kommunkoncern. Vi är dedikerade till att förvalta och utveckla kommunens fastigheter, inklusive skolor, äldreboenden, samt kulturrika platser som Edsbergs slott, torp och lantbruk. Tillsammans skapar vi säkra och inspirerande miljöer för Sollentunas äldre, barn och unga.

Som det yngsta bolaget inom Sollentuna kommunkoncern har vi en tydlig inriktning på att ständigt utveckla vår organisation och verksamhet. Vi strävar efter att erbjuda våra ägare och hyresgäster maximal nytta genom effektiva och stöttande lokaler.

Just nu letar vi efter en IT-ansvarig som har möjlighet att spela en avgörande roll i utformningen av våra IT-strategier. Är du den personen vi söker?

Om tjänsten

Vi söker nu en IT-ansvarig i en nyckelroll där du kommer att vara med och utveckla verksamhetens IT-strategier och arbeta tvärfunktionellt. Det är en spännande och varierande roll där du får möjlighet att göra verklig skillnad.

I rollen som IT-ansvarig har du en avgörande uppgift att utveckla SKAB’s IT-infrastruktur för att öka effektiviteten och förhöja kundupplevelsen. Ditt uppdrag inkluderar att fungera som huvudkontaktperson gentemot kommunens IT-avdelning, ansvara för underhåll och uppgradering av vår IT-infrastruktur samt hantera budgeten för IT-relaterade kostnader. Samarbetet med leverantörer och säkerställande av överensstämmelse med företagets standarder är en central del av din ansvarsroll. Du är ensam i din roll men tillhör ett kompetent och motiverande team inom Ekonomi och Affärsutveckling vars funktion är att stötta och utveckla bolaget inom många områden.

I rollen som IT-ansvarig ingår bland annat:
 
  • Ansvara för SKAB’s IT-strategier för framtiden
  • Fungera som SKAB’s kontaktperson gentemot kommunens IT-avdelning
  • Ansvara för att upprätthålla och uppgradera bolagets IT-infrastruktur
  • Hantera budgeten för bolagets olika IT-kostnader och säkerställa kostnadseffektiva verksamhetsstöd
  • Administrera förändringar i lokala verksamhetssystem och agera som systemförvaltare för vissa system
  • Hålla sig uppdaterad om de senaste trenderna inom fastighets- och IT-branschen för att identifiera möjligheter till innovation och förbättring
  • Fungera som digitaliseringsledare för bolaget och samordna med kommunen gällande utvecklingsåtgärder i enlighet med den beslutade digitaliseringsplanen.
     
Din roll kräver att du håller dig uppdaterad om de senaste trenderna inom fastighets- och IT-branschen för att identifiera möjligheter till innovation. Du agerar som en nyckelperson för intern administration, ansvarig för personuppgifter och GDPR, IT-säkerhet samt ansvarig för systemuppgraderingar. Vidare utbildar du vårt team i användningen av våraverksamhetssystem och fungerar som en digitaliseringsledare. Det är en spännande och mångsidig position som ger dig möjlighet att påverka och driva SKAB framåt.

Vårt kontor ligger i centrala Sollentuna med närhet till pendeltåg. På SKAB erbjuder vi hybrid arbetsarrangemang och du erbjuds möjligheter till att jobba en del av din arbetstid hemifrån.

Är det här du?

För att vara framgångsrik i denna roll tror vi att du är en förändringsentusiast med minst 5 års erfarenhet som IT-ansvarig, gärna inom fastighetsbranschen. Du bör ha en gedigen bakgrund inom IT-infrastruktur och systemadministration samt expertis i att förvalta och utveckla verksamhetsstödjande IT-system. Din utbildning kan vara eftergymnasial inom IT eller att vi bedömer din arbetslivserfarenhet som motsvarande. Flytande svenska i både tal och skrift är viktigt.
Dina personliga egenskaper är viktiga för oss. Vi söker en problemlösare med förmåga att hitta kreativa tekniska lösningar, något som är centralt i denna roll. Din organisatoriska förmåga och starka planeringsfärdighet är nödvändiga för att lyckas i rollen. Flexibilitet är också viktigt för att hantera varierande arbetsuppgifter och situationer.

Vidare är effektiv kommunikation väsentlig, särskilt i samarbetet med kollegor, leverantörer och kommunens IT-avdelning. Att erbjuda support och service är en essentiell del av rollen, speciellt gentemot användare av verksamhetens olika IT-system. Din förmåga att förklara tekniska begrepp på ett enkelt sätt och att utbilda användare är ovärderlig. Dessutom är du troligtvis en innovativ person som är öppen för nya idéer och teknologier. Du skulle troligtvis beskriva dig själv som en IT-strateg. En långsiktig och strategisk syn på IT-utveckling är betydelsefull och vi anar att du har en framåtlutande framtoning när det kommer till planering för framtida behov inom IT.

Utöver detta är du en lagspelare som drivs av nyfikenhet och präglas av lojalitet, affärsmässighet och ödmjukhet. Du är även kreativ och väljer att komma med konstruktiva förbättringsförslag. Dessutom värderar du hög kvalitet i ditt arbete.

Vill du veta mer?

I denna rekrytering samarbetar Sollentuna Kommunfastigheter (SKAB) med Level Recruitment. Vänligen sök tjänsten genom att klicka på "ansök"-knappen här intill. Vid frågor vänligen kontakta rekryteringskonsult Stina Koskijev på 08-120 50 421 eller e-post stina.koskijev@levelrecruitment.se. Vänligen notera att inga ansökningar tas emot via mail.

Urvalet av ansökningar sker löpande.

Välkommen in med din ansökan!
 
Sollentuna Kommunfastigheter AB logotyp
Sök jobbet
Sista ansökningsdag
25 dec. 2023 (21 dagar kvar)
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
http://www.skab.se

Fler jobb från samma arbetsgivare

Ängelholm
Marknadsföring
Företagslogga
Huddinge
Teknik & Ingenjör
Företagslogga
Stockholms stad
Teknik & Ingenjör
Företagslogga

Liknande Jobb

Södertälje
Organisation & ledning
Företagslogga