Vikarierande samordnare/verksamhetsutvecklare inom LSS

Vikarierande samordnare/verksamhetsutvecklare inom LSS

Vi söker nu en vikarierande samordnare/verksamhetsutvecklare för ett föräldravikariat till avdelning funktionshinder.

Arbetsuppgifter
I rollen som samordnare/verksamhetsutvecklare har du ett nära samarbete med enhetschef och avdelningschef. Som samordnare arbetar du med att stötta handläggare i individärenden, i överklagningsprocesser samt ansvarar för att hålla i ärendedragningar för personlig assistans tillsammans med enhetschef. Du ansvarar för att samordna och planera avdelningens interna och externa möten, deltar i rekrytering och introduktion för nya kollegor samt deltar i kontorets utökade ledningsgrupp och i avdelningens ledningsgrupp.
Som verksamhetsutvecklare ansvarar du för och driver avdelningens utvecklingsarbete. Du är även processledare och ansvarar för att skapa och uppdatera avdelningens processer. Du deltar i arbetet med avdelningens verksamhetsplan, egenkontroller samt riskanalyser. Som verksamhetsutvecklare deltar du i och företräder avdelningen i olika utvecklingsprojekt på kontoret och har ett nära samarbete med andra avdelningar.

Du deltar i juridisk handledning med avdelningen samt har extern handledning med samordnare på avdelning äldreomsorg.

Tjänsten är uppdelad och man arbetar 50% som samordnare och 50% som verksamhetsutvecklare, dock kan detta variera utifrån verksamhetens behov under delar av verksamhetsåret.

Kvalifikationer
Du ser helheten och har en analytisk förmåga. Du har ett gott bemötande, är flexibel, ansvarstagande och strukturerad. Du har en god förmåga att snabbt kunna planera om och tycker att det är roligt att arbeta med förändring och utveckling. Du har erfarenhet av att leda en grupp och är trygg i samverkan med andra. Du tar egna initiativ och är självgående i ditt arbete.

Vi ser att du har flerårig erfarenhet av handläggning inom LSS. Du har goda kunskaper inom verksamhetsutveckling och kvalitetsledningssystem. Vi ser även att du har erfarenhet av att arbeta i projekt och goda kunskaper om vad det innebär att arbeta i en politiskt styrd organisation.
Kunskaper inom IBIC (Individens behov i centrum) är meriterande samt kunskaper i verksamhetssystemet Pulsen Combine.

Avdelning funktionshinder
Hos oss på avdelningen finns idag tio handläggartjänster, tre platssamordnare, tre bostadsanpassningshandläggare, en samordnare/verksamhetsutvecklare, en enhetschef och en avdelningschef.

Vi söker en vikarierande samordnare/verksamhetsutvecklare för ett föräldravikariat under 1 år med ev möjlighet till förlängning.

Vård- och omsorgskontoret
Kontoret består av fyra avdelningar och här arbetar ett 70-tal medarbetare med biståndshandläggning SoL, handläggning LSS, handläggning av bostadsanpassning, ekonomi och verksamhetsstöd, stöd och utveckling samt administration.

Kvalitet, mångfald och valfrihet är viktiga begrepp för vård- och omsorgsnämnden i Sollentuna, som sedan många år tillbaka arbetar med konkurrensutsättning och valfrihet inom äldreomsorg och LSS-verksamheter.

Sollentuna kommun har som mål att bli Sveriges mest attraktiva kommun och vi arbetar med att bli lite bättre varje dag med fokus på dem vi finns till för.

Vi sitter i helt nyrenoverade och fräscha lokaler i Sollentuna centrum med direkt närhet till butiker, restauranger, pendeltåg och bussar.

Vi erbjuder
  • Möjlighet att arbeta både på distans och på kontoret
  • Flextid med möjlighet att sluta tidigare vissa fredagar
  • Friskvårdsbidrag
Välkommen med din ansökan redan idag, urval och intervjuer sker löpande.

Sollentuna kommun arbetar efter visionen - Sveriges mest attraktiva kommun - och med målet att alltid ha kommuninvånarna i fokus. År 2019 utsågs Sollentuna kommun till årets kvalitetskommun. Följ med oss på vår resa till att bli kvalitetsledande inom vård och omsorg i Sverige. I vårt dagliga arbete är ett gott bemötande och samverkan en självklarhet.

Med engagemang växer vi tillsammans - vi skapar värde och gör Sollentuna lite bättre varje dag. Vi vill ge dig möjligheten att kunna påverka, utvecklas, växa i din yrkesroll och trivas med kollegor. Vi söker dig som är nytänkande, ansvarstagande och välkomnande. Jämlikhet och mångfald är viktigt för oss och vi behöver olika kompetenser i våra verksamheter. Välkommen till oss!
Mer info
Område Sollentuna
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Socionom
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Hemsida https://sollentuna.varbi.com
Sista ansökningsdag 12 feb 2023 (3 dagar kvar)