Hoppa till innehåll
Sollentuna kommun logotyp

Tjänsteområdesansvarig för serverdrift och molntjänster

Ansök nu
Vi söker nu en tjänsteområdesansvarig för området serverdrift och molntjänster som kan hjälpa oss att driva det viktiga arbetet med att planera och utveckla driften av server-relaterade tjänster och molntjänster samt säkerställa effektiv styrning och uppföljning gentemot våra driftleverantörer.

Med det övergripande målet att vara en attraktiv och effektiv organisation har Sollentuna kommun höga ambitioner i arbetet med att skapa rätt förutsättningar för våra medarbetare och förtroendevalda. Vårt fokus är att göra Sollentuna lite bättre varje dag för våra invånare och för alla våra medarbetare. Vår vision är att bli Sveriges mest attraktiva kommun.

Kommunens IT-drift är outsourcad via olika IT-leverantörer och indelad i flertalet olika tjänsteområden som t.ex. IT-arbetsplats, säkerhet, serverdrift, nätverk, telefoni, integration, e-tjänster m.m. Förvaltning av dessa områden sker av flertalet tjänsteområdesansvariga inom IT-enheten som i sin tur ingår i den administrativa avdelningen på kommunledningskontoret.

IT-enheten består av 25-30 medarbetare och teamet som utgör dina närmaste kollegor, de tjänsteområdesansvariga, är 6-8 medarbetare.

Arbetsuppgifter
Som tjänsteområdesansvarig för serverdrift och molntjänster ansvarar du för att leda och prioritera arbetet inom tjänsteområdet. Du styr leverantörer som levererar tjänsterna inom ditt tjänsteområde. Du driver ditt arbete i nära samarbete med IT-arkitekt, övriga tjänsteområdesansvariga, förvaltningsledare IT och leverantörernas IT-tekniker.

Tjänstekatalogen och ansvaret för driftområdet innehåller bland annat server-, applikations- och databasdrift, brandväggar, certifikat, DNS, Active Directory, Exchange, lagring, logghantering och molntjänster (till exempel office365/Azure/Google Cloud).

Konkreta exempel på arbetsuppgifter som ingår:
 • Skapa och arbeta gentemot en årlig förvaltningsplan.
 • Uppföljning av avtal och licenser
 • Kravställning vid upphandling inom tjänsteområdet
 • Kontinuitets-, underhålls- och kapacitetplan.
 • Budget, prognos och ekonomisk uppföljning
 • Förvalta tjänsteportfölj och tjänstekatalog
 • Kravställa och följa upp operativa processer mot IT-support och driftleverantörs supportfunktion.
 • Omvärldsbevakning inom tjänsteområdet
 • Delta vid allvarliga incidenter samt vid krishantering inom området.
 • Planera, delta och stötta i planering och förändring i IT-projekt.
Vi som jobbar inom IT-enheten har ett högt säkerhetstänk i IT-sammanhang, gillar ett ge och ta konstruktiv feedback och föra en öppen dialog med "högt i tak". Din närmaste chef som du rapporterar till är gruppchefen för infrastruktur- och leverans.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har högskoleutbildning inom relevant område eller annan utbildning eller erfarenhetsnivå som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du behöver vara tekniskt kunnig inom IT-infrastruktur både generellt och specifikt, ha dokumenterad erfarenhet av arbete inom hela eller delar av kompetensområdet. Utöver detta behöver du mycket god svenska i tal och skrift, erfarenhet av leverantörsstyrning och avtalsuppföljning inom IT, erfarenhet och förståelse i att hantera komplexa avtal inom IT-området liksom kunskap och erfarenhet av outsourcad IT-drift.

Meriterande är om du dessutom har erfarenhet av:
 • Driftansvar inom ett eller flera IT-infrastruktur-områden.
 • Förvaltningsledning inom IT.
 • Stora organisationer med IT utlagt på entreprenad (multisourcing).
 • Erfarenhet av supportprocesser, ITIL, ISO, LEAN eller liknande förbättringsarbete. Det är också fördelaktigt om du känner till governance-modeller för IT som t.ex. Cobit eller PM3.
 • IT-arbete inom offentlig sektor, gärna kommunal verksamhet.
 • IT-säkerhetsarbete.
Det har är en tjänst med mycket ansvar och många kontaktytor och vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Vi tror att du är strategisk, har pedagogisk insikt samt en hög analytisk problemlösningsförmåga. Dessutom tror vi att du arbetar strukturerat mot tydliga mål.

Övrigt
Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. För anställning krävs godkänt resultat i säkerhetsprövningen med registerkontroll, som genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Vi erbjuder
För oss är det viktigt att våra medarbetare har ett hållbart arbetsliv och kan kombinera ett professionellt arbete med familj och fritid. Vi arbetar också för att alla medarbetare får utvecklas i sin roll och att kompetenser tas till vara. Vi tillämpar flextid, distansarbetsmöjligheter, erbjuder kompetensutveckling, friskvårdsbidrag och semesterväxling.

Förmåner för dig som är anställd i Sollentuna kommun

Vi erbjuder dig möjligheter att utvecklas i en öppen och kreativ miljö med engagerade kollegor. Arbetsplatsen ligger i vårt nyrenoverade kommunhus i centrala Sollentuna.

Med engagemang växer vi tillsammans - vi skapar värde och gör Sollentuna lite bättre varje dag. Vi vill ge dig möjligheten att kunna påverka, utvecklas, växa i din yrkesroll och trivas med kollegor. Vi söker dig som är nytänkande, ansvarstagande och välkomnande. Jämlikhet och mångfald är viktigt för oss och vi behöver olika kompetenser i våra verksamheter. Välkommen till oss!
Mer info
Kontaktperson
Sollentuna Kommun
Email
Område
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
08 juni 2023 (-1 dagar kvar)
Ansök nu

Fler från samma arbetsgivare