Socialsekreterare till Placeringsenheten

Socialsekreterare till Placeringsenheten

Vi söker en ny kollega till familjehemsvården!

Placeringsenheten ligger under avdelningen Barn och Unga. På enheten arbetar idag 15 medarbetare, inklusive enhetschef och gruppledare. Vi har fått flera barn till enheten och därför utökar vi med en barnhandläggare. Enheten ansvarar för familjehemsvård, uppföljning av barnets vård, samt utredning och stöd till familjehem, kontaktfamiljer och kontaktpersoner. Enheten handlägger och ansvarar även för kommunens ensamkommande barn.

Arbetsuppgifter
I tjänsten som barnhandläggare ansvar du för att följa upp barnets vård. Det är en utmanande, spännande och rolig tjänst. Du har ansvar för all myndighetsutövning gällande barnet och huvudansvaret för kontakten med barnets biologiska familj och nätverk. Vi lägger ett stort fokus på de placerade barnens och ungdomarnas skolgång och hälsa. Sollentuna har SkolFam. Du kommer att ha ett nära samarbete med dina kollegor och få kontinuerlig och nära arbetsledning från gruppledare.

Kvalifikationer
Det är ett krav att du har socionomexamen, gärna med flerårig erfarenhet av socialt arbete och goda kunskaper om lagstiftningen inom socialtjänstens område. Önskvärt är erfarenhet av arbete med familjehemsvård. Tidigare erfarenhet av myndighetsutövning är ett krav.

Arbetsuppgifterna kräver att du kan vara flexibel och att du har en god samarbetsförmåga. Du kommer ha många kontakter i arbetet vilket innebär att du behöver vara relationsskapande. Du behöver även ha ett strukturerat arbetssätt. I tjänsten ingår en del resor och körkort är ett krav.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder
En arbetsplats med stort fokus på kvalitet och utvecklingsarbete. Vi är en erfaren arbetsgrupp som trivs bra tillsammans och som tycker att vi har roliga arbetsuppgifter som är viktiga. Hos oss har du möjlighet att vara med och utforma och utveckla arbetet. Vi har stimulerande och varierande arbetsuppgifter och vi gör skillnad för de människor vi möter.

Självklart har vi extern handledning. Sollentuna kommun har BBIC-licens och arbetar med MI och med Signs of Safety som förhållningssätt.

Vi erbjuder en tjänst som är en tillsvidareanställning på heltid. Vi tillämpar individuell lönesättning.

För tjänsterna krävs utdrag från misstanke-och belastningsregistret.

Välkommen med din ansökan!
Med engagemang växer vi tillsammans - vi skapar värde och gör Sollentuna lite bättre varje dag. Vi vill ge dig möjligheten att kunna påverka, utvecklas, växa i din yrkesroll och trivas med kollegor. Vi söker dig som är nytänkande, ansvarstagande och välkomnande. Jämlikhet och mångfald är viktigt för oss och vi behöver olika kompetenser i våra verksamheter. Välkommen till oss!
Mer info
Område Sollentuna
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Socionom
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://sollentuna.varbi.com
Sista ansökningsdag 6 feb 2023 (10 dagar kvar)