Hoppa till innehåll
Sollentuna kommun logotyp

Socialsekreterare till Ekonomiskt bistånd

Ansök nu
Är du en person som tycker om att utreda och motivera samt har förmåga att se personers möjligheter?
Socialkontoret är en mycket kompetent och effektiv organisation och har en klientfokuserad verksamhet med hög kvalitet. Kontorets vision är att arbeta med tidiga förebyggande insatser, forskningsbaserat arbetssätt och ett professionellt bemötande för att erbjuda Sollentunaborna en socialtjänst som verkar för ett tryggt, öppet och integrerat samhälle.

Kontoret arbetar för att ständigt utveckla alla sina verksamhetsområden, exempel är "Soc för unga" som syftar till att göra socialtjänsten i Sollentuna mer känd och tillgänglig för barn och unga.

Enheten ekonomiskt bistånd är indelad i en mottagningsgrupp och en långtidsgrupp. Våra invånare har sedan en tid möjlighet att ansöka om ekonomiskt bistånd digitalt. Vi fortsätter nu att utveckla handläggningsprocessen och har delvis automatiserat den.

Arbetsuppgifter
Då en av våra socialsekreterare går vidare till nytt uppdrag inom enheten söker vi nu en medarbetare till vår mottagningsgrupp.

Som socialsekreterare utreder, bedömer och beslutar du om ekonomiskt bistånd. En viktig del i arbetet är att tillsammans med den sökande arbeta för att hitta lösningar som stärker hens resurser och möjligheter till att bli självförsörjande.

I mottagningsgruppen har vi få nybesök och behåller i stället de vi träffar under fyra månader och arbetar aktivt för att hitta andra lösningar än ekonomiskt bistånd. För att ge oss så bra förutsättningar att jobba med klienter som möjligt har vi administrativt stöd av assistenter och kontaktcenter tar emot de första utredande telefonsamtalen.

Kvalifikationer
Vi söker dig som kan möta människor i svåra situationer och hantera känsliga frågor med både empati och saklighet. Invånarkontakter och samverkan med såväl kollegor inom förvaltningen som med andra myndigheter är en naturlig del av ditt arbete. Arbetet i ett mottag är mycket varierande och för att trivas är det viktigt att du gillar att ingen dag är den andra lik.

Vi vill att du
  • är strukturerad och bra på att dokumentera ditt arbete
  • har socionomexamen eller likvärdig beteendevetenskaplig utbildning inklusive socialrätt.
  • kan kommunicera klart, tydligt och med empati, både skriftligt och muntligt
  • har ett flexibelt och lösningsfokuserat arbetssätt
  • har en god samarbetsförmåga
  • har arbetat med ekonomiskt bistånd innan
Vi erbjuder
För oss är det viktigt att våra medarbetare har ett hållbart arbetsliv och kan kombinera ett professionellt arbete med familj och fritid. Vi arbetar också för att alla medarbetare får utvecklas i sin roll och att kompetenser tas till vara. Vi tillämpar flextid, erbjuder kompetensutveckling, friskvårdsbidrag och semesterväxling.

Hos oss erbjuds du närvarande gruppledare, en strukturerad introduktion med mentorskap, samt intern och extern handledning. Länk till förmåner

Vi hoppas vi gjort dig nyfiken och att du söker din nästa tjänst hos oss!

Övrigt
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse. Vi tillämpar individuell lönesättning.

I denna rekrytering gör vi en bakgrundskontroll innan anställningsbeslut tas.

Välkommen med din ansökan!

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Med engagemang växer vi tillsammans - vi skapar värde och gör Sollentuna lite bättre varje dag. Vi vill ge dig möjligheten att kunna påverka, utvecklas, växa i din yrkesroll och trivas med kollegor. Vi söker dig som är nytänkande, ansvarstagande och välkomnande. Jämlikhet och mångfald är viktigt för oss och vi behöver olika kompetenser i våra verksamheter. Välkommen till oss!
Mer info
Område
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
11 juni 2023 (9 dagar kvar)
Ansök nu

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare