Hoppa till innehåll
Sollentuna kommun logotyp

Junior BI-utvecklare

Ansök nu
Vi söker en junior BI-utvecklare som vill vara med och utveckla och förvalta kommunens beslutsstöd, BI och verksamhetsdata. Tjänsten är placerad i vår planerings- och uppföljningsenhet.

Sollentuna är en växande kommun med siktet inställt på att bli Sveriges mest attraktiva kommun.

Vårt kommunledningskontor samlar många kompetenser och ska se till att nämnder och styrelser genomför de beslut som kommunfullmäktige fattat liksom att stödja och hjälpa övriga kontor i deras arbete. Ekonomiavdelningen leder och samordnar kommunens planerings- och uppföljningsarbete. Vi arbetar processorienterat och i nära samarbete med kommunens olika verksamheter.

Ett av våra stora projekt är att utveckla och bredda användandet av datadrivet beslutsstöd bl.a. via Power BI inom kommunen, med masterdata och processer för att växla upp analysverktyget och kunna erbjuda ett bra stöd för förvaltningarna i deras analyser och beslut. En mängd verksamhetssystem kommer att integreras till systemet i syfte att kunna presentera och analysera data i vårt planerings- och uppföljningsarbete.

Arbetsbeskrivning
I rollen som Junior BI-utvecklare hos oss på Sollentuna kommun kommer du vidareutveckla och underhålla vårt datalager samt även utveckla rapporter i vårt BI-verktyg, Power BI. Du kommer att vara drivande i inhämtning av nya data som möjliggör datadrivet beslutsfattande inom Sollentuna kommun. För att nå framgång i den här rollen är det viktigt att du är analytisk, lösningsfokuserad och att du sätter dig in i verksamheternas utmaningar och hur du kan bidra till att skapa bättre analyslösningar.

I den här rollen arbetar du med hela utvecklingsprocessen, från behovsanalys, kravformulering, lösningsdesign och utveckla rapporter åt kommunens olika verksamheter. Du ingår i BI-teamet som är en del av Planerings- och uppföljningsenheten.

Kvalifikationer
Du har högskole- eller yrkeshögskoleutbildning inom relevant område för tjänsten, eller motsvarande erfarenheter vi bedömer likvärdiga.

Som junior får du utveckla dina färdigheter i jobbet. En merit är om du har tidigare erfarenhet av:
  • databasmodellering och data warehouse-lösningar
  • ETL-utveckling
  • visualiseringsverktyg, t.ex. Power BI, Qlik eller Tableau
Har du erfarenheter av projektledning, systemförvaltning eller systemutveckling av beslutsstöd är det en bonus, annars får du utveckla den kompetensen hos oss.

Som person vill vi att du tar initiativ, är serviceinriktad, tydlig och strukturerad.

Vi erbjuder
För oss är det viktigt att våra medarbetare har ett hållbart arbetsliv och kan kombinera ett professionellt arbete med familj och fritid. Vi arbetar också för att alla medarbetare får utvecklas i sin roll, kompetenser tas till vara och att vi trivs tillsammans på jobbet. Vi tillämpar flextid, erbjuder kompetensutveckling, friskvårdsbidrag, semester- och pensionsväxling.

Vi erbjuder dig möjligheter att utvecklas i en öppen och kreativ miljö med engagerade kollegor. Arbetsplatsen ligger i det nyrenoverade Turebergshuset i Sollentuna centrum. Möjlighet att till viss del arbeta på distans kommer att ges.

Med engagemang växer vi tillsammans - vi skapar värde och gör Sollentuna lite bättre varje dag. Vi vill ge dig möjligheten att kunna påverka, utvecklas, växa i din yrkesroll och trivas med kollegor. Vi söker dig som är nytänkande, ansvarstagande och välkomnande. Jämlikhet och mångfald är viktigt för oss och vi behöver olika kompetenser i våra verksamheter. Välkommen till oss!
Mer info
Område
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
06 juni 2023 (5 dagar kvar)
Ansök nu

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare