Hoppa till innehåll
Ansök nu
Sollentuna ligger mitt i möjligheterna - i en dynamisk plats mitt i regionen där klassiska villaområden, centrum, ett växande näringsliv och bostadsområden från rekordåren möter naturreservat och sjöar.

Samhällsbyggnadsavdelningen förvaltar och utvecklar attraktiva livsmiljöer. Avdelningen består av drygt hundra kollegor som jobbar tillsammans för ett bättre Sollentuna. Det handlar om allt från samhällsplanering, lov och tillsyn, byggprojekt och drift och förvaltning av såväl parker som gator i kommunen. Välkommen att jobba tillsammans med oss!

Vi söker nu en geodatachef med ansvar att utveckla GIS som viktig plattform och verktyg i arbete med en digital samhällsbyggnadsprocess och i övrig kommunal verksamhet. Likaså att säkerställa en effektiv kart- och mätverksamhet som viktig pusselbit i en rättssäker och kundorienterad samhällsbyggnadsprocess.

Rollen innebär ett chefsansvar för sex medarbetare i mät- och kartgruppen inom staben, navet i samhällsbyggnadsavdelningens informations- och datahantering. Du rapporterar till stabschefen och ingår i stabens enhetsledning samt andra relevanta styrgrupper.

Arbetsuppgifter
Som geodatachef kommer du att arbeta både operativt och strategiskt.
I gruppchefsrollen ingår personal-, ekonomi och verksamhetsansvar. Du stöttar medarbetarna i deras dagliga arbete, kvalitetssäkrar leveranser och ser till att vi håller uppsatta tidplaner. I arbetsuppgifterna ingår även en del avtals- och lagstiftningsfrågor. Den operativa delen av arbetet innefattar bland annat att driva arbetet med digitaliseringen av samhällsbyggnadsprocessen och att ansvara för etablering och vidareutveckling av systems- och informationsförvaltning av geodata för både samhällsbyggnadsavdelningen och hela kommunen ur ett långsiktigt perspektiv. Du har en nyckelroll i det kommungemensamma arbetet med digitalisering och avdelningens utvecklingsuppdrag: digital samhällsbyggnadsprocess. Som systemförvaltare ansvarar du tillsammans med enhetschefen för att driva arbetet mot beslutad förvaltningsplan, planerar och leder arbetet, initierar utvecklingsaktiviteter, ansvarar för IT-systemens budget och resursallokering, hanterar leverantörer och sköter uppföljning och rapportering till IT och verksamheten.

Tillsammans med vår GIS-samordnare kommer du att marknadsföra möjligheterna och nyttan med GIS, där beställarna främst kommer från kommunens samhällsbyggnadsområde, men även från andra verksamheter. Ni skapar tillsammans nätverk både med medarbetare inom Sollentuna kommun och dess bolag men även med andra kommuner för omvärldsanalys och kunskapsinhämtning.

Konkreta exempel på arbetsuppgifter som ingår:
  • leda och fördela arbetet inom mät- och kartgruppen
  • leda den strategiska GIS-utvecklingen
  • verka i olika forum för GIS/geodatautveckling samt system- och informationsförvaltning
  • hantera, analysera och presentera geodata
  • ansvara för systemförvaltning av verksamhetssystem med koppling till geodata
Kvalifikationer
Vi söker dig som har högskoleexamen inom lantmäteri med teknisk inriktning, geografisk informationshantering eller likvärdig utbildning som är relevant för tjänsten. Du behöver ha erfarenhet av att leda verksamhetsutveckling i samverkan med flera parter/aktörer, erfarenhet av systemförvaltning samt god svenska i tal och skrift.

Meriterande om du dessutom har erfarenhet av samhällsbyggnadsprocesser, att arbeta med digitalisering och/eller processledning/utveckling, systemkunskaper i ArcGis och Geosecma, arbete med mät- och kartuppdrag samt chefserfarenhet och arbete i en politiskt styrd organisation.

Ledarskap i Sollentuna är att nå resultat och få andra med sig i arbetet och vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Du är verksamhetens GIS-specialist och en kunskapsresurs inom området. Eftersom tjänsten innebär samarbete med många olika grupperingar behöver du ha god samarbetsförmåga och vara tydlig i din kommunikation. Du tänker strategiskt och arbetar strukturerat.

Övrigt
Bakgrundskontroll kommer att göras på slutkandidat.

Vi erbjuder
För oss är det viktigt att våra medarbetare har ett hållbart arbetsliv och kan kombinera ett professionellt arbete med familj och fritid. Vi arbetar också för att alla medarbetare får utvecklas i sin roll och att kompetenser tas till vara. Vi tillämpar flextid, erbjuder kompetensutveckling, friskvårdsbidrag och semesterväxling.

Förmåner för dig som är anställd i Sollentuna kommun.

Välkommen till Sollentuna - en kommun mitt i möjligheterna! Tillsammans gör vi Sollentuna bättre varje dag för våra invånare, företagare och organisationer. Vi har tydliga och ambitiösa mål för att skapa trygghet, välfärd och hållbar tillväxt.

Vi erbjuder dig ett meningsfullt och roligt jobb i en stabil miljö där ambitionsnivån är hög. Hos oss får du fantastiska kollegor som vill göra skillnad för andra. Nu söker vi dig som är nytänkande, ansvarstagande och välkomnande. Följ med oss på resan mot att skapa Sveriges mest attraktiva kommun!
Mer info
Område
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
Idag (0 dagar kvar)
Ansök nu

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare