Business Controller till Dollarstore

Business Controller till Dollarstore

Visst vill du arbeta i en stimulerande miljö där alla ser fram emot att komma till jobbet, där vi alla jobbar åt samma håll och där stämningen alltid är i fokus? Vill du vara med att bygga upp controllerfunktionen inom Sveriges snabbaste växande retailer? Då kan detta vara nästa spännande utmaning för dig. Dollarstore söker nu en affärsinriktad Business Controller vars huvudfokus främst kommer vara att arbeta mot inköp, logistik och lager.

Kort om Dollarstore
Dollarstore befinner sig i en högexpansiv fas med spännande framtidsutsikter. Vi erbjuder stora utvecklingsmöjligheter för dig som gillar tempo och utmaningar. På Dollarstore är vi en familj. Sammanhållningen och teamkänslan är ryggraden i företaget. Vi tycker om att ge våra medarbetare ansvar och uppmuntrar dem till att fatta beslut och hitta egna lösningar i det dagliga butiksarbetet. Vi tycker att det är viktigt att ha kul på jobbet och trots ett stundtals högt tempo finns det alltid tid för skratt. Dollarstore erbjuder varierande arbetsuppgifter och ett utvecklande klimat för dig som gillar att hitta lösningar och är snabb i fötterna. Hos oss har du en möjlighet att göra skillnad på riktigt - att skapa en bättre vardag för våra kunder.

Om rollen
I rollen som Business Controller kommer du främst arbeta mot inköp, logistik och lager. Du kommer löpande ta fram och stötta inköp och lager med rapporter, KPI:er och analyser. I rollen ingår även att driva budget och prognos samt kontinuerliga förbättringsprojekt avseende uppföljning, planering och analys för att förbättra effektivitet och lönsamhet i organisationen. Du kommer ha många kontaktytor, framför allt mot inköpsorganisation och lagerverksamheten.

Då rollen är ny kommer du ha fantastiska möjligheter att driva och utforma funktionen samt sätta upp relevanta KPI:er och nödvändiga uppföljningsrapporter. Du kommer vara en del av controllerteamet och rapportera till Head of Controlling.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter:
 • Ta fram och följa upp KPI:er kopplade till lagervärde, åldersstruktur och lagerrotation.
 • Ansvarig för kategorianalys, bryta ner och mäta KPI:er per kategori.
 • Ansvarig för lönsamhetsanalys, helhet men även per kategori.
 • Ansvarig för butiksjämförelse, för att identifiera best practice.
 • Ansvarig för försäljnings- och kampanjkalkyler samt analys och uppföljning.
 • Delaktig i inventeringsuppföljning och åtgärder.
 • Stödja och driva budget för inköp och lager.
 • Medverka vid framtagning och uppföljning av Business Cases, ad hoc analyser och ekonomiska underlag.
 • Delaktig att driva utvecklingen av analysverktyg (Power BI) för att stödja organisationen att fatta datadriva beslut och analyser.
 • Utveckla och förbättra rutiner, processer och arbetssätt.
 • Driva och delta i olika projekt.
Vem letar vi efter?
Vi söker dig som är analytisk med affärsmässig utgångspunkt och med förmåga att se verksamheten ur ett helhetsperspektiv. Du har en akademisk utbildning eller motsvarande och några års erfarenhet som Controller eller liknande analytiskt arbete. Du har erfarenhet från retail med lager, inköp och supply chain. Du har goda kunskaper i Excel samt god förmåga att arbeta effektivt med stora datamängder. Dessutom har du mycket god förmåga att presentera i tal och skrift, både på engelska och svenska. Du talar och skriver engelska obehindrat. Du har stort systemintresse och erfarenhet av BI. Har du dessutom erfarenhet av import från Asien och IFS/REXEL är det starkt meriterande.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och ser gärna att du är framåtlutad, proaktiv och affärsinriktad. Vidare är du analytisk, kommunikativ och pedagogisk och trivs i en föränderlig miljö. Du är prestigelös och har lätt för att samarbeta med andra.

Har vi väckt ditt intresse?
I denna rekrytering samarbetar Dollarstore med Mpya Finance. Vi ser fram emot att få din ansökan via mpyafinance.se så snart som möjligt. Har du frågor kring tjänsten kontakta ansvariga rekryteringskonsulter Helene Werme på helene.werme@mpya.se eller Maria Brisheim på maria.brisheim@mpya.se. Intervjuer kommer att ske löpande varför det är bäst att inte dröja med din ansökan! Varmt välkommen att söka!
Mer info
Område Sollentuna
Yrkesroll Ekonomi, Controller
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 6 apr 2023 (13 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Historien om Dollarstore börjar i en liten skrubb hemma hos familjen Ahlberg i Sundsvall. Det var där som Peter Ahlberg hade sitt första kontor. "Varför tar handlarna så mycket betalt för sina varor?" var frågan Peter tog med sig när han åkte till Kina år 1995. Där och då började vår resa. På Dollarstore funderar man inte för länge - på Dollarstore gör man. Och det var precis vad vi gjorde och det är precis det vi fortfarande gör.

Under företagets uppväxt ställdes frågan "Varför ska det vara tråkiga att handla lågpris?". En fråga vi tog till oss och ville ändra på. Detta lade grunden till vår filosofi och med butiker från Gällivare i norr till Trelleborg i Söder utmanar vi dagligen oss själva genom att besvara den frågan. Svaret för oss är enkelt - det ska aldrig vara tråkigt!