Hoppa till innehåll
Bygma logotyp

Kategoriansvarig inköpare till Bygma

Ansök nu
Vi söker nu en driven kategoriansvarig inköpare till vårt servicekontor i Sollentuna.

Bygma är på en spännande resa med ambition att bli en av de tre största bygghandelsaktörerna för i Sverige med tyngdpunkt på Proffs. En av de viktiga byggstenarna för att ta oss mot detta mål är att säkerställa att vi har rätt leverantörer, varumärken och förutsättningar för att kunna erbjuda våra kunder service och kvalitet utöver det vanliga. Här har du som kategoriansvarig en helt avgörande roll.

Som kategoriansvarig är du en del av vår inköpsavdelning och rapporterar till inköpschef. Tillsammans med ytterligare tre Kategoriansvariga utvecklar du Bygmas produktkategorier för att säkerställa ett attraktivt och lönsamt sortiment. I inköpsteamet ingår också medarbetare med roller kopplade till operativt inköp, artikelhantering och analys. Du kommer i din roll ansvara för kategorier inom vårt butikssegment såsom maskiner och tillbehör, infästning, el och VVS. Du kommer också att ansvara för kategorierna fönster och dörr vilket är segment kopplade till vår lagermiljö.

Som kategoriansvarig på Bygma får du en omväxlande roll med fokus på att utveckla marknadens mest attraktiva erbjudande. I rollen ansvarar du för att utveckla din kategori, i linje med våra övergripande målsättningar och strategi. Vidare ingår arbetsuppgifter såsom sourcing, förhandling, avtalsskrivning, konkurrensanalyser, prissättning, samt löpande uppföljning av produkterna inom din kategori. Du kommer att ha tät och kontinuerlig kontakt med alla våra anläggningar och samarbetspartners.

Vi söker dig som har:
 • Du har flerårig erfarenhet av inköpsarbete och förhandling, gärna inom byggmaterialhandeln
 • Erfarenhet kring att utveckla sortiment och samarbeten med leverantörer /producenter
 • Kunskap inom byggmaterial, gärna inom de kategorier som rollen omfattar
 • Goda kunskaper i Svenska och Engelska i Tal och skrift
 • God kunskap i Office-paketet, särskilt Excel
  Erfarenhet av QlikView eller Trygg 2000 är meriterande.

  Egenskaper

  Som vår nya kollega har du en god analytisk förmåga, är affärs- och målfokuserad samt lösningsorienterad. Du är motiverad och driven av att skapa långsiktiga och lönsamma affärsrelationer både internt och externt. Vidare är du självgående och ansvarstagande med en god förmåga att prioritera bland varierade uppgifter. Du har ett genuint intresse för att lösa verksamhetens behov och utmaningar. Du anpassar dig snabb till olika situationer och både stöttar och utmanar verksamheten på ett affärsmässigt sätt. Tillsammans med andra samarbetar du för att uppnå bästa resultat.

  Våra värderingar

  På Bygma strävar vi efter att i alla lägen visa Trovärdighet, Affärsmässighet och Nytänkande. Det lyckas vi med genom att arbeta aktivt med Teamwork, Ledarskap och Personlig utveckling. Detta utgör ramen för vad vi förväntar oss av varandra, som kollegor, leverantörer och samarbetspartners. Bygmas potential ligger i varje enskild medarbetare och är nyckeln till hur vi når våra mål.

  Ansökan

  Har du frågor om tjänsterna vänligen kontakta inköpschef Malin Habegger på tel. 0725-409972. Skicka in din ansökan (CV samt personligt brev) snarast möjligt, dock senast 2023-10-01. Då vi går igenom urvalet löpande kan tjänsten komma att tillsättas innan sista ansökningsdagen.
  Mer info
  Område
  Typ av anställning
  Sista ansökningsdag
  01 okt. 2023 (6 dagar kvar)
  Ansök nu

  Om arbetsgivaren

  Bygma Sveriges har totalt 19 anläggningar runtom i Mälardalen, Stockholm, Dalarna och Norrland. Gemensamt för alla våra anläggningar är att vi endast säljer byggvaror och verktyg från beprövade kvalitetsmärken.

  Bygma Sverige är en del av den danska privatägda koncernen Bygma Gruppen A/S, med totalt 2475 medarbetare och en omsättning på 14 miljarder SEK (2021).

  Liknande jobb