Hoppa till innehåll
Brandkåren Attunda logotyp

Brandkåren Attunda söker världens bästa HR-konsult!

Ansök nu
Brandkåren Attunda är en arbetsplats som aldrig stänger eftersom vi har personal i tjänst dygnet runt - det är därför en rolig utmaning för den mer erfarna HR-konsulten som känner sig bekväm med de flesta frågor som rör just human relations - men klappar ditt hjärta lite extra för området arbetsrätt så blir vi väldigt glada.

Om oss
Brandkåren Attunda är ett förbund med cirka 250 engagerade medarbetare som gör sitt yttersta för att serva våra medborgare med räddningstjänst, förebyggande åtgärder och myndighetsutövning. Du kommer i din roll att arbeta nära en verksamhet som snabbt behöver kunna ställa om till en föränderlig omvärld. Din placering blir på brandstationen i Sollentuna, men med hela förbundet som arbetsområde. Att du är driven och inte rädd för att ta initiativ för att vi ska fortsätta utvecklas till en ännu bättre arbetsplats är något vi sätter stort värde på. Nyfiken, öppen och lösningsorienterad är andra förmågor som kommer högt på vår önskelista, liksom ett öga för detaljer och kvalitetssäkring.

Om rollen
Rollen är både bred och djup, och den ena dagen är sällan den andra lik. Men du kryssar bekvämt mellan såväl strategiska som operativa frågor som dyker up ad hoc och hoppar med glatt mod mellan allt från arbetsmiljöfrågor, policys och riktlinjer, till rekryteringsprocesser, rehabiliteringsfrågor och facklig samverkan. Du kommer att vara ett starkt stöd till såväl chefer som medarbetare och bli en av Brandkåren Attundas mest eftersökta personer - så konsten att prioritera och välja det som ger bäst effekt kommer naturligt för dig. Du är också en kommunikatör av rang som har förmågan att både lyssna in när situationen så kräver, och välja rätt budskap när du vill nå ut till verksamheten. Att skapa och bygga goda relationer som funkar lika bra i fikarummet som vid förhandlingsbordet är din spetskompetens.

Arbetsuppgifter i fokus:
  • Rekrytering och kompetensförsörjning.
  • Rehab och hälsofrämjandeprocesser.
  • Ansvara för det strategiska och operativa stödet till cheferna i alla personalrelaterade ärenden från onboarding till offboarding.
  • Utveckla befintliga HR-processer och implementera nya processer och system vid behov.
  • Upprätta och utveckla interna policys och guidelines.
Vem är du?
Du talar och skriver svenska och engelska obehindrat och har en akademisk examen inom personalvetenskap eller motsvarande. Vidare har du minst 3-5 års erfarenhet av kvalificerat HR-arbete med chefsstöd där du byggt upp grundläggande praktisk erfarenhet och skaffat dig den erfarenhet som gör dig trygg i rollen, gärna från en offentlig verksamhet såsom kommun, region eller statligt arbete.

Du är en van datoranvändare som behärskar Officepaketet (Word/Excel) och det är meriterande om du har arbetat med digitalisering av HR-processer, samt löne- och pensionsfrågor. Vi ser också gärna att du har erfarenhet av arbete med fackliga parter och goda kunskaper om MBL-förfarande.

Att hitta rätt person för jobbet kommer att vara vår främsta prioritering den närmaste tiden. Och den personen omfamnar och personifierar Brandkåren Attundas värdeord:

Mod - Omtanke - Professionalism - Respekt

Övrigt
Befattningen är en tillsvidaretjänst på heltid med tillträde enligt överenskommelse. Om du frågor gällande uppdraget är du välkommen att kontakta:
  • Michael Obua, administrativ chef - tel: 08-594 696 19
  • Eva Karlsson, HR - tel: 08-594 696 27
  • Thomas Nyberg, Vision - tel: 08-594 696 24
Ansökan
Välkommen att skicka in din ansökan tillsammans med CV. Vi kommer under denna rekryteringsprocess att använda oss av personlighetstest. Du kan även komma att behöva komplettera med annan dokumentation som styrker att du har efterfrågad behörighet.

Vi har gjort medieval för samtliga rekryteringar och undanber oss därför samtal från annonssäljare eller säljare av rekryteringstjänster. Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem. Skicka ansökan genom att klicka på ansökningsknappen nedanför.

Välkommen med din ansökan senast den 31 maj 2023!
Mer info
Kontaktperson
Michael Obua
Telefon
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
Idag (0 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Här på Brandkåren Attunda är vi stolta över vår viktiga roll i samhället och arbetar med stor passion och dedikation för våra medborgare. Om du söker efter ett omväxlande och givande jobb där du verkligen får vara med och göra skillnad så kan det här vara tjänsten för dig! Se filmen nedan och scrolla vidare för att läsa mer om en trivsam arbetsmiljö, bra kollegor och en tjänst där du får vara med och bidra till samhället.

Liknande jobb