Hoppa till innehåll
Beijer Byggmaterial AB logotyp

System- och integrationsspecialist Beijer Servicekontor

Ansök nu

Beijer Byggmaterial är i full färd med en modernisering av IT-miljön med en målarkitektur uppbyggd kring en händelsedriven arkitektur (event-driven architecture, EDA). Vi söker nu en System- och integrationsspecialist som kan vidareutveckla detta viktiga arbete. Rollen rapporterar till Integration Lead.

I rollen som System- och integrationsspecialist kommer du vara en del av integrationsarbetet för Beijer Byggmaterial och ta fram kravställning tillsammans med intressenter samt utveckling och förvaltning av nya och befintliga integrationer. Beijer Byggmaterial ingår i STARK-koncernen och en hel del samarbete och erfarenhetsutbyte kommer att ske med kollegor inom andra delar av Norden och Tyskland.

Beijer erbjuder

Du kommer att ingå i ett team av 22 kompetenta medarbetare inom IT som utvecklar och förvaltar befintlig miljö. Beijer IT ska möjliggöra affärsutveckling med fokus på operationell excellence genom att leverera kostnadseffektiva IT-tjänster och expertis som en pålitlig partner, samtidigt som vi balanserar kort- och långsiktig planering. I dagsläget har Beijer en hybridmiljö med både molnbaserade tjänster samt on-prem lösningar.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter

 • Utvecklare inom integrationsplattformen

 • Utveckling av lösningar inom integration och dataflöden, samt stötta den omgivande organisationen för att säkra framdrift

 • Support för våra data- och integrationslösningar

 • Bedriva omvärldsbevakning och utvärdera nya tekniker och verktyg inom ditt område

 • Säkerställa sunda tekniska val som ger en långsiktighet


Beijer som arbetsgivare

Beijer Byggmaterial erbjuder dig en roll i ett företag som med en stark företagskultur och tydliga värderingar. Vi ska vara den mest pålitliga byggmaterialhandlaren genom att vara schyssta, passionerade och stolta. Vi är stolta över att vara proffsbyggarnas förstahandsval, vilket vi lyckas med genom ett starkt lokalt entreprenörskap och det centrala stöd som Servicekontoret erbjuder.

I denna roll rapporterar du till Integration Lead och blir en del av ett härligt, passionerat IT-team.

Vi erbjuder kollektivavtalsenlig lön och schyssta villkor.

Några ord från ansvarig ledare:

IT-avdelningen på Beijer har en kultur med högt i tak och nära till skratt. Det finns en enorm ansvarskänsla och vilja att hjälpa till. Vi brinner för att stötta verksamheten och skapa nya möjligheter för Beijer.

Vem söker vi?

Vi söker dig som trivs i en organisation som värnar om sin kultur kring prestigelöshet och samarbete. Du brinner för att hitta nya lösningar genom att testa nya verktyg och tekniker, samtidigt som du har förståelse för den befintliga miljön och hur den fungerar och påverkas utifrån teknik, regelverk och arkitekturprinciper.

För att lyckas i den här rollen bör du känna dig trygg som utvecklare och är van vid molnbaserad utveckling. Då rollen innebär många kontaktytor både internt och externt är det en förutsättning att du kan kommunicera väl på både svenska och engelska.

Vi ser gärna att du har:

 • Relevant akademisk utbildning eller motsvarande kompetens och med minst 3 års arbetslivserfarenhet inom utveckling, gärna inom integrationslösningar

 • Erfarenhet och intresse av att samverka och kommunicera med intressenter på olika nivåer i organisationen

 • Kunskap och praktisk erfarenhet av Azure och molnteknik

 • Erfarenhet av att utveckla i C#.NET

 • Erfarenhet av databaser och SQL

Det är även ett plus om du har:

 • Kännedom kring händelse-driven arkitektur (EDA)

 • Kännedom kring API-hantering såsom API-gateways/management

Nästa steg

För frågor om tjänst eller process, kontakta Lars Karlsson - Integration Lead - Beijer Byggmaterial,

lars.karlsson@beijerbygg.se

Urval och intervjuer sker löpande under ansökningstiden. Vi tar inte emot ansökningar via mail utan hänvisar till ansökningsformulär via annons. Samtliga sökande kontaktas efter avslutad rekryteringsprocess. Tjänsten är på heltid med placeringsort Sollentuna/Häggvik eller remote.

Varmt välkommen med din ansökan!

Mer info
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
15 okt. 2023 (19 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Beijer Byggmaterial AB är Sveriges största helägda bygghandelskedja med 82 byggvaruhus över hela Sverige. Vi förser både byggproffs och hemmaproffs med byggmaterial, verktyg och tjänster av hög kvalitet. Beijer Byggmaterial omsätter drygt 7 miljarder SEK och har mer än 2000 anställda. Beijer Byggmaterial ingår i STARK GROUP som är Nordeuropas ledande distributör av byggmaterial med verksamhet i Danmark, Grönland, Norge, Sverige, Finland och Tyskland. STARK GROUP erbjuder ett brett utbud av tjänster till både entreprenörer och professionella hantverkare. STARK GROUP äger STARK i Danmark och Grönland, Neumann Bygg i Norge, Beijer Byggmaterial i Sverige, STARK i Finland och STARK i Tyskland.

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare