Hoppa till innehåll
atNorth AB logotyp

Tekniker Datacenter

Publiceringsdatum
31 oktober 2023
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Vill du vara en viktig del av atNorths drivna team som ansvarar för att upprätthålla, reparera och optimera deras datacenter? Trivs du i en snabbrörlig miljö där möjligheten att bidra med egna idéer och struktur är god? Om du brinner för att säkerställa att kritiska system är tillgängliga dygnet runt och vill bidra med energieffektiva lösningar, läs mer om rollen som Tekniker Datacenter här nedan!

Om tjänsten

I rollen ansvarar du för att driva underhåll och reparation av infrastruktur på datacentret. Du säkerställer även 24/7-tillgänglighet för verksamhetskritiska system samt övervakar driftseffektivitet. Rollen innefattar deltagande i en beredskapsrotation för nödsituationer.
Vidare kommer du arbeta med att följa branschstandarder och tillsammans med teamet tillhandahålla snabb teknisk support till både interna och externa parter. Övergripande är fokus på att leverera högkvalitativ support samtidigt som man arbetar för energi-och kostnadseffektivitet. Rollen kommer också arbeta med inköps- och budgetfrågor.

I rollen ingår vidare:  
  • Underhålla datacentrets kraft- och fastighetssystem, PMS/Power Management System och BMS/Buildings Management System
  • Installera, övervaka och underhålla utrustning inom atNorths datacenter
  • Arbeta med att lösa kunders problem, arbeta med svarshantering samt stödja kundens IT- lösningar genom "smart hands"-tjänster
  • Säkerställa att arbetsmiljön uppfyller alla branschstandarder för säkerhet och renlighet
  • Underhålla och övervaka datacentrets infrastruktur, övervakningssystem samt hantering av underentreprenörer
  • Stödja administrationen kring tillgångshantering, förändringshantering och leverantörshantering
  • Stödja interna kollegor inom projektledning, IT, försäljning och ekonomi
Du rapporterar till Site Manager och utgår från siten i Kista. Rollen kräver fysisk närvaro på plats. Inställelsetid är 2 timmar.

Är det här du?

För att vara framgångsrik i rollen söker vi dig som har erfarenhet från en liknande roll inom datacenter eller en industriell miljö. Du har arbetat med Uninterruptible Power Supply (UPS) och med administrativt arbete rörande drift av ett datacenter/anläggning. Det är meriterande om du har en relevant utbildning inom exempelvis el eller ha erfarenhet av högspänning.

Du uttrycker dig väl både skriftligt och muntligt i det svenska språket och har grundläggande kunskaper i det engelska språket. 

Vi fäster stor vikt vid personliga egenskaper. Vi söker efter dig som är driven och nyfiken. Detta visar sig genom att du är nyfiken på att lära dig nya saker och agerar på ett initiativtagande vis. Du är kundorienterad och sätter alltid kundens behov i fokus på ett serviceinriktat vis.

Vill du veta mer?

I denna rekrytering samarbetar atNorth med Level Recruitment. Vänligen sök tjänsten genom att klicka på "ansök"-knappen här intill. Vid frågor vänligen kontakta rekryteringskonsult Louisa Torstensson på 08-120 50 423. Urvalet av ansökningar sker löpande. Välkommen in med din ansökan!

Sökord: drift, elektriker, el, lågspänning, datacenter
atNorth AB logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
30 dec. 2023 (26 dagar kvar)
Ansök nu
http://atnorth.com/

Fler jobb från samma arbetsgivare

Stockholms stad
Data & IT
Företagslogga
Göteborgs stad
Bygg & Hantverk
Företagslogga
Västervik
Bygg & Hantverk
Företagslogga

Liknande Jobb