Verksamhetscontroller

Verksamhetscontroller

Sollentuna är en växande kommun med siktet inställt på att bli Sveriges mest attraktiva kommun. Vi är Årets kvalitetskommun 2019, vilket vi är väldigt stolta över. SKR har motiverat utmärkelsen med att vi har en god finansiell styrka, tydliga mål och hög kvalitet som genomsyrar organisationen, vilket ger kraft att ge god service till rimlig kostnad.

Till vård- och omsorgskontoret söker vi en analytisk och lösningsfokuserad Verksamhetscontroller.

Vård- och omsorgskontoret består av 70 medarbetare. Vårt uppdrag är att ansvara för äldreomsorgen och omsorgen om personer med funktionsnedsättning i Sollentuna kommun. Kontoret är en beställarorganisation och tjänsten som verksamhetscontroller ingår i den administrativa avdelningen.

Dina arbetsuppgifter
Vård och omsorgskontoret vill ta nästa steg i att utveckla kvalitet för kunder och brukare. Som verksamhetscontroller hos oss är du en nyckelperson i att leda detta arbete, med stort engagemang och genuint intresse för vad som skapar kvalitet för Sollentunaborna.

Som verksamhetscontroller har du en viktig roll i hela kontorets utvecklingsarbete, särskilt i och med att kontoret nyligen gått in i en stor utvecklingsfas när det gäller arbetet med det kontorsövergripande kvalitetsledningssystemet.

Kvalitetsledningssystemet ska utvecklas i syfte att systematiskt och fortlöpande utveckla och säkra kvalitet och värde för brukare och kunder.

Som verksamhetscontroller ansvarar du för att leda detta arbete liksom att samordna kontorets arbete med att upprätta och följa upp nämndens verksamhetsplan. Du ingår i kommunens nätverk för verksamhetsstyrning tillsammans med vård- och omsorgskontorets ekonomichef.

I rollen som verksamhetscontroller arbetar du med utredningar samt tar fram beslutsunderlag, tjänsteskrivelser och dylikt inom vård- och omsorgskontorets verksamhet. I uppdraget ingår stöd till cheferna i vissa utvecklingsfrågor. Rollen förutsätter ett nära samarbete med både chefer och medarbetare på kontoret samt med andra delar i kommunen.

Kvalifikationer
Vi söker dig som vill driva kvalitetsutveckling och som är genuint intresserad av vad kvalitet innebär för kunder och brukare inom omsorg.

Du har en för tjänsten lämplig högskoleutbildning eller erfarenhet som vi bedömer som motsvarande. Du har flerårig erfarenhet av att utveckla kvalitetsledningssystem och att arbeta med verksamhetsplanering och uppföljning och har kunskap och erfarenhet av verktyg som stöd i detta arbete. Det är en fördel om du har kommunal erfarenhet och det är meriterande om du tidigare arbetat i enlighet med SOFSF 2011:9.

Du har erfarenhet av att arbeta som projektledare och är van, att med goda resultat, självständigt styra och leda samt entusiasmera och koordinera projektmedlemmar och projekt i hamn. Vi ser gärna att du tidigare har arbetat med processkartläggningar och beskrivningar av processflöden i processkartläggningssystem som exempelvis 2c8. Du har också erfarenhet av att jobba i det digitala verktyget Stratsys för planering, uppföljning och kvalitetsledning. Du utrycker dig väl i tal och skrift och har lätt för att sammanställa komplex information på ett överskådligt och begripligt sätt.

Eftersom tjänsten innebär samarbete med många olika grupperingar behöver du kommunicera tydligt, ha god samarbetsförmåga och vara pedagogisk. Vi tror också att du är självgående, uthållig, kreativt nytänkande och har en helhetssyn på våra processer. För att vara framgångsrik i uppdraget är det viktigt med ett genuint intresse av vad som skapar kvalitet för kunder och brukare.

Vi erbjuder
Som verksamhetscontroller har du en viktig roll när Sollentuna kommun utvecklas. För oss är det viktigt att våra medarbetare har ett hållbart arbetsliv och kan kombinera ett professionellt arbete med familj och fritid. Vi arbetar också för att alla medarbetare får utvecklas i sin roll och att kompetenser tas till vara. Vi tillämpar flextid, erbjuder kompetensutveckling, friskvårdsbidrag och semesterväxling. Inom avdelningen råder en positiv stämning med gott samarbete mellan arbetskamraterna.

Anställning
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Det kan bli aktuellt med provanställning. Vi vill att du börjar snarast efter överenskommelse.

Välkommen med din ansökan redan idag! Urval sker löpande.

Med engagemang växer vi tillsammans - vi skapar värde och gör Sollentuna lite bättre varje dag. Vi vill ge dig möjligheten att kunna påverka, utvecklas, växa i din yrkesroll och trivas med kollegor. Vi söker dig som är nytänkande, ansvarstagande och välkomnande. Jämlikhet och mångfald är viktigt för oss och vi behöver olika kompetenser i våra verksamheter. Välkommen till oss!
Mer info
Område Sollentuna
Yrkesroll Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://sollentuna.varbi.com
Sista ansökningsdag Idag (0 dagar kvar)