Verksamhetscontroller

Verksamhetscontroller

Vård- och omsorgskontoret ansvarar för äldreomsorgen och omsorgen om personer med funktionsnedsättning i Sollentuna kommun. Kontoret är en beställarorganisation och tjänsten som verksamhetscontroller ingår i den administrativa avdelningen.

Sollentuna kommun är årets kvalitetskommun 2019, vilket vi är väldigt stolta över. Sveriges kommuner och regioner har motiverat utmärkelsen med att vi har tydliga mål som genomsyrar organisationen, vilket ger kraft att ge god service till rimlig kostnad.

Dina arbetsuppgifter

Som verksamhetscontroller kommer du utveckla och samordna det systematiska kvalitetsarbetet på kontoret. Du kommer, i samverkan med ekonomiavdelningen, upprätta och följa upp nämndens verksamhetsplan. Du kommer också samordna arbetet med verksamhetsplanering och uppföljning på avdelningsnivå.

Du har en viktig roll i hela kontorets utvecklingsarbete, särskilt i och med att kontoret nyligen gått in i en stor utvecklingsfas när det gäller arbetet med det kontorsövergripande kvalitetsledningssystemet. Kvalitetsledningssystemet ska utvecklas i syfte att systematiskt och fortlöpande utveckla och säkra kvalitet och värde för brukare och kunder.

I rollen som verksamhetscontroller kommer du också att arbeta med utredningar och ta fram beslutsunderlag. Du kommer att hantera en stor mängd varierande frågor inom vård- och omsorgskontorets verksamhet. I din roll ingår t.ex. att skriva tjänsteskrivelser och yttranden, svara på remisser och andra typer av skrivelser. Uppdragen varierar i omfattning och svårighetsgrad. Du kommer ofta arbeta på uppdrag av andra avdelningar och samordna frågor som berör flera avdelningar och funktioner.

I uppdraget ingår också stöd till cheferna i vissa utvecklingsfrågor. Arbetsuppgifterna är varierande och kan förändras över tid.

Dina arbetsuppgifter förutsätter ett nära samarbete både med chefer och medarbetare på kontoret samt med andra delar i kommunen.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har gedigen erfarenhet av att utveckla kvalitetsledningssystem och arbeta med verksamhetsplanering och uppföljning. Det är en fördel om du har kommunal erfarenhet och det är meriterande om du tidigare arbetat i enlighet med SOFSF 2011:9.

Du har tidigare arbetat med processkartläggningar och beskrivningar av processflöden i processkartläggningssystem som exempelvis 2c8. Du har erfarenhet från att arbeta som projektledare och är van att självständigt styra, leda och koordinera projektmedlemmar och projekt framåt. Du har en för tjänsten lämplig högskoleutbildning, till exempel med samhällsvetenskaplig inriktning, ekonomi eller inriktning mot offentlig sektor.

Som person är du flexibel, analytisk och har en strategisk helhetssyn. Du har möjlighet att anpassa dig till de olika uppdragens karaktär och svårighetsgrad. För att klara uppdraget krävs att du har ett prestigelöst förhållningssätt samt god samarbetsförmåga.

Du utrycker dig väl i tal och skrift och har lätt för att sammanställa komplex information på ett överskådligt och begripligt sätt.

Vi erbjuder

Som verksamhetscontroller har du en viktig roll när Sollentuna kommun utvecklas. Arbetet ger dig stora möjligheter att utvecklas inom yrkesområdet och ta stort eget ansvar. Inom avdelningen råder en positiv stämning med gott samarbete mellan arbetskamraterna.

Anställning

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Det kan bli aktuellt med provanställning. Vi vill att du börjar snarast efter överenskommelse.

Med engagemang växer vi tillsammans - vi skapar värde och gör Sollentuna lite bättre varje dag. Vi vill ge dig möjligheten att kunna påverka, utvecklas, växa i din yrkesroll och trivas med kollegor. Vi söker dig som är nytänkande, ansvarstagande och välkomnande. Jämlikhet och mångfald är viktigt för oss och vi behöver olika kompetenser i våra verksamheter. Välkommen till oss!
Mer info
Område Sollentuna
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://sollentuna.varbi.com
Sista ansökningsdag 6 mars 2020 (9 dagar kvar)