Ungdomscoach till kommunala aktivitetsansvaret för unga i Sollentuna

Ungdomscoach till kommunala aktivitetsansvaret för unga i Sollentuna

Kommunerna har ett ansvar för unga mellan 16-20 år som saknar skolplacering eller sysselsättning. Ansvaret innebär att hålla sig informerad av vad ungdomarna gör och att erbjuda lämpliga och individuella riktade åtgärder och aktiviteter enligt det kommunala aktivitetsansvaret (KAA).

I arbetet som ungdomscoach arbetar du med och nära ungdomar och deras vårdnadshavare som av olika anledningar inte har påbörjat alternativt avbrutit sina studier på gymnasieskolan. Målet är att få ungdomen tillbaka till studier och vägen dit kan se olika ut. Du kommer att vara ett stöd i studierna och studieplaneringen samt arbeta uppsökande för att nå ungdomsgruppen som befinner sig utanför gymnasieskolan. Du kommer att ingå i ett arbetslag och arbetsuppgifterna består av kontakter med ungdomar och skolor, genomföra kartläggning, individuella handlingsplaner, praktikanskaffning och uppföljningar samt även samverkan med andra enheter i kommunen. Administrativa uppgifter i form av uppföljning av ungdomars sysselsättning ingår i tjänsten.

Vi söker dig som har relevant utbildning för uppdraget. Utbildning som lärare/speciallärare samt erfarenhet av arbetsplatsförlagd praktik, både anskaffning och uppföljning är meriterande. Vi ser gärna att du har arbetslivserfarenhet från andra delar av näringslivet.

Önskvärt är även erfarenhet av att ha arbetat med något av följande:
  • Coachande uppdrag
  • Arbete med ungdomar
  • Arbete inom KAA
  • Arbete inom skola
Vi önskar att du är självständig, flexibel och smidig i samverkan med andra. Du behöver också vara strukturerad, lösningsfokuserad och tålmodig i arbetet med ungdomar. Dina personliga egenskaper är av stor vikt, likaså ditt förhållningssätt och bemötande av andra människor.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse.

Välkommen med din ansökan!

Hemsida: https://www.sollentuna.se/navigator

Med engagemang växer vi tillsammans - vi skapar värde och gör Sollentuna lite bättre varje dag. Vi vill ge dig möjligheten att kunna påverka, utvecklas, växa i din yrkesroll och trivas med kollegor. Vi söker dig som är nytänkande, ansvarstagande och välkomnande. Jämlikhet och mångfald är viktigt för oss och vi behöver olika kompetenser i våra verksamheter. Välkommen till oss!
Mer info
Område Sollentuna
Yrkesroll Utbildning, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.sollentuna.se
Sista ansökningsdag 8 dec 2019 (2 dagar kvar)