Timvikarie till Åkerbo Stödboende

Timvikarie till Åkerbo Stödboende

Arbetsbeskrivning
Vi söker en timanställd till Åkerbo stödboende. Arbetet som timvikarie på Åkerbo stödboende innebär att arbeta i team och enligt de genomförandeplaner och rutiner som råder på enheten. Arbetet syftar till att ge klienterna på ett stödboende med 27 platser beläget i Sollentuna stöd och bistå dem enligt planering och med hänsyn till mående och dagsform. I stödet ingår att ta drogtester på klienter.

Arbetet är klientfokuserat och syftar till att bidra till att klienter skall få en känsla av samhörighet och delaktighet i samhällslivet, samt utvecklas mot ett självständigt liv. Gemensamt för alla klienter är problem med boendesituationen och samtliga klienter placeras av myndighet. Klienterna tillhör en blandad målgrupp inom socialpsykiatri, missbruk och ekonomiskt bistånd. Även barn- och familjeenheten placerar på boendet.

Tjänsten är en timanställning. Arbetet kan vara förlagt på kvällar, dagar, helger och nätter (sovande jour).

Kvalifikationer
Vi söker dig med erfarenhet av arbete inom missbruk och/ eller socialpsykiatri och gärna med gruppen hemlöshet och samsjuklighet.

Relevant utbildning för tjänsten är socionom, behandlingsassistent, socialpedagog, mentalskötare eller motsvarande. Studerande på socionom- och psykologprogrammen är också välkomna att söka. Meriterande är kunskaper inom ESL, MI och ORS/SRS.

Vi kräver minst ett års erfarenhet med målgruppen och lägst utbildning inom området motsvarande mentalskötare och behandlingsassistent. Sökande skall kunna uttrycka sig väl i tal och skrift.

Arbetet kräver stor flexibilitet, personlig mognad och integritet, förmåga att ha ett motiverande förhållningssätt och att ta hänsyn till klientens behov.
Du har en relationsskapande personlighet och är uthållig i ditt arbete med klienter.

Vi erbjuder
Ett stimulerande och omväxlande arbete i team och en arbetsplats med högt i tak.

Med engagemang växer vi tillsammans - vi skapar värde och gör Sollentuna lite bättre varje dag. Vi vill ge dig möjligheten att kunna påverka, utvecklas, växa i din yrkesroll och trivas med kollegor. Vi söker dig som är nytänkande, ansvarstagande och välkomnande. Jämlikhet och mångfald är viktigt för oss och vi behöver olika kompetenser i våra verksamheter. Välkommen till oss!
Mer info
Område Sollentuna
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Deltid, Projekt- / Visstidsanställd
Hemsida https://sollentuna.varbi.com
Sista ansökningsdag 7 feb 2020 (14 dagar kvar)