Socionom - förebyggande föräldraskapsstöd

Socionom - förebyggande föräldraskapsstöd

Enheten för föräldrastöd är en del av socialkontorets avdelning för Barn och unga. Här arbetar ett vänligt, engagerat och kompetent gäng med världens viktigaste uppdrag - att backa föräldrar och andra viktiga vuxna.

Arbetsbeskrivning
Sollentuna har en lång och stabil tradition av förebyggande föräldraskapsstöd från mage till myndig. Arbetet kring de allra yngsta och de ännu ofödda sker i tät samverkan med våra samverkanspartners vid kommunens tre Familjecentraler.

Vi erbjuder också ett tidigt och lättillgängligt stöd till föräldrar, andra viktiga vuxna och pedagoger runt barn i förskola, grundskola och gymnasium. Mycket av arbetet sker i tvärprofessionell samverkan. Skolsociala frågor, välbefinnande i förskola/skola samt relationer mellan föräldrar och barn är i fokus.

Vi faciliterar också möten, erbjuder föreläsningar och workshops.

Vi erbjuder fortlöpande föräldrastödsprogram i grupp såsom ABC, Komet, Trygghetscirkeln, Föräldraskap i Sverige samt olika tonårsföräldragrupper.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har en gedigen erfarenhet av förebyggande föräldraskapsstöd riktat mot olika åldrar eller lösningsinriktat arbete med föräldrar i annan kontext. Erfarenhet av myndighetsutövning gällande barn och unga är meriterande.

Du ska vara utbildad socionom. Det är meriterande om du är utbildad i föräldrastödsprogam som ABC, Komet, Trygghetscirkeln, Föräldraskap i Sverige.

Du ska ha god kunskap om barns utveckling och om risk- och skyddsfaktorer. Du ska ha förståelse och kunskap om förebyggande arbete riktat mot föräldrar och andra viktiga vuxna.

Förmågor och färdigheter

Som person är du trygg, stabil och har en personlig mognad. Du är ansvarstagande och kan arbeta självständigt. Samtidigt arbetar du bra tillsammans med andra, relaterar lyhört och kommunicerar tydligt och väl. Du har lätt för att knyta kontakter och kan underhålla goda relationer över tid. Du kan både förvalta och vara nytänkande. Och du är i alla lägen välkomnande.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder
Ett otroligt roligt, stimulerande och meningsfullt arbete.

Länk till förmåner

Tillsvidareanställning på heltid, provanställning kan komma att tillämpas. Kvällstjänstgöring en kväll per vecka ingår i tjänsten.

Välkommen med din ansökan! Urval sker löpande.

Med engagemang växer vi tillsammans - vi skapar värde och gör Sollentuna lite bättre varje dag. Vi vill ge dig möjligheten att kunna påverka, utvecklas, växa i din yrkesroll och trivas med kollegor. Vi söker dig som är nytänkande, ansvarstagande och välkomnande. Jämlikhet och mångfald är viktigt för oss och vi behöver olika kompetenser i våra verksamheter. Välkommen till oss!
Mer info
Område Sollentuna
Yrkesroll Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.sollentuna.se
Sista ansökningsdag 19 dec 2019 (13 dagar kvar)