Socialsekreterare

Socialsekreterare

På socialkontorets avdelning barn och unga arbetar ca 80 personer på sju olika enheter. Barn och ungdomsenheten är den största enheten med 38 medarbetare. Enheten är uppdelad i en mottagningsgrupp samt tre grupper som arbetar med utredning och insats med både barn och ungdomar 0-20 år. På enheten arbetar även tre ungdomskonsulenter och en samordnare för Sociala insatsgrupper i en egen arbetsgrupp. Vi har under 2019 utökat med en ytterligare gruppledare och enhetschef vilket innebär att grupperna är mindre och ledarskapet närmare. Enhetscheferna leder tillsammans arbetet på enheten.

Vi söker en engagerad och nyfiken socionom som har erfarenhet av arbete med myndighetsutövning med barn och unga.

Socialkontoret i Sollentuna ligger 15 minuters resa med pendeltåg från Stockholms central.

Arbetsuppgifter
I arbetet som socialsekreterare möter du dagligen barn, ungdomar och föräldrar. Vi vill värna om varje barns och ungdoms unika situation och försöker möta behoven på det sätt som passar dem bäst. I detta arbete är öppenhet och samarbete viktiga ledord. Under flera år har vi arbetat aktivt för att implementera förhållningssätt och metod enligt Signs of safety, vilket innebär att vi inkluderar nätverk i arbetet med barn och unga och prioriterar familjearbete som förändringsarbete.

Som socialsekreterare genomför du utredningar enligt socialtjänstlagen tillsammans med barnet och familjen. Du gör bedömningar och föreslår insatser som du sedan följer upp. Vi har en mycket väl fungerande öppenvård på entreprenad som vi samarbetar bra med. Vi arbetar alltid två i utredningen, ofta även under det fortsatta insatssarbetet.

Vi värnar ett gott samarbete inom enheten och med andra enheter på Socialkontoret. I varje arbetsgrupp finns en gruppledare samt åtta socialsekreterare. Gruppledaren står för ett nära arbetsledarskap och socialsekreterarna har även nära tillgång till sin enhetschef. Som ny socialsekreterare erbjuds du mentorsstöd.

Kvalifikationer
Socionomexamen.

Erfarenhet av arbete med myndighetsutövning gällande barn och ungdomar inom socialtjänsten är önskvärt.

Trivas med ett högt arbetstempo och kunna hantera flera processer samtidigt.

Flexibel med god samarbetsförmåga.

Du uttrycker dig väl i tal och skrift.

Ett strukturerat arbetssätt.

Utbildning och kompetens att arbeta enligt BBiC och Signs of Safety är meriterande men erbjuds också på arbetsplatsen.

Vi erbjuder
Vi erbjuder en trevlig arbetsplats med engagerade och kompetenta medarbetare samt ett väl fungerade samarbete mellan olika delar inom verksamheten.

Vi arbetar ständigt för att tillsammans förbättra och utveckla vårt arbete för att tillmötesgå de behov som de barn och familjer vi möter har.

Som medarbetare har du flextid, möjlighet till semesterdagsväxling samt friskvårdsbidrag.

Vi erbjuder nya medarbetare utbildning i Signs of safety och MI. Om du är ny socionom får du gå en basutblidning som löper över ett år och arrangeras i samarbete med övriga kommuner nordväst om Stockholm.

Tjänsten är ett vikariat under ett år med eventuell möjlighet till förlängning.

Vi tillämpar individuell lönesättning.

Välkommen med din ansökan!
Med engagemang växer vi tillsammans - vi skapar värde och gör Sollentuna lite bättre varje dag. Vi vill ge dig möjligheten att kunna påverka, utvecklas, växa i din yrkesroll och trivas med kollegor. Vi söker dig som är nytänkande, ansvarstagande och välkomnande. Jämlikhet och mångfald är viktigt för oss och vi behöver olika kompetenser i våra verksamheter. Välkommen till oss!
Mer info
Område Sollentuna
Yrkesroll Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Hemsida https://sollentuna.varbi.com
Sista ansökningsdag 10 apr 2020 (7 dagar kvar)