Socialsekreterare till enheten missbruk och socialpsykiatri

Socialsekreterare till enheten missbruk och socialpsykiatri

Om arbetsplatsen
Socialkontoret i Sollentuna är en socialtjänst som ligger i framkant avseende utveckling och nytänkande. Vi arbetar för att utveckla en kunskapsbaserad socialtjänst, där uppföljningsinstrument och kvalitetsfrågor är i fokus. Omvärldsbevakning, samverkan, brukarmedverkan och utveckling är prioriterade områden.

Vid socialkontoret arbetar ca 220 personer. Verksamheten är uppdelad i fyra avdelningar; avdelningen för vuxna, avdelningen för barn och unga, avdelningen stöd och utveckling samt FOU nordväst. Enheten missbruk och socialpsykiatri myndighet är en av sex enheter inom avdelningen för vuxna. Enheten består av två grupper; missbruk och socialpsykiatri. Enheten består av tio socialsekreterare, en metodstödjare, en gruppledare samt enhetschef.

Vi söker nu en socialsekreterare med inriktning socialpsykiatri till enheten då en av våra nuvarande socialsekreterare går vidare till en annan tjänst i kommunen. Enheten är välfungerande, vi har bland annat arbetat mycket med processkartläggning och upprättat fungerande processer, riktlinjer och rutiner som ska underlätta det dagliga arbetet. Vi har under flertal år arbetat med att öka brukarinflytandet som idag är en del av vår verksamhet. Vi har bland annat ett inflytanderåd för avdelningen som ses kontinuerligt. Det pågår även ett spännande utvecklingsarbete gällande den egna öppenvården för båda målgrupperna. Under 2020 öppnar både ett nytt socialpsykiatriboende i kommunen och vi kommer även att ta tillbaka driften av aktivitetscentret Trappan.

Arbetsbeskrivning
Som socialsekreterare med inriktning mot målgruppen socialpsykiatri består arbetsuppgifterna i att utreda och bedömma ansökningar enligt SoL för personer med psykisk funktionsvariation. Tjänsten som socialsekreterare innebär även att man kontinuerligt följer upp insatser med systematisk uppföljning samt att man samverkar med anhöriga, utförare samt interna och externa samarbetspartners där vi framförallt använder oss av samordnad individuell plan, SIP.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har flerårig ererfarenhet av arbete med myndighetsutövning inom socialpsykiatri. Meriterande om du har erfarenhet av arbete med samsjuklighet samt annan erfarenhet inom socialtjänsten och annan erfarenhet av målgruppen.

Vi söker dig som är socionom. Det är meriterande om du har utbildning i motiverande samtal och Signs of safety.

Du kan prioritera, fatta beslut och har ett helhetsperspektiv i arbetet. För att bli framgångsrik i arbetet krävs att du är trygg och stabil i dig själv, har ett gott omdöme samt bidrar till ett gott samarbetsklimat. Du har en god självinsikt, är prestigelös samt har förmågan att hantera komplexa situationer. Du behöver kunna arbeta självständigt och ta egna initiativ. Det är självklart för dig att vilja arbeta i en kunskapsbaserad socialtjänst. Vi tror att du är en positiv person som vill vara med och göra skillnad.

Vi erbjuder
Ett spännande och stimulerande arbete på ett socialkontor i framkant med höga ambitioner. Som medarbetare i Sollentuna kommun erbjuds du ett roligt, stimulerande och utmanande uppdrag. Du är med i arbetet med att göra Sollentuna lite bättre varje dag för våra kommuninvånare. Vi erbjuder en trevlig arbetsplats, engagerade och kompetenta medarbetare samt ett väl fungerande samarbete inom socialkontoret.

Vi värnar om ett gott arbetsklimat som möjliggör ett hållbart arbetsliv bland annat genom att vi tillämpar flextid, erbjuder kompetensutveckling, friskvårdsbidrag och semesterväxling. För att läsa mer om våra förmåner, klicka här Länk till förmåner.

Tjänsten är tillsvidare på heltid. Vi tillämpar individuell lönesättning. Intervjuer kan komma att ske under ansökningstiden. Tillträde så snart som möjligt eller enligt överenskommelse.

Med engagemang växer vi tillsammans - vi skapar värde och gör Sollentuna lite bättre varje dag. Vi vill ge dig möjligheten att kunna påverka, utvecklas, växa i din yrkesroll och trivas med kollegor. Vi söker dig som är nytänkande, ansvarstagande och välkomnande. Jämlikhet och mångfald är viktigt för oss och vi behöver olika kompetenser i våra verksamheter. Välkommen till oss!
Mer info
Område Sollentuna
Yrkesroll Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.sollentuna.se
Sista ansökningsdag 20 nov 2019 (2 dagar kvar)