Socialsekreterare med fältinriktning

Socialsekreterare med fältinriktning

Arbetsbeskrivning
Socialkontorets Fältteam arbetar med fältförlagt socialt arbete i Sollentuna. Arbetet sker på individ-, grupp- och strukturell nivå. Målsättningen är att i god tid förebygga riskfaktorer och riskbeteenden hos ungdomar i kommunen och att erbjuda tidigt stöd och lotsa ungdomar rätt.

På Socialkontorets Förebyggande enhet arbetar fyra socialsekreterare med fältinriktning, preventionssamordnare, relationsvåldssamordnare, samordnare för arbete med våld i nära relationer, processledare för brukarmedverkan samt Ungdomsmottagningens kuratorer.

Arbetsuppgifter

Vi behöver förstärkning i det uppsökande och förebyggande fältarbetet som bedrivs på dag-, kvälls- och nattid.

Fältteamet har byggt upp en välfungerande samverkan med Kultur- och fritidskontoret, polisen, skolor, Socialkontorets olika verksamheter samt ideella verksamheter. Genom att vara ute i skolor, på fritidsgårdar och genom uppsökande arbete på kvälls- och nattetid träffar Fältteamet ungdomar i olika miljöer. Ett strukturerat arbete görs tillsammans med preventionssamordnare och annan personal från den egna enheten, med personal från Mini-Maria och med polisen, bland annat kring arbete i skolklasser och föräldramöten på skolorna, orossamtal, motivationssamtal.

Kvalifikationer

Vi söker dig som vill arbeta med uppsökande och förebyggande arbete dag- kvälls- och nattid.
Du har socionomexamen. Tidigare erfarenhet av arbete med ungdomar är ett krav. Tidigare erfarenhet av fältarbete är meriterande. Du är flexibel och tycker att det är viktigt samt har god förmåga att samverka med andra yrkesgrupper. Du behöver vara bra på att etablera relationer, både med ungdomar, deras föräldrar och med samverkanspartners. Det krävs också att du kan arbeta självständigt. Du har ett strukturerat arbetssätt och ett gott omdöme. Stor vikt kommer att läggas på personlig lämplighet.
Körkort är ett krav.

Vi erbjuder
  • En centralt belägen arbetsplats i en kommun som strävar efter att bli Sveriges attraktivaste kommun.
  • En stor möjlighet att utveckla arbetet tillsammans med enhetschefen och närmaste kollegor.
Övrigt
Tjänsten är en allmän visstidsanställning till och med 2023-12-31, med viss möjlighet till förlängning.

Vi gör urval löpande under rekryteringstiden.

Välkommen med din ansökan!
Med engagemang växer vi tillsammans - vi skapar värde och gör Sollentuna lite bättre varje dag. Vi vill ge dig möjligheten att kunna påverka, utvecklas, växa i din yrkesroll och trivas med kollegor. Vi söker dig som är nytänkande, ansvarstagande och välkomnande. Jämlikhet och mångfald är viktigt för oss och vi behöver olika kompetenser i våra verksamheter. Välkommen till oss!
Mer info
Område Sollentuna
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Socionom
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Rekrytering hanteras av Sollentuna Kommun
Hemsida https://sollentuna.varbi.com
Sista ansökningsdag 6 dec 2022 (4 dagar kvar)