Socialsekreterare med fältinriktning/fältassistent

Socialsekreterare med fältinriktning/fältassistent

Är du intresserad av att ingå i vårt Fältteam som extraresurs under sommaren 2020 och arbeta förebyggande med ungdomar och deras föräldrar?

Tjänsten är placerad på Förebyggande enheten inom socialkontorets avdelning barn och unga.

Arbetsuppgifter

Vi arbetar med fältförlagt socialt arbete genom Fältteamet som består av två socialsekreterare med fältinriktning. Arbetet sker på individ-, grupp- och strukturell nivå. Målsättningen är att i god tid förebygga och fånga upp sociala problem hos ungdomar. Fältteamet har byggt upp en välfungerande samverkan med kultur- och fritidskontorets mobila fritidsledare, polisen, skolor och socialkontorets olika verksamheter.

Genom uppsökande arbete på kvälls- och nattetid träffar Fältteamet både ungdomar och deras föräldrar i olika konstellationer. Ett strukturerat arbete görs tillsammans med preventionssamordnaren och annan personal från den egna enheten, med personal från Mini Maria och med polisen.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har socionomexamen. Du är strukturerad i ditt arbetssätt och har gott omdöme.

Vi ser gärna att du är flexibel och tycker att det är viktigt att samverka med andra yrkesgrupper. Därför behöver du vara bra på att etablera goda relationer, både med ungdomar och med samverkanspartners. Det krävs också att du ska kunna arbeta självständigt.

Körkort är ett krav.

Övrigt

Heltid, kvälls- och helgtjänstgöring ingår. Vi tillämpar individuell lönesättning.

Intervjuer sker löpande

Välkommen med din ansökan!
Med engagemang växer vi tillsammans - vi skapar värde och gör Sollentuna lite bättre varje dag. Vi vill ge dig möjligheten att kunna påverka, utvecklas, växa i din yrkesroll och trivas med kollegor. Vi söker dig som är nytänkande, ansvarstagande och välkomnande. Jämlikhet och mångfald är viktigt för oss och vi behöver olika kompetenser i våra verksamheter. Välkommen till oss!
Mer info
Område Sollentuna
Yrkesroll Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Hemsida https://sollentuna.varbi.com
Sista ansökningsdag 5 juni 2020 (9 dagar kvar)