Skolpsykolog

Skolpsykolog

Arbetsbeskrivning
Sollentuna är en kommun som växer och utvecklas. Vi blir cirka 1000 personer fler varje år och är nu över 72 000 invånare. Sollentuna kommun har cirka 2 700 kompetenta och engagerade medarbetare. Vi strävar alltid efter att ge våra invånare och företagare bästa möjliga service. Jämlikhet och mångfald är viktigt för oss och vi behöver olika kompetenser i våra verksamheter. Vi erbjuder intressanta och omväxlande jobb som ger dig stora möjligheter att utvecklas. Välkommen till oss!

Utbildningskontoret söker nu en kollega till våra fyra övriga skolpsykologer som är kopplade till varsitt skolområde. Psykologerna är organiserade under Utbildningskontorets enhet Stöd- och utveckling som erbjuder stöd till våra kommunala skolor. Psykologerna ingår i respektive skolas elevhälsoteam.

Inom elevhälsan samarbetar olika yrkesgrupper för att främja barns och elevers lärande, utveckling och hälsa, med speciell inriktning på barn och elever i behov av särskilt stöd. Arbetet i elevhälsan har ett hälsofrämjande och förebyggande fokus. Vi söker nu en skolpsykolog för ett av våra fem skolområden.

Arbetsuppgifter

Som skolpsykolog samverkar du med skolans elevhälsoteam i det förebyggande och hälsofrämjande arbetet för att undanröja hinder i elevernas lärande. Du bidrar med det psykologiska perspektivet i samverkan med övriga yrkeskategorier i syfte att hjälpa eleverna att förbättra sina förutsättningar för inlärning och kunskapsutveckling i skolan. Utöver det hälsofrämjande arbetar du utifrån tre huvudsakliga uppdrag: konsultation, bedömning och utredning. Konsultation ges dels på elevhälsoteamets möten, dels till skolans olika yrkeskategorier utifrån behov. Psykologutredningar i skolan görs med fokus på elevens kognitiva förutsättningar i syfte är att hjälpa skolan och föräldrarna att bättre förstå elevens specifika behov och kunna anpassa undervisningen utifrån detta. Övriga bedömningar av elevers behov i skolan görs utifrån t ex observationer och samtal med lärare, vårdnadshavare och elev. Inkludering och tillgänglig skola är ett prioriterat utvecklingsområde inom kommunen där skolpsykologen spelar en viktig roll. Samarbete med mottagningar för barn och unga inom t ex regionen ingår i arbetsuppgifterna.

Kvalifikationer
Du är legitimerad psykolog med erfarenhet av arbete med barn och unga.

Din drivkraft är att arbeta för elevernas bästa utifrån deras utveckling och lärande. Du har självklart en god förmåga att skapa tillitsfulla relationer till elever, vårdnadshavare och övrig personal. Tjänsten förutsätter god förmåga och intresse för att samarbeta med andra yrkeskategorier. Arbetet ställer stora krav på förmåga att analysera komplexa situationer på såväl individuell nivå som grupp- och organisationsnivå. Du arbetar självständigt i din yrkesroll med tillgång till gott stöd från övriga skolpsykologer och regelbunden handledning.

Erfarenhet från arbete som skolpsykolog är meriterande och stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder
En spännande dynamisk arbetsplats där du är med och arbetar för alla våra elevers bästa.
Som anställd i Sollentuna kommun tar du del av våra anställningsförmåner. Läs mer här

Tjänsten är en semestertjänst.

Intervjuer sker fortlöpande varför vi välkomnar din ansökan så snart som möjligt.

Välkommen med din ansökan!

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Med engagemang växer vi tillsammans - vi skapar värde och gör Sollentuna lite bättre varje dag. Vi vill ge dig möjligheten att kunna påverka, utvecklas, växa i din yrkesroll och trivas med kollegor. Vi söker dig som är nytänkande, ansvarstagande och välkomnande. Jämlikhet och mångfald är viktigt för oss och vi behöver olika kompetenser i våra verksamheter. Välkommen till oss!
Mer info
Område Sollentuna
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Psykolog
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Sollentuna Kommun
Hemsida https://sollentuna.varbi.com
Sista ansökningsdag 14 juni 2021 (2 dagar kvar)