Projektledare för exploateringsprojekt i Helenelund, Tvärbanans nya station

Projektledare för exploateringsprojekt i Helenelund, Tvärbanans nya station

Samhällsbyggnadsavdelningen förvaltar och utvecklar attraktiva livsmiljöer i Sollentuna, en dynamisk plats mitt i regionen där klassiska villaområden, centrum, ett växande näringsliv och bostadsområden från rekordåren möter naturreservat och sjöar.

Samhällsbyggnadsavdelningen består av drygt hundra kollegor som jobbar med samhällsplanering, miljö- och klimatarbete, bygglov och tillsyn, mät- och kartuppdrag, utbyggnad av allmän plats samt drift och förvaltning av såväl grönska som gata i kommunen. Avdelningen tillhör kommunledningskontoret och rapporterar till kommunstyrelsen och fyra nämnder.

Nu söker vi en erfaren projektledare till Samhällsplaneringsenhetens Exploateringsgrupp

I kommunen pågår idag en mängd stora projekt. Omvandlingen av det gamla mässområdet i Tureberg till bostäder. Omställning av Södra Häggvik där förbifart Stockholm kommer upp, till en ny modern stadsdel med ny pendeltågsuppgång. Väsjön, där en ny stadsdel växer fram och Helenelund dit tvärbanan ska dras samt mycket mer.

Arbetsuppgifter
Arbetet innebär att du är med och utvecklar Sollentunas framtida stadsmiljö huvudsakligen i Helenelund där Tvärbanan ska få sin slutstation. Du kommer bl a att projektleda ett av kommunens mest komplexa exploateringsprojekt, Hoppet och Tvärbanan. Du kommer att arbeta brett med projektledning samt mark- och exploateringsfrågor ur tekniska, ekonomiska och juridiska perspektiv.

Huvudprojektet har flera delprojekt med delprojektledare som du kommer att ha uppsikt och ansvar för. Inom huvudprojektet finns ett 50-tal avtal att hålla ordning på och det blir därför viktigt att förstå avtalssambanden och att vara en god förhandlare i nya avtalsförhållanden.

Som kommunens projektledare i framdragandet av Tvärbanan till Helenelund innebär det att du kommer företräda kommunen mot intressenter och myndigheter. Det krävs stor erfarenhet av att styra stora infrastrukturprojekt med många intressenter och komplicerade entreprenadsamband och du bör därför vara duktig på att styra projekt mot uppsatta mål, budget och tidplaner.

I arbetet kommer du att ha mycket kontakt med fastighetsägare, kommuninvånare, byggföretag, andra myndigheter, representanter för andra förvaltningar inom Sollentuna kommun, du är därför duktig på att kommunicera och förhandla.

Beroende på erfarenhet och intresse finns även möjlighet att få uppdraget som områdesansvarig stadsutvecklare för Helenelund/Silverdal. Detta innebär att samordna samtliga stadsbyggnadsprojekt inom stadsdelen, ha koll på hela stadsdelens specifika förutsättningar och förstå marknadsmekanismerna. Liksom att analysera, utvärdera, vidareutveckla och kommunicera kring utvecklingen. Få stadsdelen att växa vidare och bli ett tydligt exempel på Sollentunas vision - Sverige mest attraktiva kommun

Kvalifikationer
Vi söker dig som är civilingenjör med inriktning mot samhällsbyggnad, lantmäteri eller har annan relevant utbildning som vi bedömer likvärdig. Du behöver flerårig arbetslivserfarenhet av likartat arbete. Utöver det krävs god förhandlingsvana, goda kunskaper i fastighetsjuridik och PBL, B-körkort, god svenska i tal och skrift.

Som projektledare kommer du att möta många människor i olika konstellationer och leda stora komplexa utvecklingsprojekt. Vi tror att du behöver ha god samarbetsförmåga, förstå och tillämpa affärsmässiga principer, tänka strategiskt och se helheter för att kunna ta hänsyn till ett större perspektiv. Du behöver också kunna analysera och lösa komplexa problemställningar samt planera, organisera och prioritera arbetet på ett effektivt sätt.

Vi erbjuder
För oss är det viktigt att våra medarbetare har ett hållbart arbetsliv och kan kombinera ett professionellt arbete med familj och fritid. Vi arbetar också för att alla medarbetare får utvecklas i sin roll och att kompetenser tas till vara. Vi tillämpar flextid, erbjuder kompetensutveckling, friskvårdsbidrag och semesterväxling.

Personalförmåner

Välkommen med din ansökan!

Med engagemang växer vi tillsammans - vi skapar värde och gör Sollentuna lite bättre varje dag. Vi vill ge dig möjligheten att kunna påverka, utvecklas, växa i din yrkesroll och trivas med kollegor. Vi söker dig som är nytänkande, ansvarstagande och välkomnande. Jämlikhet och mångfald är viktigt för oss och vi behöver olika kompetenser i våra verksamheter. Välkommen till oss!
Mer info
Område Sollentuna
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Civilingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Sollentuna Kommun
Hemsida https://sollentuna.varbi.com
Sista ansökningsdag 22 maj 2022 (6 dagar kvar)