Processledare inom socialt förebyggande arbete

Processledare inom socialt förebyggande arbete

Sollentuna kommun satsar på att förebygga sociala problem och har bland annat inrättat en tjänst som processledare. Socialnämnden har samordningsansvar för det gemensamma förebyggande arbetet för barn och ungdomar som nämnderna bedriver. Uppdraget är att arbeta med och utveckla samverkan mellan olika myndigheter med barn och unga i fokus.

Om arbetsplatsen
Tjänsten som processledare är placerad på Förebyggande enheten. Arbetet bedrivs i samverkan med både socialkontorets personal och med externa samverkanspartners, både inom kommunen verksamheter och med idéburen sektor.

Förebyggande enheten ansvarar för samordning runt förebyggande frågor för barn och unga (0-20 år) inom olika områden samt på olika nivåer. Enheten arbetar bland annat med samverkan och nätverksbyggande i kommunen, metod- och kunskapsutveckling, fältförlagt socialt arbete med ungdomar i fokus, samordnande arbete med våld i nära relationer och hedersrelaterat våld, insatser inom ramen för ANDTS-planen, tillståndshantering och tillsyn av serveringstillstånd, handeln med tobak och folköl samt kontroll av handeln med receptfria läkemedel.

Arbetsuppgifter
I processledarens arbete ingår övergripande och strukturella preventionsfrågor, att driva och aktivt arbeta med dessa för barns och ungdomars bästa.

Exempel på nuvarande arbetsuppgifter:

Sollentuna kommun satsar på bred front i trygghetsarbete. I processledarens arbete ingår att som socialkontorets representant delta i kommunens kartläggnings- och analysarbete enligt EST-metoden (Effektiv Samverkan för Trygghet)

Sveriges kommuner erhåller statliga så kallade PRIO-medel till arbete för psykisk hälsa. Processledaren blir en central person som håller i detta arbetet, både genom att sammanställa handlingsplaner, delta i konkret arbete och följa upp genomfört arbete.

Under höstterminen slog portarna upp till Navigator, en verksamhet vars syfte är att nå unga och unga vuxna som varken studerar eller arbetar och lotsa dem till studier eller arbete. På Navigator finns också möjlighet till annan hjälp såsom lots till mer kurativa samtal och fritidsverksamheter. Processledaren kommer att ha ett fortsatt samarbete kring utvecklingen av Navigator.

Sollentuna är en kommun som ständigt utvecklas, därför kan arbetsinnehållet också ändras över tid.

Kvalifikationer
Vi söker en socionom eller någon med likvärdig högskoleutbildning - gärna med social inriktning, som har bred erfarenhet av socialt arbete. Erfarenhet av myndighetsutövning är meriterande men inte ett krav. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av arbete med förebyggande frågor inom området barn och unga.

Som person är du samarbetsinriktad och relationsskapande. Du har förmåga att tänka strategiskt och har ett brett perspektiv i ditt arbete. Du är bra på att planera, organisera, genomföra och prioritera i ditt arbete. Du uttrycker dig även väl i tal och skrift.

Vi erbjuder
En dynamisk arbetsplats med trevliga kollegor och intressanta arbetsuppgifter.

Läs om våra förmåner nedan.

Länk till förmåner

Intervjuer sker löpande under ansökningstiden. Välkommen med din ansökan!

Med engagemang växer vi tillsammans - vi skapar värde och gör Sollentuna lite bättre varje dag. Vi vill ge dig möjligheten att kunna påverka, utvecklas, växa i din yrkesroll och trivas med kollegor. Vi söker dig som är nytänkande, ansvarstagande och välkomnande. Jämlikhet och mångfald är viktigt för oss och vi behöver olika kompetenser i våra verksamheter. Välkommen till oss!
Mer info
Område Sollentuna
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://sollentuna.varbi.com
Sista ansökningsdag 19 jan 2020 (1 dag kvar)