Områdesansvarig stadsutvecklare

Områdesansvarig stadsutvecklare

Samhällsbyggnadsavdelningen förvaltar och utvecklar attraktiva livsmiljöer i Sollentuna, en plats mitt i regionen där klassiska villaområden, stadsdelscentrum, ett växande näringsliv och bostadsområden från rekordåren möter naturreservat och sjöar.

Avdelningen består av drygt hundra kollegor som jobbar med samhällsplanering, miljö- och klimatarbete, bygglov och tillsyn, byggprojekt på allmän plats samt drift och förvaltning av såväl grönska som gator i kommunen. Exploateringsgruppen ansvarar för kommunens markinnehav samt exploateringsprojekt. Gruppen leds av exploateringschef och består av ungefär 10 medarbetare.

Nu söker vi dig som vill ta helhetsansvar för utvecklingen i stadsdelen Tureberg som Områdesansvarig stadsutvecklare.

Arbetsuppgifter
Som Områdesansvarig stadsutvecklare arbetar du med Sollentuna kommuns framtida stadsmiljö. Tjänsten innebär att arbeta brett med mark- och exploateringsfrågor ur tekniska, ekonomiska och juridiska perspektiv. Liksom att projektleda kommunens stadsbyggnadsprojekt från tidigt skede till genomförande. Arbetet är självständigt men innebär också ingående samarbete med fastighetsägare, kommuninvånare, byggföretag, våra kommunala bolag och andra kontor inom Sollentuna kommun.

Denna tjänst är främst inriktad på stadsdelen Tureberg. Här får du såväl fungera som områdesansvarig stadsutvecklare och samordna utveckling som att leda projekt. Det innebär också att synka delprojekt, ha koll på hela stadsdelens specifika förutsättningar och förstå marknadsmekanismerna. Liksom att analysera, utvärdera, vidareutveckla och kommunicera kring utvecklingen. Kort sagt: få Tureberg att växa vidare och bli ett tydligt exempel på Sollentunas vision - Sverige mest attraktiva kommun.

Tureberg med Sollentuna centrum är Sollentunas dynamiska mittpunkt.

Här bor närmare 20 000 människor och här har många sin dagliga arbetsplats. Här finns företag, butiker, hotell och restauranger. Här finns knutpunkten för kommunikationer och mötesplatser i form av flera torg och nyrenoverade Malmparken fylld av aktiviteter. Just nu växer denna spännande miljö för att ge plats till ännu fler kontor och bostäder. Under 2020 startar vi till exempel utvecklingen av 700 nya bostäder, kontor och hotell på det gamla mässområdet.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har adekvat akademisk examen såsom exempelvis fastighetsutvecklare, arkitekt, civilingenjör med inriktning mot samhällsbyggnad eller lantmätare. För tjänsten behöver du kunna relevant lagstiftning inklusive fastighetsjuridik och PBL, ha god svenska i tal och skrift samt B-körkort. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av arbetsuppgifterna och området liksom erfarenhet av förhandlingar.

Eftersom tjänsten innebär samarbete med många olika grupperingar behöver du ha god samarbetsförmåga samt arbeta strategiskt och strukturerat. Du behöver kunna analysera och lösa komplexa problemställningar och driva ditt arbete självständigt.

Vi erbjuder
För oss är det viktigt att våra medarbetare har ett hållbart arbetsliv och kan kombinera ett professionellt arbete med familj och fritid. Vi arbetar också för att alla medarbetare får utvecklas i sin roll och att kompetenser tas till vara. Vi tillämpar flextid, erbjuder kompetensutveckling, friskvårdsbidrag och semesterväxling.

Med engagemang växer vi tillsammans - vi skapar värde och gör Sollentuna lite bättre varje dag. Vi vill ge dig möjligheten att kunna påverka, utvecklas, växa i din yrkesroll och trivas med kollegor. Vi söker dig som är nytänkande, ansvarstagande och välkomnande. Jämlikhet och mångfald är viktigt för oss och vi behöver olika kompetenser i våra verksamheter. Välkommen till oss!
Mer info
Område Sollentuna
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://sollentuna.varbi.com
Sista ansökningsdag 16 aug 2020 (9 dagar kvar)