Miljö- och klimatstrateg

Miljö- och klimatstrateg

I Sollentuna finns olika typer av bostäder, varierad service och ett stort utbud av aktiviteter. Här växer staden sida vid sida med våra fyra naturreservat. Vi har bra kommunikationer och snart får vi även tvärbana och Förbifart Stockholm. Men självklart har vi utmaningar. Många av dem är kopplade till stadsutveckling och fysisk planering som påverkar vår möjlighet att växa på ett hållbart sätt ur ett socialt, ekonomiskt och inte minst klimatsmart perspektiv.

Till vår strategiska grupp, på samhällsbyggnadsavdelningen, söker vi nu en miljö- och klimatstrateg.

Den strategiska gruppen arbetar bland annat med miljö och klimatfrågor, översiktsplan, bostadsförsörjning liksom trygghetsfrågor. Vi är för närvarande åtta medarbetare och räknar med att rekrytera flera tjänster under hösten. Enheten har en stor bredd av kompetens här arbetar projektledare inom miljö och klimat, miljö- och vattenplanerare, miljöcontroller, vattensamordnare, översiktsplanerare och trygghetssamordnare.

Vi arbetar proaktivt för att främja fullmäktiges övergripande uppdrag om inga utsatta områden, fler arbetstillfällen och ett klimatneutralt Sollentuna till 2030.

I kommunen pågår idag en mängd stora projekt. Omvandlingen av det gamla mässområdet i Tureberg till bostäder. Omställning av Södra Häggvik där förbifart Stockholm kommer upp, till en ny modern stadsdel med ny pendeltågsuppgång. Väsjön, där en ny stadsdel växer fram och Helenelund dit tvärbanan ska dras samt mycket mer. Under 2021 färdigställdes cirka 500 bostäder och befolkningen ökade med cirka 1 000 invånare till drygt 75 000.

Arbetsuppgifter

Som miljö- och klimatstrateg blir fokus att ta ett kommunövergripande ansvar för genomförandet av kommunfullmäktiges beslutade utvecklingsuppdrag för ett klimatneutralt Sollentuna, med särskild kompetens inom hållbart byggande. Det innebär bland annat att vara ett stöd för att konkretisera miljö- och klimatambitioner i projekteringen av allmänna anläggningar och i markanvisningsavtal. Det handlar även om att följa upp kommunens totala utsläpp av växthusgaser.

Tjänsten syftar till att bidra till en förändring inom hela kommunkoncernen för att uppnå utvecklingsmålet ett klimatneutralt Sollentuna.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en flerårig högskoleutbildning med inriktning mot byggande och hållbarhet, så som civilingenjörsexamen med inriktning mot samhällsbyggnad eller energi och miljö, eller annan akademisk examen som vi bedömer likvärdig.

Du har arbetat med hållbarhetsfrågor i byggandet under flera år med erfarenhet av att ställa miljö- och klimatkrav. Du har insikter i certifieringssystem, så som Miljöbyggnad, och livscykelanalyser. Utöver detta behöver du god svenska i tal och skrift.

Som miljö- och klimatstrateg kommer du att ingå i många olika samarbeten där du ska bidra med din expertkunskap. Du behöver god samarbetsförmåga samt ha lätt för att påverka och övertyga andra. I övrigt behöver du ett gott omdöme och vara självgående och driva dina processer vidare.

Vi erbjuder

För oss är det viktigt att våra medarbetare har ett hållbart arbetsliv och kan kombinera ett professionellt arbete med familj och fritid. Vi arbetar också för att alla medarbetare får utvecklas i sin roll och att kompetenser tas till vara. Vi tillämpar flextid, erbjuder kompetensutveckling, friskvårdsbidrag och semesterväxling.

Personalförmåner https://www.sollentuna.se/jobb-foretagande/jobb-och-praktik/sollentuna-kommun-som-arbetsgivare/personalformaner/

Välkommen med din ansökan!

Med engagemang växer vi tillsammans - vi skapar värde och gör Sollentuna lite bättre varje dag. Vi vill ge dig möjligheten att kunna påverka, utvecklas, växa i din yrkesroll och trivas med kollegor. Vi söker dig som är nytänkande, ansvarstagande och välkomnande. Jämlikhet och mångfald är viktigt för oss och vi behöver olika kompetenser i våra verksamheter. Välkommen till oss!
Mer info
Område Sollentuna
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Energi & Miljö
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Sollentuna Kommun
Hemsida https://sollentuna.varbi.com
Sista ansökningsdag 9 okt 2022 (9 dagar kvar)