Markingenjör, med inriktning näringsliv

Markingenjör, med inriktning näringsliv

Samhällsbyggnadsavdelningen förvaltar och utvecklar attraktiva livsmiljöer i Sollentuna, en dynamisk plats mitt i regionen där klassiska villaområden, centrum, ett växande näringsliv och bostadsområden från rekordåren möter naturreservat och sjöar.

Samhällsbyggnadsavdelningen består av drygt hundra kollegor som jobbar med samhällsplanering, miljö- och klimatarbete, bygglov och tillsyn, mät- och kartuppdrag, utbyggnad av allmän plats samt drift och förvaltning av såväl grönska som gata i kommunen. Avdelningen tillhör kommunledningskontoret och rapporterar till kommunstyrelsen och fyra nämnder.

Nu söker vi en markingenjör med särskilt fokus på näringslivskontakter till Samhällsplaneringsenhetens Exploateringsgrupp.

I kommunen pågår idag en mängd stora projekt. Omvandlingen av det gamla mässområdet i Tureberg till bostäder. Omställning av Södra Häggvik där förbifart Stockholm kommer upp, till en ny modern stadsdel med ny pendeltågsuppgång. Väsjön, där en ny stadsdel växer fram. Helenelund dit tvärbanan ska dras och mycket mer.

Arbetsuppgifter
Som Markingenjör i Sollentuna kommun, arbetar du med markägarfrågorna gällande kommunens stora markinnehav. Du bidrar till att kommunens markreserv förvaltas på ett klokt sätt och du är en av de som förhandlar och upprättar kommunens markupplåtelser och markavtal. Du svarar på remisser och gör yttranden såsom kommunens markägare till andra myndigheter. Köp och försäljning av hela och delar av fastigheter ingår också i uppdraget.

Exempel på konkreta arbetsuppgifter som ingår:
  • Upprättande och omförhandling av arrenden, markavtal och tomträtter.
  • Genomföra försäljningar av planlagda verksamhetstomter.
  • Sköta kontakten med näringslivet i deras önskemål om etableringar och utvidgningar på kommunal mark.
  • Representera kommunen som fastighetsägare i den ekonomisk/juridiska förvaltningen av marken inklusive avtal och förhandlingar.
  • Diverse lantmäteri- och fastighetsjuridiska frågor.
  • Göra yttranden och svara på remisser till andra myndigheter både externt och internt inom avdelningen och kommunkoncernen.
  • Samverka med kommunens andra enheter till exempel med driftgruppen kring den allmänna platsmarken och hantering av gränsdragningsfrågor mellan enheternas uppdrag.
Som markingenjör har du många externa kontakter och du är en god representant för Sollentuna kommun. I denna tjänst kommer du att ha ett extra fokus på näringslivet och du kommer att få jobba med strategiska frågor kring företagsetableringar och sköta kontakter och försäljningar av verksamhetsmark. Du kommer att vara gruppens kontakt med kommunens Näringslivsenhet. Du rapporterar närmast till exploateringschefen, men kommer att arbetsledas av vår samordnande markingenjör.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är ingenjör inom samhällsbyggnad/lantmäteri med fastighetsjuridisk inriktning eller annan akademisk examen som bedöms likvärdig. För tjänsten behöver du kunna relevant lagstiftning inklusive avtalsjuridik, ha kunskaper om förhandling samt ha god svenska i tal och skrift. Vi välkomnar såväl nyutexaminerade, som mer erfarna sökande.
Det är meriterande om du tidigare har arbetat med markförvaltning eller exploatering i kommunal eller privat verksamhet, fastighetsrätt och fastighetsrättsliga avtal, tomträtts- och arrendefrågor samt förvärv och försäljning av fastigheter.

Eftersom tjänsten innebär stort ansvar för Sollentuna kommuns markinnehav behöver du arbeta strukturerat, vara självgående, vara ekonomiskt medveten och ha hög servicenivå i ditt arbete.

Vi erbjuder
För oss är det viktigt att våra medarbetare har ett hållbart arbetsliv och kan kombinera ett professionellt arbete med familj och fritid. Vi arbetar också för att alla medarbetare får utvecklas i sin roll och att kompetenser tas till vara. Vi tillämpar flextid, erbjuder kompetensutveckling, friskvårdsbidrag och semesterväxling.

Personalförmåner

Välkommen med din ansökan!

Med engagemang växer vi tillsammans - vi skapar värde och gör Sollentuna lite bättre varje dag. Vi vill ge dig möjligheten att kunna påverka, utvecklas, växa i din yrkesroll och trivas med kollegor. Vi söker dig som är nytänkande, ansvarstagande och välkomnande. Jämlikhet och mångfald är viktigt för oss och vi behöver olika kompetenser i våra verksamheter. Välkommen till oss!
Mer info
Område Sollentuna
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Civilingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Sollentuna Kommun
Hemsida https://sollentuna.varbi.com
Sista ansökningsdag 22 maj 2022 (5 dagar kvar)