Mätningsingenjör

Mätningsingenjör

Arbetsbeskrivning
Samhällsbyggnadsavdelningen förvaltar och utvecklar attraktiva livsmiljöer i Sollentuna, en dynamisk plats mitt i regionen där klassiska villaområden, centrum, ett växande näringsliv och bostadsområden från rekordåren möter naturreservat och sjöar.

Till vår stabsenhet söker vi nu en nyfiken och ihärdig Mätningsingenjör.

Några av de stadsutvecklingsområden som vi arbetar med är Tureberg med Färgskrapan och stadsparken Malmparken samt Mässområdet, Väsjön nära stad och natur, Häggvik där förbifart Stockholm kommer upp och Helenelund dit tvärbanan dras.

Mät- och kartenhetens ansvar är att samla in, förvalta och presentera geografiskt data som är nödvändigt för samhällsbyggnadsprocessens delar. Mätningsingenjören ansvarar för att göra alla enhetens mätnings- och kartuppdrag samt vara delaktig i arbetet att förbättra enhetens kart och mätningsprocesser.

Konkreta arbetsuppgifter som ingår är att:
  • Utföra mätningsuppdrag med totalstation och GNSS, dess förberedelser och efterbearbetning.
  • Genomföra leveranser av kartor
  • Systematiskt ajourhålla objekt i kommunens kartdatabas
  • Delta i utvecklingsprojekt för verksamheten
  • Handlägga beställningar av kart- och mätningstjänster
  • Delta i gruppens administrativa frågor
Kvalifikationer
Vi söker dig som har minst tvåårig utbildning inom Mätning, GIS och kart eller motsvarande. Du behöver också ha erfarenhet av mätning med totalstation och GNSS samt bearbetning av mätningsdata liksom att hantera kartdata i kart/GIS- och cadsystem. Utöver det behövs goda kunskaper inom mätning, hantering av kartdata i CAD/GIS samt inom kartografisk framställning. Önskvärt är erfarenhet av kommunal mätning och kartering, fotogrammetrisk kartering liksom kunskap om den kommunala samhällsbyggnadsprocessen. Du behöver ha B-körkort.

Eftersom tjänsten innebär samarbete med många olika grupperingar behöver du ha god samarbetsförmåga samt ett öppet och kreativt sinne. För övrigt tror vi att du behöver specialistkunskaper inom området samt förmåga att ihärdigt och självständigt arbeta mot målen.

Vi erbjuder
För oss är det viktigt att våra medarbetare har ett hållbart arbetsliv och kan kombinera ett professionellt arbete med familj och fritid. Vi arbetar också för att alla medarbetare får utvecklas i sin roll och att kompetenser tas till vara. Vi tillämpar flextid, erbjuder kompetensutveckling, friskvårdsbidrag och semesterväxling.

Med engagemang växer vi tillsammans - vi skapar värde och gör Sollentuna lite bättre varje dag. Vi vill ge dig möjligheten att kunna påverka, utvecklas, växa i din yrkesroll och trivas med kollegor. Vi söker dig som är nytänkande, ansvarstagande och välkomnande. Jämlikhet och mångfald är viktigt för oss och vi behöver olika kompetenser i våra verksamheter. Välkommen till oss!
Mer info
Område Sollentuna
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.sollentuna.se
Sista ansökningsdag 28 nov 2019 (6 dagar kvar)