Lokalstrateg

Lokalstrateg

Sollentuna är en växande kommun med siktet inställt på att bli Sveriges mest attraktiva kommun. Vi är Årets kvalitetskommun 2019, vilket vi är väldigt stolta över. SKR har motiverat utmärkelsen med att vi har en god finansiell styrka och hög kvalitet vilket gör att vi som kommun lättare möter utmaningar.

Strategiska lokalenheten ansvarar för kommunens lokalförsörjning vilket innebär ett övergripande ansvar att identifiera, planera och styra det långsiktiga strategiska behovet av fastigheter och lokaler. Enheten är organiserad under kommunledningskontorets ekonomiavdelning och består av en enhetschef, tre lokalstrateger, två lokalsamordnare samt en fastighetscontroller.

Vi söker nu en strukturerad och analytisk lokalstrateg med inriktning mot utbildningslokaler.

Arbetsuppgifter
Som lokalstrateg ansvarar du för att identifiera och bereda de långsiktiga lokalbehoven för kommunens verksamheter och för att vara kommunens beställarföreträdare i olika projekt. Denna tjänst innebär i huvudsak ansvar för kommunens framtida behov av utbildningslokaler. För detta samverkar du med utbildningskontoret och samhällsbyggnadsavdelningen samt kommunens fastighetsägare i såväl strategiska som operativa lokal- och fastighetsrelaterade frågor.

En annan viktig del av tjänsten är att du bidrar med din erfarenhet och kompetens i utvecklingen av våra arbetsmetoder genom utvärdering och omvärldsbevakning.

Konkreta arbetsuppgifter som ingår:
  • Tillsammans med enheten, ansvara för att upprätta och förvalta lokalresursplanen.
  • Genomföra analyser av lokalnyttjande och demografisk utveckling.
  • Samverka i lokal- och fastighetsrelaterade utredningar.
  • Skriva rapporter och bereda ärenden inom lokalfrågor.
  • Aktivt delta i arbetet med att utarbeta, utvärdera och uppdatera kommunens funktionsprogram.
  • Beställa, driva, styra och följa upp olika investeringsprojekt.
  • Samverka i frågor avseende detalj- och översiktsplaner samt olika stadsutvecklingsprojekt.
  • Samordna uppföljning och avvikelserapportering och säkerställa informationsflödet till berörda aktörer.
Kvalifikationer
Vi söker dig som har en relevant högskoleutbildning med inriktning mot samhällsplanering, kulturgeografi, demografi, ekonomi, lantmäteri eller juridik alternativt annan utbildning som vi anser är motsvarande. Tjänsten kräver goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift liksom i officepaketets olika program. Vi välkomnar nyutexaminerade liksom mer erfarna sökande. Det är meriterande om du har erfarenhet av liknande arbetsuppgifter inom lokalförsörjning, arbete i politiskt styrd organisation eller utveckling av lokaler för utbildning. Vi ser också gärna att du tidigare har fungerat som projektledare och kan relevant lagstiftning.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. Tjänsten som lokalstrateg innebär att man står mitt i utvecklingen av Sollentunas utbildningslokaler och verkar i många olika samarbetsforum och för det tror vi att du behöver ha god samarbetsförmåga, arbetar strukturerat och strategiskt samt är självgående.

Vi erbjuder
För oss är det viktigt att våra medarbetare har ett hållbart arbetsliv och kan kombinera ett professionellt arbete med familj och fritid. Vi arbetar också för att alla medarbetare får utvecklas i sin roll och att kompetenser tas till vara. Vi tillämpar flextid, erbjuder kompetensutveckling, friskvårdsbidrag och semesterväxling.

Med engagemang växer vi tillsammans - vi skapar värde och gör Sollentuna lite bättre varje dag. Vi vill ge dig möjligheten att kunna påverka, utvecklas, växa i din yrkesroll och trivas med kollegor. Vi söker dig som är nytänkande, ansvarstagande och välkomnande. Jämlikhet och mångfald är viktigt för oss och vi behöver olika kompetenser i våra verksamheter. Välkommen till oss!
Mer info
Område Sollentuna
Yrkesroll Marknadsföring
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://sollentuna.varbi.com
Sista ansökningsdag 23 aug 2020 (8 dagar kvar)