Lokalstrateg, föräldravikariat

Lokalstrateg, föräldravikariat

Sollentuna är en växande kommun med siktet inställt på att bli Sveriges mest attraktiva kommun.

Vårt kommunledningskontor samlar många kompetenser och ska se till att nämnder och styrelser genomför de beslut som kommunfullmäktige fattat liksom att stödja och hjälpa övriga kontor i deras arbete.

Lokalförsörjningsenheten ansvarar för kommunens lokalförsörjning vilket innebär ett övergripande ansvar att identifiera, planera och styra verksamheternas behov av lokaler, anläggningar och boenden. Enheten är organiserad under kommunledningskontorets ekonomiavdelning och består av en enhetschef, tre lokalstrateger och två lokalsamordnare.

Vi söker nu en strukturerad och analytisk lokalstrateg. Tjänsten är ett vikariat till 31 januari 2023, med eventuell möjlighet till förlängning.

Arbetsuppgifter
Som lokalstrateg ansvarar du för att identifiera och bereda de långsiktiga lokalbehoven för kommunens verksamheter och för att vara kommunens beställarföreträdare i olika projekt. Du vägleder våra verksamhetskontor i såväl strategiska som operativa lokal- och fastighetsrelaterade frågor. Du samarbetar med samhällsbyggnadsavdelningen samt kommunens bolag för verksamhetsfastigheter.

Exempel på konkreta arbetsuppgifter som ingår:
  • Tillsammans med enheten, ansvara för att upprätta och förvalta lokalresursplanen
  • Genomföra analyser av lokalnyttjande och demografisk utveckling
  • Genomföra behovsutredningar kring exempelvis lokalbehov och lokaliseringar
  • Samverka i frågor avseende detalj- och översiktsplaner samt olika stadsutvecklingsprojekt
  • Skriva rapporter och bereda ärenden inom lokal- och fastighetsfrågor
  • Ta fram, utvärdera och utveckla kommunens funktionsprogram
Vi arbetar tillsammans på enheten med att utveckla lokalförsörjningen i kommunen!

Kvalifikationer
Vi söker dig som har relevant högskoleutbildning med inriktning mot samhällsplanering/byggnad, fastighet, ekonomi, lantmäteri eller juridik alternativt annan utbildning som vi anser motsvarande. Vi välkomnar nyutexaminerade liksom mer erfarna sökande och du behöver ha god svenska i tal och skrift. Det är meriterande med erfarenhet av liknande arbetsuppgifter, arbete inom politiskt styrd organisation, inom lokalförsörjning samt utveckling av utbildningslokaler.

Eftersom tjänsten innebär samarbete med många olika aktörer behöver du ha god samarbetsförmåga, arbeta strukturerat och strategiskt samt driva dina arbetsuppgifter själv.

Vi erbjuder
För oss är det viktigt att våra medarbetare har ett hållbart arbetsliv och kan kombinera ett professionellt arbete med familj och fritid. Vi arbetar också för att alla medarbetare får utvecklas i sin roll och att kompetenser tas till vara. Vi tillämpar flextid, erbjuder kompetensutveckling, friskvårdsbidrag och semesterväxling.

Välkommen med din ansökan!

Med engagemang växer vi tillsammans - vi skapar värde och gör Sollentuna lite bättre varje dag. Vi vill ge dig möjligheten att kunna påverka, utvecklas, växa i din yrkesroll och trivas med kollegor. Vi söker dig som är nytänkande, ansvarstagande och välkomnande. Jämlikhet och mångfald är viktigt för oss och vi behöver olika kompetenser i våra verksamheter. Välkommen till oss!
Mer info
Område Sollentuna
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Civilingenjör
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Rekrytering hanteras av Sollentuna Kommun
Hemsida https://sollentuna.varbi.com
Sista ansökningsdag 29 maj 2022 (6 dagar kvar)