LSS-handläggare för vuxna till Vård- och omsorgskontoret

LSS-handläggare för vuxna till Vård- och omsorgskontoret

Arbetsbeskrivning
Vård- och omsorgskontoret består av fem avdelningar och här arbetar ett 60-tal medarbetare med biståndshandläggning SOL, handläggning LSS, uppföljning och avtal samt administration. Kvalitet, mångfald och valfrihet är viktiga begrepp för vård- och omsorgsnämnden i Sollentuna, som sedan många år tillbaka arbetar med konkurrensutsättning och valfrihet inom äldreomsorg och LSS-verksamheter. I Sollentuna kommun arbetar vi för att skapa Sveriges mest attraktiva kommun.

Avdelning funktionshinder söker nu en LSS-handläggare för vuxna för tillsvidareanställning. Inom avdelningen finns 10 handläggare två samordnare, två platssamordnare, två bostadsanpassningshandläggare och en avdelningschef. Som handläggare kommer du bland annat arbeta med att:
  • Handlägga, utreda, följa upp och ompröva beslut enligt LSS och till viss del SOL.
  • Handlägga ansökningar om riksfärdtjänst.
  • Hantera överklagningar av beslut, skriva yttranden delta i muntliga förhandlingar mm. Ansvara för att brukaren väljer utförare inom LOV för insatserna ledsagarservice och avlösarservice inom LSS och för hemtjänst, boendestöd, avlösning och ledsagning inom SOL.Verkställande av boende för barn och vuxna, korttidsvistelse, korttidstillsyn och daglig verksamhet sköts av våra platssamordnare som även sköter alla direktupphandlingar av platser utanför LOV.
  • Vara behjälplig i framtagande av statistik.
  • Delta i samverkansgrupper med andra förvaltningar, myndigheter och kommuner.
  • Delta i utveckling både på avdelningen men även på hela Vård- och omsorgskontoret. Vi jobbar hårt med att främja en god arbetsmiljö på avdelningen. Det är ett gott socialt klimat och medarbetarna stöttar varandra. Vi strävar hela tiden efter att handläggarna ska ha en rimlig arbetsbelastning och vi ligger i fas med våra omprövningar. Vi står inför en rad spännande utmaningar i det fortsätta arbetet med utveckling inom myndighetsutövningen.
Kvalifikationer
Du har erfarenhet av att arbeta inom funktionshinderområdet. Det är ett krav att du har flerårig dokumenterad erfarenhet utav myndighetsutövning inom LSS. Du har stor vana vid att arbeta med datorn som arbetsredskap och det är meriterande om du har arbetat i Pulsen Combine. Du är självgående, flexibel och bra på att samarbeta. Du planerar och organiserar arbetet på ett effektivt sätt. Du är utvecklingsorienterad och har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet

Vi söker dig som är socionom eller har en likvärdig utbildning.

Du är självgående, flexibel och bra på att samarbeta. Du planerar och organiserar arbetet på ett effektivt sätt. Du är utvecklingsorienterad och har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder
Kompetensutveckling, friskvårdbidrag och subventionerad lunch.

Vi tillämpar flextid och individuell lönesättning.

Länk till förmåner

Välkommen med din ansökan!

Vi intervjuar löpande under rekryteringsprocessen.

Med engagemang växer vi tillsammans - vi skapar värde och gör Sollentuna lite bättre varje dag. Vi vill ge dig möjligheten att kunna påverka, utvecklas, växa i din yrkesroll och trivas med kollegor. Vi söker dig som är nytänkande, ansvarstagande och välkomnande. Jämlikhet och mångfald är viktigt för oss och vi behöver olika kompetenser i våra verksamheter. Välkommen till oss!
Mer info
Område Sollentuna
Yrkesroll Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.sollentuna.se
Sista ansökningsdag 31 okt 2019 (17 dagar kvar)