Kommunikationschef

Kommunikationschef

Vill du vara med och förbättra och utveckla Sollentuna? Vi vill vara Sveriges mest attraktiva kommun. Det innebär att vi vill bli lite bättre varje dag. Vi är idag en av de främsta kommunerna i landet avseende skola och näringsliv.

Kommunikationsenheten ingår i avdelningen för kommunikation och säkerhets- och trygghetsfrågor. Avdelningen är en del av kommunledningskontoret som är kommunstyrelsens förvaltning. Enheten består av 15 medarbetare och ansvarar för att utveckla samt planera, genomföra och följa upp arbetet med extern och intern kommunikation. I arbetet ingår också att omvärldsbevaka och att driva kommunikationsarbetet framåt. Enheten stödjer ledning och verksamhet i både strategiska och operativa kommunikationsfrågor. En förutsättning för arbetet är ett bra och nära samarbete med verksamheten.

Vi söker en kunnig, engagerad och erfaren kommunikationschef med stort intresse för kommunikationsfrågor och ledarskap.

Arbetsuppgifter
Som kommunikationschef leder du kommunikationsarbetet och följer upp enhetens medarbetare, verksamhet och budget. Du skapar goda förutsättningar för enheten att svara upp mot den nya tidens utmaningar inom kommunikation, där invånare, företag, besökare, kommunens chefer och medarbetare kräver snabb och tillgänglig kommunikation på nya arenor. Du leder och utvecklar kommunens interna och externa kommunikationsarbete på en övergripande nivå. Genom ett utvecklande ledarskap bidrar du till en attraktiv arbetsplats och en god arbetsmiljö.

Kommunikationsenheten har en viktig roll att spela för ökad delaktighet, insyn och stärkt demokrati samt att övergripande stärka kommunens varumärke. Enheten kommunicerar på ett sakligt och tillgängligt sätt.

Du arbetar aktivt för att utveckla samarbetet inom kommunkoncernen inom enhetens uppdrag och ansvarsområden. Som chef utvecklar du våra externa relationer och dialogen med intressenter som Samverkan Stockholms Regionen, Polisen och andra kommuner i Stockholms län.

Kommunikationschefen rapporterar till avdelningschefen för avdelningen för kommunikation och säkerhets- och trygghetsfrågor.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har relevant högskoleutbildning inom kommunikation eller annan motsvarande utbildning relevant för tjänsten. Du behöver flerårig erfarenhet av arbete som chef med personalansvar och ansvar för extern och intern kommunikation. Likaså behöver du både kunskap och erfarenhet av att leda och utveckla personalgrupper samt förändringsarbete. Det är också nödvändigt med mycket goda kunskaper i krishantering samt ha erfarenhet av att utveckla och leda övergripande processarbete i stora organisationer. Vi vill också att du har kompetens inom digital utveckling kopplat till kommunikation. Du ska ha mycket goda kunskaper i svenska i tal och skrift.

Meriterande:
  • Erfarenhet av att arbeta i stabsorganisation
  • Praktisk erfarenhet av att leda kommunikationsarbete i kris
  • Erfarenheter av arbete som chef i en politisk styrd organisation
  • Erfarenhet av digital utveckling inom kommunikationsområdet
Ledarskap i Sollentuna är att nå resultat och få andra med sig i arbetet och vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Eftersom tjänsten innebär samarbete med många olika grupperingar behöver du ha god samarbetsförmåga och vara tydlig i din kommunikation. Du tänker strategiskt, har ett gott och utvecklande ledarskap samt är ekonomiskt medveten.

Övrigt
Tjänsten kommer att säkerhetsklassas. Svenskt medborgarskap krävs.

Vi erbjuder
För oss är det viktigt att våra medarbetare har ett hållbart arbetsliv och kan kombinera ett professionellt arbete med familj och fritid. Vi arbetar också för att alla medarbetare får utvecklas i sin roll och att kompetenser tas till vara. Vi tillämpar flextid, erbjuder kompetensutveckling, friskvårdsbidrag och semesterväxling.

Personalförmåner

Välkommen med din ansökan!

Med engagemang växer vi tillsammans - vi skapar värde och gör Sollentuna lite bättre varje dag. Vi vill ge dig möjligheten att kunna påverka, utvecklas, växa i din yrkesroll och trivas med kollegor. Vi söker dig som är nytänkande, ansvarstagande och välkomnande. Jämlikhet och mångfald är viktigt för oss och vi behöver olika kompetenser i våra verksamheter. Välkommen till oss!
Mer info
Område Sollentuna
Yrkesroll Marknadsföring, PR & Kommunikation
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Sollentuna Kommun
Hemsida https://sollentuna.varbi.com
Sista ansökningsdag 22 maj 2022 (3 dagar kvar)