Kommunikatör

Kommunikatör

Vi i Sollentuna kommun har en stark övertygelse att strategisk och kreativ kommunikation driver förändring och utveckling, och skapar samtidigt stora värde för våra målgrupper. Vårt fokus är att göra Sollentuna lite bättre varje dag för våra invånare och för alla våra medarbetare. Vår vision är att bli Sveriges mest attraktiva kommun. Konsekvent kommunikation och ett starkt varumärke hjälper oss att uppnå den visionen. Vi söker nu en nytänkande, lagspelande och erfaren kommunikatör som vill och kan hjälpa oss i vårt kommunikationsarbete.

Kommunikationsenheten är en del av avdelningen för samordning och kommunikation vid kommunledningskontoret. Kommunikationsenheten ansvarar för att kommunens kommunikation på ett korrekt och intresseväckande sätt förmedlas enhetligt av kommunens alla delar genom ett proaktivt kommunikationsarbete. Vi vill vara ett kvalificerat stöd till alla förvaltningskontor och verksamheter så att de kan uppnå sina mål och ge invånarna det de behöver. Samtidigt som vi arbetar tillsammans med kommunens olika förvaltningskontor, arbetar vi även med kommunövergripande kommunikationsprojekt, till exempel varumärke, omvärldsanalys och webb.

Rollen som kundansvarig kommunikatör
På kommunikationsenheten finns 15 medarbetare, varav fyra är kundansvariga. Kundansvarig kommunikatör fungerar som huvudsaklig kontakt gentemot ett eller flera förvaltningskontor. Denna tjänst avser rollen som kundansvarig kommunikatör för socialkontoret och vård- och omsorgskontoret. I det löpande dagliga arbetet har du som kundansvarig kommunikatör ett nära samarbete med chefer och medarbetare på respektive kontor samt med kollegorna på kommunikationsenheten. Du rapporterar till enhetschefen på kommunikationsenheten.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
  • Vara ansvarig kommunikatör och huvudsaklig kontakt gentemot socialkontoret och vård- och omsorgskontoret
  • Identifiera behov och möjligheter hos respektive kontor och arbeta proaktivt för att hjälpa verksamheterna att uppnå sina mål
  • Utifrån kontorens verksamhetsplaner upprätta kommunikationsplaner för respektive kontor och säkerställa att kommunikationsinsatserna genomförs inom ramen för dessa
  • Bistå kontorens chefer och medarbetare med strategisk rådgivning
  • Hantera löpande operativt kommunikationsarbete inom respektive kontor med stöd av övriga kommunikationsfunktioner på enheten
  • Delta i utvecklingen av kommunens övergripande kommunikationsarbete tillsammans med kollegor på kommunikationsenheten.
Kvalifikationer
  • Högskoleutbildning inom kommunikation eller annan motsvarande utbildning relevant för tjänsten
  • Lång erfarenhet av att arbeta med kommunikationsarbete, såväl strategiskt som operativt , gärna med koppling till sociala frågor och/eller vård- och omsorgsfrågor
  • Dokumenterad erfarenhet av projektledning och/eller roll som ansvarig gentemot kund/uppdragsgivare, gärna med erfarenhet från byrå
  • Skicklig skribent
Som person är du strukturerad, lösningsorienterad och prestigelös. För dig är det inga problem att sätta såväl komplexa som enklare frågor i rätt sammanhang och därmed få en bra och fungerande kommunikation. Du har förståelse för både invånarnas och verksamheternas olika behov avseende kommunikation och du drivs av att identifiera målgruppsanpassade budskap, kanaler och aktiviteter. Då rollen har stor tyngd vid att stärka och utveckla samarbetet med andra kontor är det viktigt att du värdesätter relationskapandet.

Du har god kunskap om de digitala kanalernas betydelse för kommunikation och följer utvecklingen nära.

Erfarenhet av att arbeta i en politiskt styrd organisation är meriterande, men inget krav.

Vi erbjuder
Du en viktig pusselbit i det strategiska och praktiska arbetet när Sollentuna ska utveckla kommunikationen. Arbetet ger dig stora möjligheter till professionell utveckling och stort ansvar. Hos oss råder en positiv stämning med god samverkan och professionellt utbyte mellan arbetskamraterna. På kommunikationsenheten väntar ett glatt och drivande gäng kollegor som brinner för att göra Sollentuna lite bättre varje dag.

Vi har en modern syn på våra medarbetare och du får ett stort eget ansvar för ditt arbete och din arbetstid. Vi vill att våra medarbetare ska kunna kombinera ett professionellt arbete med familj och fritid. Vi tillämpar flextid.

Med engagemang växer vi tillsammans - vi skapar värde och gör Sollentuna lite bättre varje dag. Vi vill ge dig möjligheten att kunna påverka, utvecklas, växa i din yrkesroll och trivas med kollegor. Vi söker dig som är nytänkande, ansvarstagande och välkomnande. Jämlikhet och mångfald är viktigt för oss och vi behöver olika kompetenser i våra verksamheter. Välkommen till oss!
Mer info
Område Sollentuna
Yrkesroll Media, Kultur & Design, Journalistik
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Sollentuna Kommun
Hemsida https://sollentuna.varbi.com
Sista ansökningsdag 21 aug 2022 (13 dagar kvar)