Kommunikatör, inriktning internkommunikation

Kommunikatör, inriktning internkommunikation

Vi i Sollentuna kommun har en stark övertygelse att strategisk och kreativ kommunikation driver förändring och utveckling, och skapar samtidigt stort värde för våra målgrupper. Vårt fokus är att göra Sollentuna lite bättre varje dag för våra invånare och för alla våra medarbetare. Vår vision är att bli Sveriges mest attraktiva kommun. Konsekvent kommunikation och ett starkt varumärke hjälper oss att uppnå den visionen. Vi söker nu en nytänkande och lagspelande erfaren kommunikatör som vill och kan hjälpa oss i vårt kommunikationsarbete med inriktning på internkommunikation.

Kommunikationsenheten är en del av avdelningen kommunikation och säkerhets- och trygghetsfrågor. Kommunikationsenheten ansvarar för att kommunens kommunikation på ett korrekt, målgruppsanpassat och intresseväckande sätt förmedlas enhetligt av kommunens alla delar genom ett proaktivt kommunikationsarbete. Vi vill vara ett kvalificerat stöd till alla förvaltningskontor och verksamheter så att de kan nå framgång och ge invånarna vad de vill ha och behöver. Samtidigt som vi arbetar för kommunens olika förvaltningskontor, arbetar vi även med kommunövergripande kommunikationsprojekt, till exempel varumärke, omvärldsanalys och webb.

Rollen som kommunikatör för internkommunikation
På kommunikationsenheten finns ett 15-tal medarbetare. Denna tjänst avser rollen att arbeta med kommunens internkommunikation. I det löpande dagliga arbetet arbetar du bland annat mot kommunledningskontorets stabsavdelningar; ekonomiavdelningen, personalavdelningen och administrativa avdelningen. Du kommer även att ansvara för utvecklingen av kommunens intranät utifrån användarnas behov, där du också leder och vägleder ett antal redaktörer. Du rapporterar till enhetschefen på kommunikationsenheten.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
 • Arbeta med kommunens interna kommunikation, både strategiskt och operativt
 • Driva och utveckla Sollentunas intranät Solsidan
 • Vara ansvarig kommunikatör och huvudsaklig kontakt gentemot kommunledningskontorets stabsavdelningar
 • Bistå stabsavdelningarnas chefer med strategisk rådgivning
 • Tillsammans med HR-enheten arbeta aktivt med olika aktiviteter kopplat till Sollentunas arbetsgivarvarumärke
 • Delta i utvecklingen av kommunens övergripande kommunikationsarbete tillsammans med kollegor på kommunikationsenheten
Kvalifikationer
 • Högskoleutbildning inom kommunikation eller annan motsvarande utbildning relevant för tjänsten
 • Lång erfarenhet av att arbeta med kommunikationsarbete, både av strategisk och operativ art, med koppling till internkommunikation
 • Erfarenhet av att arbeta med utveckling och drift av intranät
 • Erfarenhet av att arbeta med arbetsgivarmärke
 • Skicklig skribent
Som person är du strukturerad, lösningsorienterad och prestigelös. För dig är det inga problem att sätta såväl komplexa som enklare frågor i rätt sammanhang och därmed få en bra och fungerande kommunikation. Du har förståelse för både invånarnas och verksamheternas olika behov avseende kommunikation och du drivs av att identifiera målgruppsanpassade budskap, kanaler och aktiviteter.

Erfarenhet av att arbeta i en politiskt styrd organisation är meriterande, men inget krav.

Vi erbjuder
Du är en viktig pusselbit i det strategiska och praktiska arbetet när Sollentuna ska utveckla kommunikationen. Arbetet ger dig stora möjligheter till professionell utveckling och stort ansvar. Hos oss råder en positiv stämning med god samverkan och professionellt utbyte mellan arbetskamraterna. På kommunikationsenheten väntar ett glatt och drivande gäng kollegor som brinner för att göra Sollentuna lite bättre varje dag.

Vi har en modern syn på våra medarbetare och du får ett stort eget ansvar för ditt arbete och din arbetstid. Vi vill att våra medarbetare ska kunna kombinera ett professionellt arbete med familj och fritid. Vi tillämpar flextid.

Med engagemang växer vi tillsammans - vi skapar värde och gör Sollentuna lite bättre varje dag. Vi vill ge dig möjligheten att kunna påverka, utvecklas, växa i din yrkesroll och trivas med kollegor. Vi söker dig som är nytänkande, ansvarstagande och välkomnande. Jämlikhet och mångfald är viktigt för oss och vi behöver olika kompetenser i våra verksamheter. Välkommen till oss!
Mer info
Område Sollentuna
Yrkesroll Marknadsföring, PR & Kommunikation, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Sollentuna Kommun
Hemsida https://sollentuna.varbi.com
Sista ansökningsdag 25 maj 2022 (1 dag kvar)