IT-säkerhetssamordnare

IT-säkerhetssamordnare

Sollentuna är en växande kommun med siktet inställt på att bli Sveriges mest attraktiva kommun och är idag en av de främsta kommunerna i landet avseende skola och näringsliv. Vi söker nu en IT-Säkerhetssamordnare som ska leda och utveckla kommunens IT-säkerhetsarbete.

Om tjänsten
IT-enhetens grunduppdrag i Sollentuna kommun är att tillhandahålla IT-tjänster till kommunens alla verksamheter. Vi är drygt 20 medarbetare och organisatoriskt tillhör vi kommunledningskontoret. IT-enheten är en beställarorganisation där kommunens IT produceras av våra leverantörer. För oss är det viktigt att vara en lärande organisation och vi tycker att arbetsglädje är en av de viktigaste delarna av arbetsmiljön.

Vi erbjuder dig
För oss är det viktigt att våra medarbetare har ett hållbart arbetsliv och kan kombinera ett professionellt arbete med familj och fritid. Vi arbetar också för att alla medarbetare får utvecklas i sin roll och att kompetenser tas till vara. Vi tillämpar flextid, erbjuder kompetensutveckling, friskvårdsbidrag och semesterväxling. Dessutom har du möjlighet att arbeta hemifrån upp till tre dagar i veckan.

Dina arbetsuppgifter i huvudsak
Som IT-säkerhetssamordnare kommer du att ha en ledande roll i arbetet med att samordna och genomföra aktiviteter för IT-säkerhetsarbetet. Tjänsten är en stödfunktion i IT-säkerhetsfrågor på IT-enheten men även som sakkunnig till kommunens alla verksamheter. I arbetet ingår även att
  • Kravställa, utveckla, stödja och följa upp IT-enhetens systematiska säkerhetsarbete
  • Samverka och samarbete med externa aktörer samt omvärldsbevakning
  • Ha en kontinuerlig kontakt med leverantörer för uppföljning och kontroll
  • Ansvara för rutiner och hantering av IT-säkerhetsincidenter
  • Utföra riskanalyser och tekniska säkerhetsanalyser samt leda arbetet med kontinuitetsplanering internt och med kommunens leverantörer
  • Att få genomföra utbildnings- och informationsinsatser
  • Omvärldsbevaka och medverka i relevanta nätverk kring IT- och informationssäkerhet, som till exempel MSB, SKR
  • Medverka i att utarbeta styrdokument, anvisningar och regler
  • Tillsammans med våra externa leverantörer förvalta vår SIEM-plattform
Vem är du?
Vi söker dig som har relevant utbildning, flerårig erfarenhet av IT-säkerhetsarbete , riskanalyser, informationssäkerhetsklassning och som har drivit projekt och utredningar inom området.

Du drivs framåt av att arbeta tillsammans med andra människor och är bra på att kommunicera och förmedla ditt budskap till mottagaren. Du kan uttrycka dig väl på svenska i både tal och skrift. För att lyckas i rollen som IT-säkerhetssamordnare hos oss behöver du också ha CISSP certifiering eller motsvarande samt god teknisk kompetens i IT-säkerhetsfrågor.

Den här tjänsten är säkerhetsklassad vilket innebär att vi gör en säkerhetsprövning enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) innan vi tar beslut om att anställa en ny medarbetare. Tjänsten förutsätter svenskt medborgarskap. #LI-MM

För att söka jobbet
Det är rekryteringsföretaget Qrios som ansvarar för rekryteringen, sök tjänsten på IT-Säkerhetssamordnare till Sollentuna Kommun - QRIOS

Med engagemang växer vi tillsammans - vi skapar värde och gör Sollentuna lite bättre varje dag. Vi vill ge dig möjligheten att kunna påverka, utvecklas, växa i din yrkesroll och trivas med kollegor. Vi söker dig som är nytänkande, ansvarstagande och välkomnande. Jämlikhet och mångfald är viktigt för oss och vi behöver olika kompetenser i våra verksamheter. Välkommen till oss!
Mer info
Område Sollentuna
Yrkesroll Data & IT, IT-Kvalitetssäkring & Säkerhet
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Sollentuna Kommun
Hemsida https://sollentuna.varbi.com
Sista ansökningsdag Idag (0 dagar kvar)