IT-handläggare

IT-handläggare

Sollentuna är en växande kommun med siktet inställt på att bli Sveriges mest attraktiva kommun och Sollentuna är idag en av de främsta kommunerna i landet avseende skola och näringsliv. Sollentuna är en kommun med tydliga mål som genomsyrar organisationen vilket ger kraft för att kunna ge god service till rimlig kostnad.

IT-enhetens grunduppdrag i Sollentuna kommun är att tillhandahålla IT-tjänster till kommunens alla verksamheter. Vi är drygt 20 medarbetare och organisatoriskt tillhör vi kommunledningskontoret. För oss är det viktigt att vara en lärande organisation och vi tycker att arbetsglädje är en av de viktigaste delarna av arbetsmiljön.

Vi söker nu en serviceinriktad och driven IT-handläggare till vår enhet med fokus på IT-arbetsplats.

Funktionen IT-arbetsplats ansvarar för den IT-arbetsplats som kommunens användare behöver och det inkluderar både hårdvara och mjukvara.

Arbetsbeskrivning

Som handläggare på IT-arbetsplats är ditt primära uppdrag att vara en del i teamet som arbetar med leverans, underhåll och utveckling av vår fysiska och virtuella IT-arbetsplats.

Det innebär att du kommer att ha varierade arbetsuppgifter där målet är en välfungerande IT-arbetsplats och att användarna av den, de anställda i kommunen, kan använda den på ett bra, tryggt och effektivt sätt. Tillsammans med tjänsteområdesansvarig ansvarar du för kommunikation, information och utbildning till verksamheterna.

Du hanterar inkomna ärenden i vårt ärendehanteringssystem och har ett nära samarbete med vår Servicedesk i frågor gällande IT-arbetsplatsen.

Andra exempel på konkreta arbetsuppgifter:
 • Dialog med användare
 • Hantera testgrupper
 • Arbeta med underhåll och utveckling av IT-leverans
 • Medverkar i förändringsarbeten
 • Arbeta med leverans- och avtalsuppföljning inklusive leverantörskontakter
 • Hantera enhetens information på intranätet
 • Ta fram rutiner/processer i samråd med tjänsteområdesansvarig/IT-chef/Processledare
 • Tillsammans med tjänsteområdesansvarig ansvara för dokumentation
 • Assistera tjänsteområdesansvarig i upphandlingsarbete
 • Delta vid behov i problem- och incident management
 • Nära samarbete med IT-enhetens förvaltningsledargrupp, FL-IT
Kvalifikationer

För att lyckas i rollen som IT-handläggare behöver du ha kunskap om och intresse för datorer, skrivare och lösningar kring dessa i större organisationer. En grundläggande förståelse för och erfarenhet av Office-programmen, Adobe, operativsystem och licenshantering är också viktigt.

Du kan arbeta självständigt och har lätt för att samarbeta med andra. Vidare ställer rollen krav på att du är kommunikativ, lyhörd och har en god förmåga att översätta teori till praktik på ett lättbegripligt sätt.

Vi ser att du har erfarenhet av förvaltning av en IT-arbetsplats och erfarenhet av handläggning och arbete i ett ärendehanteringssystem. Vi söker dig som har minst gymnasieutbildning, god svenska i tal och skrift och erfarenhet av liknande arbetsuppgifter.

Som person är du strukturerad, ansvarstagande och serviceinriktad och trivs med att ta egna initiativ och att du sätter värde på att leverera åtaganden enligt tidsplan.

Det är meriterande om du dessutom har:
 • erfarenhet av teknisk kravställning på Windowsdatorer, Apple produkter och Chromebooks
 • erfarenhet av it inom skola
 • erfarenhet av virtualiserad IT-arbetsplats
 • erfarenhet av systemkonfiguration
 • erfarenhet av ITIL
 • relevant högskole- universitetsutbildning
Vi erbjuder

Vi erbjuder intressanta och utvecklande arbetsuppgifter i ett område under ständig förändring och med hög prioritet i kommunen!

För oss är det viktigt att våra medarbetare har ett hållbart arbetsliv och kan kombinera ett professionellt arbete med familj och fritid. Vi arbetar också för att alla medarbetare får utvecklas i sin roll och att kompetenser tas till vara. Vi tillämpar flextid, erbjuder kompetensutveckling, friskvårdsbidrag och semesterväxling.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Vi tillämpar individuell lönesättning.

Övrigt

Intervjuer sker fortlöpande under pågående rekrytering. Innan vi tar beslut om att anställa en ny medarbetare gör vi en bakgrundskontroll.

Välkommen med din ansökan!
Med engagemang växer vi tillsammans - vi skapar värde och gör Sollentuna lite bättre varje dag. Vi vill ge dig möjligheten att kunna påverka, utvecklas, växa i din yrkesroll och trivas med kollegor. Vi söker dig som är nytänkande, ansvarstagande och välkomnande. Jämlikhet och mångfald är viktigt för oss och vi behöver olika kompetenser i våra verksamheter. Välkommen till oss!
Mer info
Område Sollentuna
Yrkesroll Data & IT, Systemadministration
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://sollentuna.varbi.com
Sista ansökningsdag 21 aug 2022 (13 dagar kvar)