Handledare sysselsättning/boendestödjare socialpsykiatri, vikariat

Handledare sysselsättning/boendestödjare socialpsykiatri, vikariat

Socialkontoret i Sollentuna är en socialtjänst som ligger i framkant avseende utveckling och nytänkande. Vi arbetar för att utveckla en kunskapsbaserad socialtjänst, där uppföljningsinstrument och kvalitetsfrågor är i fokus. Omvärldsbevakning, samverkan, brukarmedverkan och utveckling är prioriterade områden.

Vid socialkontoret arbetar ca 220 personer. Verksamheten är uppdelad i fyra avdelningar; avdelningen för vuxna, avdelningen för barn och unga, avdelningen stöd och utveckling samt FOU nordväst.

Socialpsykiatriska enheten är en av sex enheter inom avdelningen för vuxna. Enheten ansvarar för verksamhet som drivs i egen regi för personer med psykiska funktionsvariationer så som träfflokal, sysselsättning och boendestöd.

Enheten omfattar ca 25 medarbetare som har sina arbetsplatser på tre olika lokaler i Sollentuna. Vi kommer nu att förstärka enheten vi med ytterligare en gruppledare för att kunna säkerställa kvalitet i samtliga verksamheter genom ett nära ledarskap.

Arbetsuppgifter
Vi söker i första hand vikarie/visstidsanställd till vår sysselsättning för personer med psykisk funktionsnedsättning, men vi jobbar tätt inom samtliga verksamheter. Du kan därför bli ombedd att jobba i någon av våra andra verksamheter, vilket kräver en flexibilitet hos dig.

Sysselsättningsverksamheten Trappan erbjuder ett socialt sammanhang och en meningsfull vardag till personer med psykiatrisk funktionsnedsättning i vår lokal i Edsberg. Arbetet innebär att utifrån biståndsbedömda uppdrag ge stöd och motivera till att utveckla och bibehålla egna förmågor och resurser med målet att nå en förbättrad livssituation och en meningsfull vardag. Vi erbjuder olika arbetsgrupper såsom kontor, textil, måleri och snickeri, och även sysselsättning på arbetsplats/IPS. Våra arbetsmetoder är främst ESL och MI och vi dokumenterar insatsen i vårt verksamhetssystem. Arbetstiden är dagtid helgfria vardagar.

Enheten har även behov av timvikarier i boendestödet som erbjuder stöd i hemmet till personer med psykiatrisk funktionsnedsättning.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är utbildad mentalskötare eller socionomstudent och/eller har erfarenhet av arbete med personer med psykisk funktionsnedsättning eller samsjuklighet. Meriterande är också om du har kunskaper inom kreativa områden samt erfarenhet av sysselsättnings eller daglig verksamhet.

Eftersom arbetet sker i nära samarbete med kollegor och nära klienter är det bra om du har en god social kompetens och trivs i miljöer med mycket människor. Då vi arbetar i nära samarbete internt och externt är en god samarbetsförmåga en viktig egenskap för att kunna ge ett stöd av kvalitet till våra klienter. Vi ser att du ska vara stabil och samtidigt flexibel- Vi använder Pro Capita som verksamhetssystem och även andra digitala hjälpmedel i vardagen, så det är ett plus om du är väl orienterad i exempelvis Outlook och teams.

Vi erbjuder
Socialpsykiatriska enheten är en utförarverksamhet som erbjuder trevlig arbetsplats med en arbetsgrupp som arbetat tillsammans länge och har möjlighet att ge en bra introduktion till det arbete som ska utföras. Vi arbetar med brukarinflytande och har ett nära samarbete med brukarorganisationer. Tillträde enligt överenskommelse. Intervjuer hålla löpande under ansökningstiden.

Med engagemang växer vi tillsammans - vi skapar värde och gör Sollentuna lite bättre varje dag. Vi vill ge dig möjligheten att kunna påverka, utvecklas, växa i din yrkesroll och trivas med kollegor. Vi söker dig som är nytänkande, ansvarstagande och välkomnande. Jämlikhet och mångfald är viktigt för oss och vi behöver olika kompetenser i våra verksamheter. Välkommen till oss!
Mer info
Område Sollentuna
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Vård & Omsorg
Typ av anställning Heltid, Deltid, Projekt- / Visstidsanställd
Hemsida https://sollentuna.varbi.com
Sista ansökningsdag 16 aug 2022 (8 dagar kvar)