HR-strateg med inriktning digitalisering och medarbetarskap

HR-strateg med inriktning digitalisering och medarbetarskap

Sollentuna är en växande kommun med siktet inställt på att bli Sveriges mest attraktiva kommun och vi är idag en av de främsta kommunerna i landet avseende skola och näringsliv.

Vårt kommunledningskontor samlar många kompetenser och ska se till att nämnder och styrelser genomför de beslut som kommunfullmäktige fattat liksom att stödja och hjälpa övriga kontor i deras arbete.

HR-enheten består av nio medarbetare och har i uppdrag att stödja, samordna och följa upp kontorens personalpolitiska arbete. Vi ger stöd till kommunens chefer för att attrahera, rekrytera, utveckla och behålla medarbetare. Vår ambition är att vara i framkant med digitala stödsystem för chefer och medarbetare för att vi alla ska kunna arbeta engagerat och korrekt.

Vi söker nu en systemkunnig och pedagogisk HR-strateg med inriktning mot digitalisering och aktivt medarbetarskap.

Arbetsuppgifter
Som HR-strateg på vår enhet arbetar man som stöd till kommunens chefer med generella personalrelaterade frågor och med eget specialistområde. I denna tjänst arbetar man specialinriktat med digitalisering av våra HR-tjänster och aktivt medarbetarskap.

Som generalist kommer du att arbeta mot ett visst kontor inom kommunen och har möjlighet att arbeta brett med alla typer av HR-frågor. Detta arbete sker i nära samarbete med kunniga kollegor liksom personalchef och förhandlingschef, för att säkerställa likvärdiga personalpolitiska principer.

Digitaliseringen är ett fokusområde inom kommunen och vi behöver även förstärka vår förmåga inom HR-området. Vi ser att tydliga rutiner tillsammans med rätt systemstöd är en bra utgångspunkt för en bra arbetsmiljö. Du leder planeringen med stöd av enheten och driver självständigt införande och förbättringar av de digitala stödsystemen.

Inom medarbetarskap kommer du att jobba med utvecklingsinsatser med målsättning att nå ut till alla våra medarbetare genom till exempel introduktion, utbildningar och medarbetarakademin. Kunskapsnavet, där vi samlar digital kompetensutveckling, samt personalavdelningens information och uppdateringar på intranätet är frågor som du kommer hantera. Även uppföljning av exitenkäter är en informationskälla som du handhar.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har högskoleutbildning inom personalområdet, önskvärt är också utbildning inom systemkunskap. Du kommer att behöva erfarenhet av digitalisering av HR-relaterade system liksom god kunskap i ämnet. Vidare krävs erfarenhet av HR-generaliststöd och mycket god svenska i tal och skrift. Har du arbetat med medarbetarskap och som HR-stöd i en politiskt styrd organisation är det meriterande.

Denna tjänst innebär kommunikation på olika sätt med många olika intressenter, däribland chefer, medarbetare och leverantörer. Du behöver därför vara bra på att samarbeta såväl som att arbeta självständigt, uppskatta att ge god service och vara trygg i din yrkesroll. Därutöver behövs ett strukturerat och pedagogiskt arbetssätt.

Vi erbjuder
För oss är det viktigt att våra medarbetare har ett hållbart arbetsliv och kan kombinera ett professionellt arbete med familj och fritid. Vi arbetar också för att alla medarbetare får utvecklas i sin roll och att kompetenser tas till vara. Vi tillämpar flextid, erbjuder kompetensutveckling, friskvårdsbidrag och semesterväxling.

Övrigt
Vi tillämpar individuell lönesättning.

Med engagemang växer vi tillsammans - vi skapar värde och gör Sollentuna lite bättre varje dag. Vi vill ge dig möjligheten att kunna påverka, utvecklas, växa i din yrkesroll och trivas med kollegor. Vi söker dig som är nytänkande, ansvarstagande och välkomnande. Jämlikhet och mångfald är viktigt för oss och vi behöver olika kompetenser i våra verksamheter. Välkommen till oss!
Mer info
Område Sollentuna
Yrkesroll HR & Personal, HR-administration
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Sollentuna Kommun
Hemsida https://sollentuna.varbi.com
Sista ansökningsdag 2 dec 2020 (2 dagar kvar)