Gruppledare till socialpsykiatriska enheten

Gruppledare till socialpsykiatriska enheten

Socialkontorets vuxenavdelning gör en satsning på vår utförarenhet inom den socialpsykiatriska enheten, för att kunna erbjuda våra medarbetare och brukare ett närmare och mer kvalificerat stöd.

Vi söker därför ytterligare en gruppledare till vår utförarenhet som får möjlighet att leda vårt boendestöd, vår sysselsättning och vår öppna träfflokal.

Socialpsykiatriska enheten ansvarar för verksamhet som drivs i egen regi för personer med psykiska funktionsvariationer. Enheten är en av sex enheter inom avdelningen för vuxna och en av tre utförarenheter.

Enheten omfattar ca 25 medarbetare som har sina arbetsplatser på tre olika lokaler i Sollentuna. Vi kommer nu att förstärka enheten med ytterligare en gruppledare för att kunna säkerställa kvalitet i samtliga verksamheter genom ett nära ledarskap.

Socialkontoret i Sollentuna är en socialtjänst som ligger i framkant avseende utveckling och nytänkande. Vi arbetar för att utveckla en kunskapsbaserad socialtjänst, där uppföljningsinstrument och kvalitetsfrågor är i fokus. Omvärldsbevakning, samverkan, brukarmedverkan och utveckling är prioriterade områden.

Vid socialkontoret arbetar ca 220 personer. Verksamheten är uppdelad i fyra avdelningar; avdelningen för vuxna, avdelningen för barn och unga, avdelningen stöd och utveckling samt FOU nordväst.

Arbetsuppgifter
Som gruppledare kommer du coacha och stötta medarbetarna, leda och fördela arbetet i ett nära samarbete med vår andra gruppledare. Du kommer också att i samråd och samverkan med enhetschefen verka för utveckling av enhetens verksamhetsplanering, genomförande och dokumentation. I din roll ingår att utveckla verksamheterna och samarbetet med andra enheter och aktörer, både interna och externa. Gruppledaren är en länk mellan enhetschef och arbetsgruppen, du ska därför verka för en god arbetsmiljö samt kunna ge råd och stöd till medarbetarna. Du kommer ingå i enhetens ledningsgrupp med den andra gruppledaren och enhetschef. Tillsammans ansvarar ni för personalplaneringen och deltar även vid rekrytering av vikarier. Gruppledaren arbetar även i nära samverkan med kollegor från andra enheter internt inom socialkontoret och med övriga förvaltningar inom Sollentuna kommun samt med externa aktörer. I rollen ingår även att arbeta metodstödjande genom att identifiera utvecklingsområden genom omvärldsbevakning för att skapa en kvalitativ verksamhet, samt att delta i enhetens kvalitets- och ledningssystemsarbete.

Kvalifikationer
Du som söker ska ha en socionomexamen eller annan akademisk utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig, samt ha erfarenhet av arbete med personer med psykisk funktionsvariation. Du behöver också ha en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, ha en grundläggande IT-vana samt gärna erfarenhet av Procapita och Lifecare. Erfarenhet av arbetsledning är ett önskemål och vi ser det som meriterande om du har erfarenhet av boendestöd, sysselsättningsverksamhet eller träfflokal alternativt erfarenhet som metodstödjare utifrån de metoder vi använder.

Vi söker dig som har mycket goda kunskaper inom yrkesområdet samt flera års erfarenhet av målgruppen. Du har ett strukturerat arbetssätt och kan prioritera, fatta beslut och har ett helhetsperspektiv i arbetet. Du har en positiv inställning, ser möjligheter och har en förmåga att lyssna, coacha samt skapa entusiasm och engagemang hos medarbetarna. För att bli framgångsrik i arbetet krävs att du är stabil och trygg i dig själv, har ett gott omdöme samt bidrar till ett gott samarbetsklimat. Erfarenhet av MI (motiverande samtal), ESL (ett självständigt liv), IPS (Individual Placement and Support) samt ORS/SRS (Outcome Rating Scale/Session Rating Scale) är meriterande.

Vi erbjuder
Som medarbetare i Sollentuna kommun erbjuds du ett roligt, stimulerande och utmanande uppdrag. Du är med i arbetet med att göra Sollentuna lite bättre varje dag för kommuninvånarna.

Vi erbjuder en trevlig arbetsplats, engagerade och kompetenta medarbetare samt ett väl fungerande samarbete inom socialkontoret.

Vi värnar om ett gott arbetsklimat som möjliggör ett hållbart arbetsliv bland annat genom att vi tillämpar flextid, erbjuder kompetensutveckling, friskvårdsbidrag och semesterväxling. Länk till förmåner

Tjänsten är tillsvidare på heltid. Vi tillämpar individuell lönesättning. Tillträde så snart som möjligt eller enligt överenskommelse. Intervjuer hålls löpande under ansökningstiden.

Välkommen med din ansökan!
Med engagemang växer vi tillsammans - vi skapar värde och gör Sollentuna lite bättre varje dag. Vi vill ge dig möjligheten att kunna påverka, utvecklas, växa i din yrkesroll och trivas med kollegor. Vi söker dig som är nytänkande, ansvarstagande och välkomnande. Jämlikhet och mångfald är viktigt för oss och vi behöver olika kompetenser i våra verksamheter. Välkommen till oss!
Mer info
Område Sollentuna
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Socionom
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://sollentuna.varbi.com
Sista ansökningsdag 29 maj 2022 (3 dagar kvar)