Gruppledare till Sollentuna beroendemottagning/Mini-Maria

Gruppledare till Sollentuna beroendemottagning/Mini-Maria

Socialkontoret i Sollentuna är en socialtjänst i framkant avseende utveckling och nytänkande. Vi arbetar för att utveckla en kunskapsbaserad socialtjänst, där uppföljningsinstrument och kvalitetsfrågor är i fokus. Omvärldsbevakning, samverkan, brukarmedverkan och utveckling är prioriterade områden.

Vid socialkontoret arbetar ca 220 personer. Verksamheten är uppdelad i fyra avdelningar, avdelningen för vuxna, avdelningen för barn och unga, avdelningen stöd och utveckling samt FOU nordväst. På socialkontorets avdelning för vuxna finnas sex enheter, varav beroendemottagningen är en av utförarenheterna.

Enheten söker nu gruppledare till den kommunala delen av beroendemottagningen och Mini-Maria. Enheten erbjuder psykosocialt stöd och behandling till kommunmedborgare som har en beroendeproblematik av alkohol, droger, läkemedel och/eller spel om pengar. Vi erbjuder även anhörigstöd till vuxna. Tillsammans med beroendecentrum inom regionen erbjuder vi samordnad vård, stöd och behandling. Mottagningen är samlokaliserad med beroendecentrum och vi arbetar i nära samverkan.

Enheten består av enhetschef, gruppledare, tre behandlare som arbetar med vuxna från 18 år, två behandlare på Mini-Maria som arbetar med ungdomar och unga vuxna mellan 13-25 år och fyra behandlingsassistenter, som arbetar med vuxna från 19 år. Vi arbetar med öppna insatser och på uppdrag från socialkontoret. Det psykosociala behandlingsarbetet innehåller motivations- och behandlingssamtal, bedömning av missbruk, återfallsprevention samt nätverksamtal. Behandlingsassistenterna arbetar med psykosocialt stöd, som är inriktat på att stödja och utveckla klienternas egna resurser och självständighet.

Arbetsbeskrivning
Som gruppledare kommer du coacha och stötta medarbetarna, leda och fördela arbetet samt arbeta tillsammans med enhetschef för att utveckla arbetet på enheten. Du arbetar i nära samverkan med gruppledare från andra enheter inom socialkontoret och med regionens medarbetare.

Kvalifikationer
  • Socionom eller likvärdig akademisk utbildning
  • Utbildning i behandlingsprogram som är rekommenderade i nationella riktlinjer för missbruk och beroende är meriterande
  • Erfarenhet av behandlingsarbete med inriktning på missbruk, beroende och annan social problematik såsom kriminalitet både individuellt och i grupp
  • Erfarenhet av arbetsledning är meriterande
  • Erfarenhet av samverkan
Vi söker dig som har förmåga att leda och inspirera en arbetsgrupp. Du har vana att tala inför grupp. Du är tydlig, har god samarbetsförmåga och är intresserad av att tillvarata medarbetarnas kompetens och kunskaper. Du är självständig, kreativ, flexibel och strukturerad i ditt arbete. Vidare har du har erfarenhet av arbete som kräver samarbete med flera parter.

Vi erbjuder
Vi erbjuder en trevlig arbetsplats med engagerade och utvecklingsinriktade medarbetare som har ett gott samarbete med regionen och övriga enheter inom socialkontoret. Vi har ett tydligt fokus att utveckla det sociala behandlingsarbetet för våra målgrupper. Handledning utifrån gruppledarrollen ingår.

Tjänsten är en tillsvidare anställning på heltid och vi tillämpar individuell lönesättning.

Vi värnar om ett gott arbetsklimat som möjliggör ett hållbart arbetsliv bland annat genom att vi tillämpar årsarbetstid, erbjuder kompetensutveckling, friskvårdsbidrag och semesterväxling. Klicka på länken för att läsa mer om våra förmåner. Länk till förmåner

Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100 % med tillträde 2020-02-15. Vi tillämpar individuell lönesättning.

Med engagemang växer vi tillsammans - vi skapar värde och gör Sollentuna lite bättre varje dag. Vi vill ge dig möjligheten att kunna påverka, utvecklas, växa i din yrkesroll och trivas med kollegor. Vi söker dig som är nytänkande, ansvarstagande och välkomnande. Jämlikhet och mångfald är viktigt för oss och vi behöver olika kompetenser i våra verksamheter. Välkommen till oss!
Mer info
Område Sollentuna
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.sollentuna.se
Sista ansökningsdag 16 dec 2019 (9 dagar kvar)