Gruppledare till Placeringsenheten

Gruppledare till Placeringsenheten

Om arbetsplatsen
På Placeringsenheten arbetar 15 medarbetare, inklusive enhetschef och gruppledare. Vi tillhör avdelningen Barn och Unga. Enheten ansvarar för familjehemsvård, utredning och stöd till familjehem, samt uppföljning av vården. Utöver detta ansvarar enheten även för utredning och stöd till kontaktfamiljer och kontaktpersoner. Enheten handlägger och ansvarar för ensamkommande barn.

Arbetsuppgifter
I tjänsten som gruppledare ingår att arbetsleda personalgruppen och medverka i kommunens samverkansgrupper. Du leder och fördelar det dagliga arbetet och skapar engagemang och delaktighet. Du håller i veckomöten och fungerar som handläggarnas närmaste stöd i arbetet. Tillsammans med enhetschefen förväntas du driva enhetens verksamhetsutveckling, metodarbete och värna om en god arbetsmiljö. I tjänsten ingår att ansvara för introduktion av nyanställda. För oss är det viktigt med ett gott samarbete med andra enheter på socialkontoret samt med externa samarbetspartners.

Kvalifikationer
Du har socionomexamen och flerårig erfarenhet av arbete inom familjehemsvård. Tidigare erfarenhet av arbetsledning är meriterande. Du behöver kunna uttrycka dig väl i tal och skrift. Du har mycket goda kunskaper om aktuell lagstiftning inom socialtjänstens område och är väl förtrogen med arbete enligt SoL och LVU. Du har goda kunskaper om BBIC. Meriterande är utbildning i Signs of Safety, MI och Kälvesten.

För att lyckas i ditt uppdrag som gruppledare på Placeringsenheten behöver du vara lösningsfokuserad och väl insatt i familjehemsvårdens olika uppdrag. Som person är du trygg i dig själv och bidrar till ett gott arbetsklimat. Du är strukturerad, tydlig och har en god samarbetsförmåga. Du har tillit till medarbetarna och kan förhålla dig till kraven i arbetet och medarbetarnas behov av stöd på ett bra sätt. Du är mån om att förvalta, tillvarata och utveckla medarbetarnas kompetens och kunskaper.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder
Placeringsenheten är en arbetsplats med stort fokus på kvalitet och utvecklingsarbete. Vi är en arbetsgrupp som trivs bra tillsammans och som tycker att vi har roliga arbetsuppgifter som är viktiga. Hos oss har du möjlighet att vara med och utforma och utveckla arbetet. Vi har stimulerande och varierande arbetsuppgifter och vi gör skillnad för de människor vi möter.

Självklart har vi extern handledning. Sollentuna kommun har BBIC-licens och arbetar med MI och Signs of Safety som förhållningssätt.

Tjänsten är en tillsvidare anställning, heltid. Vi tillämpar individuell lönesättning.

Du behöver uppvisa ett utdrag från polisens belastningsregistret innan anställning erbjuds.

Intervjuer kommer ske löpande.

Välkommen med din ansökan!

Med engagemang växer vi tillsammans - vi skapar värde och gör Sollentuna lite bättre varje dag. Vi vill ge dig möjligheten att kunna påverka, utvecklas, växa i din yrkesroll och trivas med kollegor. Vi söker dig som är nytänkande, ansvarstagande och välkomnande. Jämlikhet och mångfald är viktigt för oss och vi behöver olika kompetenser i våra verksamheter. Välkommen till oss!
Mer info
Område Sollentuna
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Socionom
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Sollentuna Kommun
Hemsida https://sollentuna.varbi.com
Sista ansökningsdag 18 maj 2022 (2 dagar kvar)