Gruppledare Beroendemottagningen

Gruppledare Beroendemottagningen

Vill du vara med och fortsätta arbetet med att utveckla kvalificerad öppenvård som erbjuds kommuninvånare i Sollentuna kommun?

Socialkontoret i Sollentuna är en socialtjänst i framkant avseende utveckling och nytänkande. Vi arbetar för att utveckla en kunskapsbaserad socialtjänst där uppföljning och kvalitetsfrågor är i fokus. Omvärldsbevakning, samverkan, brukarmedverkan och utveckling är prioriterade områden. Vid socialkontoret arbetar ca 220 personer.

Förvaltningen är uppdelad i fyra avdelningar, avdelningen för vuxna, avdelningen för barn och unga, avdelningen för stöd och utveckling samt FoU Nordväst. På socialkontorets avdelning för vuxna finns sex enheter, varav Beroendemottagningen är en av utförarenheterna.

Sollentuna beroendemottagningen är en integrerad mottagning med Region Stockholm. Här arbetar enhetschef, gruppledare, fem behandlare och fyra behandlingsassistenter i nära samverkan med medicinsk personal från Beroendecentrum och Maria ungdom. Mottagningen vänder sig till kommuninvånare med riskbruk, missbruk och beroende av alkohol, narkotika och andra droger samt spel. Mottagningen erbjuder även stöd till anhöriga och utvecklar ett stöd till kriminella stödsökare som vill göra en livsstilsförändring.

Behandlarna bedriver psykosocial behandling på uppdrag av socialkontoret och öppen serviceyta och riktar sig till vuxna över 18 år och till Mini-Marias målgrupp 13-19 år. Behandlingsassistenterna arbetar utifrån uppdrag från socialkontoret med psykosocialt stöd inriktat mot ökad motivation och förbättrad livskvalitet. Inom mottagningen arbetar vi tvärprofessionellt där vi erbjuder sammansatt stöd och intensiv öppenvårdsbehandling.

Vår mottagning söker nu en gruppledare som vill vara en del av att utveckla en kvalificerad öppenvård och leda det dagliga arbetet på mottagningen.

Arbetsbeskrivning
I rollen som gruppledare leder och fördelar du det dagliga arbetet på mottagningen. I det ingår bland annat att fördela ärenden, leda ärendedragningar och behandlingskonferenser samt att dagligen stötta och coacha medarbetarna i deras enskilda och gemensamma ärenden. Du arbetar nära enhetschefen för att utveckla arbetet på enheten, ingår i olika samverkansgrupper och har nära kontakt med andra gruppledare inom socialkontoret samt med Regionens medarbetare.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har förmåga att leda och engagera en arbetsgrupp. Du är strukturerad med god förmåga att prioritera i ditt arbete. Du håller dig uppdaterad inom ditt område och bidrar till en lärande och utvecklande miljö på ett prestigelöst sätt. Du är lyhörd och lösningsfokuserad och bidrar till ett gott arbetsklimat. Du är bra på att samarbeta och vill bidra till både din egen verksamhets och våra samverkanspartners utveckling för vår gemensamma målgrupp.

Socionom eller likvärdig akademisk utbildning är ett krav. Likaså erfarenhet av behandlingsarbete med inriktning på missbruk, beroende och/eller annan social problematik såsom kriminalitet.

Vi ser gärna att du har en grundläggande psykoterapiutbildning (steg 1) då flera medarbetare har denna kompetens. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbetsledning, kvalitets- och utvecklingsarbete samt utbildning i behandlingsprogram som är rekommenderade i nationella riktlinjer för vård och stöd vid missbruk och beroende.

Stor vikt kommer att läggas på personlig lämplighet.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100 % med tillträde enligt överenskommelse. Urval sker löpande. Vi tillämpar individuell lönesättning.

I denna rekrytering genomförs en bakgrundskontroll innan anställning erbjuds.

Välkommen med din ansökan!

Vi erbjuder
Som anställd i Sollentuna erbjuds du ett roligt, stimulerande och utmanade uppdrag. Du är med i arbetet med att göra Sollentuna lite bättre varje dag för kommuninvånarna. Vi värnar om ett gott arbetsklimat som möjliggör ett hållbart arbetsliv bland annat genom att vi tillämpar flextid, erbjuder kompetensutveckling, friskvårdsbidrag och semesterväxling.

Klicka på länken för att läsa mer om våra förmåner. Länk till förmåner

Med engagemang växer vi tillsammans - vi skapar värde och gör Sollentuna lite bättre varje dag. Vi vill ge dig möjligheten att kunna påverka, utvecklas, växa i din yrkesroll och trivas med kollegor. Vi söker dig som är nytänkande, ansvarstagande och välkomnande. Jämlikhet och mångfald är viktigt för oss och vi behöver olika kompetenser i våra verksamheter. Välkommen till oss!
Mer info
Område Sollentuna
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Socionom
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Sollentuna Kommun
Hemsida https://sollentuna.varbi.com
Sista ansökningsdag 3 juli 2022 (3 dagar kvar)