Fritidsledare

Fritidsledare

I Sollentuna Kommun inom kultur och fritidsförvaltningen har vi en fritidsgårdsenhet som idag består av 5 fritidsgårdar, 2 föreningsdrivna gårdar och ett mobilt fritidsledarteam. Enheten har en Enhetschef samt en samordnare.

Vi öppnar en ny fritidsgård i Tureberg. Vi söker nu 4 st. medarbetare till den nya fritidsgården som kommer ligga i centrala Sollentuna.

Sollentunas fritidsgårdar arbetar utifrån tillgänglighet för alla, ungdomsdelaktighet och aktivitetsbaserad mötesplats. Vi är medlemmar av Keksnäverket och arbetar utifrån deras dokumentationsprincip och tankesätt kring verksamhet och yrkesroll. Du kan läsa mer om Keks på www.keks.se

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad fritidsledare eller har en annan utbildning som arbetsgivaren finner likvärdig eller relevant. Du har också tidigare erfarenhet av arbete på fritidsgård.

Utbildning i coachande förhållningssätt är meriterande, likaså erfarenhet av eget ideellt engagemang.

Du har erfarenhet av ungdomsarbete och känner dig trygg i det främjande arbetet. Du är väl insatt i ungdomars verklighet, har medvetenhet kring normkritiskt- och demokratiskt arbete.

Du är duktig på att skapa ordning och struktur i en öppen verksamhet. Du är även lyhörd och flexibel och kan upprätthålla ett professionellt fritidsledarskap där nyckeln för oss är ungdomsdelatighet.

Du trivs med att arbeta i en miljö som är varierande och utmanande och du brinner för att stötta och uppmuntra ungas idéer. Uppdraget förutsätter att du har förmåga att ta kontakt med ungdomar på ett enkelt och naturligt sätt.

Som person är du trygg, samarbetsinriktad och ansvarstagande. Du är en god förebild, har ett lösningsfokuserat sätt och vill bidra till att utveckla verksamheten.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Arbetsuppgifter

Tillsammans med ungdomar, arbetslag och enhetschef planerar och genomför du fritidsverksamhet med ett speciellt fokus både öppen och aktivitetsbaserad verksamhet. Du möter ungdomar utifrån ett coachande förhållningsätt i syfte att stötta deras idéer och projekt samt guida dem till en meningsfull fritid och ett rikt kulturliv. Du får också möjlighet att verka för att stärka ungas inflytande och samhällsengagemang. Inom fritidsgårdsavdelningen samarbetar du även med andra mötesplatser och fritidsgårdar vid både stora och små arrangemang samt vid lovverksamhet. Samverkan med andra aktörer såsom kommunala verksamheter och civilsamhället är en viktig del av uppdraget. Vi söker dej som har kompetens inom någon av följande inriktningar.
  • Folkhälsokunskap
  • Socialpedagogisk kunskap
  • Idrottsinriktning
  • Musik och kulturinriktning
Ange i ansökan vilken inriktning du är intresserad av och har kompetens inom.

Vi erbjuder

En mycket positiv arbetsmiljö med hög arbetsmoral, där de finns mycket stora möjligheter att utveckla en fantastisk fritid för våra ungdomar i kommunen.

Du kan läsa om våra förmåner på länken Förmåner för dig som är anställd i Sollentuna Kommun

Vi erbjuder fyra heltidstjänster.

Ditt schema innefattar regelbunden dag-, kvälls- och helgtjänstgöring.

Övrigt

Vi begär in utdrag ur polisens belastningsregister innan anställning.

Vi gör urval löpande.

Tillsvidareanställning, provanställning kan bli aktuell. Vi tillämpar individuell lönesättning.

Välkommen med din ansökan!
Med engagemang växer vi tillsammans - vi skapar värde och gör Sollentuna lite bättre varje dag. Vi vill ge dig möjligheten att kunna påverka, utvecklas, växa i din yrkesroll och trivas med kollegor. Vi söker dig som är nytänkande, ansvarstagande och välkomnande. Jämlikhet och mångfald är viktigt för oss och vi behöver olika kompetenser i våra verksamheter. Välkommen till oss!
Mer info
Område Sollentuna
Yrkesroll Utbildning, Fritidspedagog, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://sollentuna.varbi.com
Sista ansökningsdag 8 mars 2020 (10 dagar kvar)