Förstelärare i hem- och konsumentkunskap åk 6-9 på Helenelundsskolan

Förstelärare i hem- och konsumentkunskap åk 6-9 på Helenelundsskolan

Engagerad, drivande och nyfiken förstelärare till Helenelundsskolan åk 7-9

Helenelundsskolan är en F-9 skola, belägen mitt i södra Sollentuna. En skola för framtiden baserad på kreativitet, trygghet och lärande. Vi vill att våra elever ska utmanas i sitt lärande under sin tid hos oss och sedan lämna skolan som starka ansvarstagande och vetgiriga individer redo för nya utmaningar i livet med en tilltro till sina egna förmågor. Vi arbetar för att elever och personal ska ha lust att pröva, rätt att göra misstag och mod att försöka igen.

Vi söker nu en förstelärare i hem- och konsumentkunskap för åk 6-9 - är du den pusselbit vi behöver?

Vi söker dig som vill samarbeta och lära tillsammans med kollegor, samt är en tydlig ledare och vuxen förebild med god kommunikativ och empatisk förmåga. Elevernas kunskapsutveckling och trygghet står i centrum och du behöver därför både vara lyhörd och flexibel. Du har lärarlegitimation i Hkk samt erfarenhet av pedagogiskt utvecklingsarbete.

Du kommer att ingå i ett arbetslag som tillsammans tar sig an de praktiska frågor som dyker upp. Du samarbetar och utvecklas också tillsammans med en ämneskollega i Hkk. På Helenelundsskolan tycker vi att det är viktigt att få tid att diskutera och utvecklas som lärare och pedagogisk personal. Vi har under de senaste läsåren arbetat mycket med fortbildning inom alla aspekter av tillgängligt lärande.

Du ingår också i skolans pedagogiska utvecklingsgrupp som leder och planerar det lokala utvecklingsarbetet - just nu med inriktning mot tillgänglighet. I kommunen finns också ett utvecklat samarbete kring fortbildning genom ämnesnätverksträffar där förstelärarna i respektive ämne sitter med i styrgruppen för att planera de återkommande kommungemensamma träffarna.

På Helenelundsskolan har både elever och lärare erfarenhet av och arbetar dagligen med digitala verktyg i verksamheten. Eleverna har en varsin iPad och lärarna är utrustade med både dator och iPad. Vi har en engagerad och kunnig skolbibliotekarie på heltid som aktivt stöttar med läsfrämjande insatser och elevutbildning i källkritik och databassökningar.

Skolan har ett stort antal anställda som verkar stödjande runt eleverna och den pedagogiska personalen, bl.a. ett stort elevhälsoteam, en IT-pedagog och flera specialpedagoger, varav tre är knutna till högstadiet. Du kommer med andra ord att ha många runt omkring dig som kan stötta dig i verksamheten och tillsammans utveckla skolan!

Vi ser fram emot att få ännu en fantastisk medarbetare som kan hjälpa oss att utveckla vår verksamhet och tror att du kommer att trivas hos oss!

Tjänsten är en tillsvidaretjänst på heltid med start 10 augusti.

Vi tar endast emot din ansökan via länk. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Intervjuer kommer att ske fortlöpande, så vänta inte med att skicka in din ansökan!

Tjänsten tillsätts under förutsättning att erforderliga beslut tas.

Fackliga representater för Lärarnas riksförbund:
Elin Winblad, ska736@edu.sollentuna.se
Rickard Frisk, rifri_s@edu.sollentuna.se

Fackliga representater för Lärarförbundet:
Tony Falk, tofal_s@edu.sollentuna.se
Karin Andersson, karan_s@edu.sollentuna.se

Med engagemang växer vi tillsammans - vi skapar värde och gör Sollentuna lite bättre varje dag. Vi vill ge dig möjligheten att kunna påverka, utvecklas, växa i din yrkesroll och trivas med kollegor. Vi söker dig som är nytänkande, ansvarstagande och välkomnande. Jämlikhet och mångfald är viktigt för oss och vi behöver olika kompetenser i våra verksamheter. Välkommen till oss!
Mer info
Område Sollentuna
Yrkesroll Utbildning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://sollentuna.varbi.com
Sista ansökningsdag 10 juni 2020 (9 dagar kvar)