Förskollärare

Förskollärare

Vill du vara med att fortsätta utveckla en lärande organisation som tar sin utgångspunkt i barns nyfikenhet och utforskande?

Äpplets förskola söker en nyfiken och engagerad förskollärare. Tillsammans med oss är du med på en spännande resa som tar sin utgångspunkt i att varje barn, varje dag, ska möta en spännande, rolig, utmanande och lärorik verksamhet full av glädje och förundran!

Äpplets förskola är belägen i södra Sollentuna med goda kommunikationer och närhet till skog och natur. Vi har idag sex avdelningar och ca 110 barn inskrivna i verksamheten.

Arbetsuppgifter
Du är pedagogiskt ansvarig på en av förskolans sex avdelningar. Tillsammans med dina kollegor planerar, utvecklar och genomför du det pedagogiska arbetet där den pedagogiska dokumentationen är en viktig del. Tillsammans med övriga förskollärare är du en viktig person i det utvecklingsarbete som pågår på förskolan.

På vår förskola pågår ett spännande utvecklingsarbete. Vi utvecklar våra pedagogiska miljöer och verksamheten utifrån tankar om barnsyn, kunskapssyn och synen på lärande. Arbetet utgår från övertygelsen om att alla människor föds med en inneboende lust, vilja och drivkraft att utforska sin omvärld samt att växa och lära. Vår förskola är en plats där barn fårmötas i meningsfulla sammanhang, där glädje och förundran får ta stor plats.

Kvalifikationer

Vi söker dig som:
 • har förskollärarutbildning och vill arbeta i en lärande miljö med nyfikenhet och utforskande i fokus
 • har goda pedagogiska kunskaper och är väl förtrogen med förskolans läroplan
 • har kunskaper och erfarenhet av pedagogisk dokumentation
 • är bra på samarbete med både kollegor och föräldrar
 • har lätt att ta egna initiativ och tycker om att utvecklas i arbetet
 • har ett positivt förhållningssätt och ser möjligheter snarare än hinder.
Det är meriterande om du tidigare har arbetat med barn med särskilda rättigheter.

Vi erbjuder dig
 • en arbetsplats med en trygg och välkomnande atmosfär
 • en miljö som är tillåtande, utmanande, kreativ och där det finns utrymme att utvecklas
 • en plats där alla barn får möjlighet att utveckla sina förmågor och intressen och är medaktörer i sitt eget lärande
 • kontinuerlig fortbildning samt handledning vid behov
 • pedagogisk lunch
 • trivselaktiviteter och friskvårdsbidrag.
Länk till förmåner

Känner du att detta passar in på dig så är du varmt välkommen med din ansökan! Vi intervjuar löpande. Försäljare från rekryteringsföretag och annonssajter undanbes då vi har många sökande på tjänster vi annonserar.

Med engagemang växer vi tillsammans - vi skapar värde och gör Sollentuna lite bättre varje dag. Vi vill ge dig möjligheten att kunna påverka, utvecklas, växa i din yrkesroll och trivas med kollegor. Vi söker dig som är nytänkande, ansvarstagande och välkomnande. Jämlikhet och mångfald är viktigt för oss och vi behöver olika kompetenser i våra verksamheter. Välkommen till oss!
Mer info
Område Sollentuna
Yrkesroll Utbildning, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.sollentuna.se
Sista ansökningsdag 5 jan 2020 (26 dagar kvar)