Förskollärare/speciallärare/lärare till behandlingsverksamhet för barn.

Förskollärare/speciallärare/lärare till behandlingsverksamhet för barn.

Beskrivning av SOLvillans verksamhet

SOLvillan erbjuder stöd och behandling till yngre skolbarn i åldern 6-11 år på eftermiddagen efter skoltid. Stödet är riktat direkt till barnet, det är konkret och innehåller stöd avseende skolarbete, fritidssysselsättningar samt socialt och psykologiskt stöd utifrån varje barns individuella behov. SOLvillan erbjuder också en lugn och trygg plats för barnen med utrymme för positiv samvaro, stimulans och roliga aktiviteter. På skolloven vistas barnen heldagar i verksamheten med fokus på fritidsaktiviteter.

Verksamheten är ett komplement till barnets ordinarie sammanhang och bygger på att barnet finns kvar i sin vardagliga miljö på skola och fritids och utifrån behov vistas i verksamheten tillsammans med andra barn. Vuxentätheten är hög och barngruppen liten.

Tidigt stöd, kontinuitet, helhetssyn, flexibilitet och samordning är viktiga riktmärken för innehållet i verksamheten. På SOLvillan arbetar olika yrkesgrupper, förskolelärare/speciallärare/lärare, socionom och fritidspedagog tillsammans som ett team för att uppnå en helhetssyn på barnets behov.

25% av tjänsten utgår från Utbildningskontoret. Det innebär att du arbetar på uppdrag av avdelning stöd och utveckling på Utbildningskontoret. Uppdraget innebär att rikta pedagogiskt stöd, i SOLvillans lokaler till elever med problematisk skolfrånvaro. Arbetet syftar till att skapa goda förutsättningar för en ökad skolnärvaro vid elevens ordinarie skolenhet.

Arbetsuppgifter

Som förskollärare/speciallärare/lärare i teamet har du fokus på barnets skolgång, vilket innebär pedagogiska kartläggningar, analyser och planering av barnets behov för att få en fungerande skolgång och nå målen i skolan.

Arbetet innebär direkt stöd och hjälp till barnen i verksamheten samt nära samarbete med barnets skola samt barnets föräldrar. I samarbete med övrig personal planerar och genomför du aktiviteter med barnen i och utanför huset. Mycket av arbetet sker i form av lek och samspel med barnen i grupp.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad förskollärare/speciallärare/lärare, erfaren och trygg i din yrkesroll samt med gedigen erfarenhet av arbete med barn och unga. Vidareutbildning, kunskaper och erfarenhet av barn med funktionsvariationer, NPF och Skolfam samt arbete med barn med psykosociala svårigheter är meriterande.

Du behöver ha erfarenhet av arbete med barn i grupp, ha förmåga att arbeta strukturerat men också kunna vara flexibel utifrån varje barns behov. Tålamod, empati och lösningsfokus är viktigt i det dagliga arbetet. Att kunna arbeta självständigt men också ha en god förmåga att bygga relationer, skapa samarbete och bilda nätverk är andra viktiga kompetenser.

Barnkonventionen är en utgångspunkt som genomsyrar verksamheten och innebär delaktighet och inflytande för barnen. Ett stort intresse för barn, barns utveckling och barns omständigheter är en given förutsättning. Du ska kunna uttrycka dig väl både i tal och skrift. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Körkort är önskvärt.

Tjänsten är en semestertjänst och innebär schemalagd arbetstid måndag till fredag. Lovverksamhet förekommer regelbundet. Tjänsten är på heltid och tillsvidareanställning. Provanställning i 6 månader kan bli aktuellt. Tillträde snarast eller enligt överenskommelse. Intervjuer kommer att ske löpande.

Vi erbjuder
Vi erbjuder en stabil organisation och ledning, en trevlig arbetsplats med engagerade och kompetenta medarbetare samt ett väl fungerade samarbete mellan olika delar inom verksamheten. Vi arbetar ständigt för att tillsammans förbättra och utveckla vårt arbete för att tillmötesgå de behov som de barn och familjer vi möter har. Som medarbetare har du möjlighet till semestersdagsväxling samt friskvårdsbidrag.

Välkommen med din ansökan!

Kontaktpersoner:

Viveca Axelsson, Enhetschef Socialkontoret08-579 210 48

Sista ansökningsdag:

220930

Mer info
Område Sollentuna
Yrkesroll Utbildning, Förskollärare
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Sollentuna Kommun
Hemsida https://sollentuna.varbi.com
Sista ansökningsdag 30 sept 2022 (1 dag kvar)

Om arbetsgivaren

http://www.sollentuna.se

Vi har tagit ställning till vilka kanaler vi använder för annonsering och undanber oss därför erbjudanden från rekryteringsföretag.

Med engagemang växer vi tillsammans - vi skapar värde och gör Sollentuna lite bättre varje dag. Vi vill ge dig möjligheten att kunna påverka, utvecklas, växa i din yrkesroll och trivas med kollegor. Vi söker dig som är nytänkande, ansvarstagande och välkomnande. Jämlikhet och mångfald är viktigt för oss och vi behöver olika kompetenser i våra verksamheter. Välkommen till oss!