Exploateringsingenjör

Exploateringsingenjör

Samhällsbyggnadsavdelningen förvaltar och utvecklar attraktiva livsmiljöer i Sollentuna, en dynamisk plats mitt i regionen där klassiska villaområden, centrum, ett växande näringsliv och bostadsområden från rekordåren möter naturreservat och sjöar.

Avdelningen består av drygt hundra kollegor som jobbar med samhällsplanering, miljö- och klimatarbete, bygglov och tillsyn, byggprojekt på allmän plats samt drift och förvaltning av såväl grönska som gator i kommunen.

Några av de stadsbyggnadsprojekt som vi arbetar med är Tureberg med bland annat Färgskrapan, stadsparken Malmparken, Mässområdet, den nya stadsdelen i Väsjön, Häggvik där förbifart Stockholm kommer upp och Helenelund dit tvärbanan dras.

Vi är i en spännande uppbyggnadsfas av vår exploateringsgrupp och söker nu en kommunikativ och strukturerad exploateringsingenjör.

Arbetsuppgifter
Arbetet som exploateringsingenjör innebär att du är med och utvecklar Sollentunas framtida stadsmiljö. Som exploateringsingenjör kommer du att projektleda kommunens stadsbyggnadsprojekt från tidigt skede till genomförande. Du kommer att arbeta brett med mark- och exploateringsfrågor ur tekniska, ekonomiska och juridiska perspektiv. Du arbetar mycket i projekt men utför ditt arbete självständigt. I arbetet kommer du att ha mycket kontakt med fastighetsägare, kommuninvånare, byggföretag och representanter för andra förvaltningar inom Sollentuna kommun.

Exempel på konkreta arbetsuppgifter som ingår:
  • Vara projektledare i exploateringsprojekt.
  • Upprätta fastighetsjuridiska avtal och exploateringskalkyler.
  • Genomföra markanvisningstävlingar.
  • Delta i detaljplanearbetet.
  • Göra upplåtelser och lantmäterifrågor.
  • Genomföra köp och försäljning av hela och delar av fastigheter.
  • Göra utredningar.
Beroende på erfarenhet och intresse finns även möjlighet att få uppdraget som områdessamordnare. Detta innebär att samordna samtliga stadsbyggnadsprojekt inom en stadsdel, uppdraget kombineras med att man är projektledare för flera projekt inom stadsdelen.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är civilingenjör med inriktning mot samhällsbyggnad, lantmäteri eller har annan relevant utbildning som vi bedömer likvärdig. För tjänsten behöver du kunna relevant lagstiftning inklusive fastighetsjuridik och PBL, ha god svenska i tal och skrift och B-körkort. Vi välkomnar nyutexaminerade liksom mer erfarna sökande. Det är meriterande om du har tidigare arbetslivserfarenhet inom området liksom av förhandlingar.

Eftersom tjänsten innebär samarbete med många olika grupperingar behöver du ha god samarbetsförmåga och arbeta strukturerat. Du behöver kunna analysera och lösa komplexa problemställningar liksom driva ditt arbete självständigt.

Vi erbjuder
För oss är det viktigt att våra medarbetare har ett hållbart arbetsliv och kan kombinera ett professionellt arbete med familj och fritid. Vi arbetar också för att alla medarbetare får utvecklas i sin roll och att kompetenser tas till vara. Vi tillämpar flextid, erbjuder kompetensutveckling, friskvårdsbidrag och semesterväxling.

Välkommen med din ansökan!

Med engagemang växer vi tillsammans - vi skapar värde och gör Sollentuna lite bättre varje dag. Vi vill ge dig möjligheten att kunna påverka, utvecklas, växa i din yrkesroll och trivas med kollegor. Vi söker dig som är nytänkande, ansvarstagande och välkomnande. Jämlikhet och mångfald är viktigt för oss och vi behöver olika kompetenser i våra verksamheter. Välkommen till oss!
Mer info
Område Sollentuna
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://sollentuna.varbi.com
Sista ansökningsdag 27 maj 2020 (2 dagar kvar)