Enhetschef för Drift- och anläggning Idrott

Enhetschef för Drift- och anläggning Idrott

Sollentuna kommun är årets kvalitetskommun 2019, vilket vi är väldigt stolta över. Sveriges kommuner och regioner har motiverat utmärkelsen med att vi har tydliga mål som genomsyrar organisationen vilket ger kraft att ge god service till rimlig kostnad.

Vill du verka och bidra i en betydelsefull verksamhet, där vi strävar efter att bli Sveriges mest attraktiva kommun, så är detta ett jobb för dig!

Om verksamheten

Kultur- och fritidskontoret ansvarar för Sollentuna kommuns kultur- och fritidsansläggningar såsom bibliotek, idrottsanläggningar, bad- och simanläggningar, konsthall, kulturskola, Edsbergs slott, och fritidsgårdar m.m. Vi ger också service och bidrag till föreningar inom kommunen. Kultur- och fritidskontoret är en förhållandevis liten förvaltning inom kommunen vilket ställer krav på mångsidighet hos medarbetarna men samtidigt ger det stora möjligheter att faktiskt göra skillnad i verksamheten. Vi arbetar för att bereda plats för både organiserad och spontan fritid för alla kommunens invånare. Kontoret arbetar även för utvecklingen av ytor för idrott och kultur samt deltar i flera kommunövergripande processer och ett omfattande internt utvecklingsarbete.

Tjänsten som Enhetschef Drift- och anläggning Idrott, ligger organisatoriskt under Idrotts- och fritidschefen med placering på Sollentunavallen. Idrottsteamet består av idrotts- och fritidschef, drift- och anläggningschef, Idrottsutvecklare, samordnare för administration och funktionshinders frågor och en idrottskonsulent. På kansliet arbetar även, förutom förvaltningschefen, ett tiotal personer inom administration och utredning samt kultur.

Arbetsuppgifter

Idrott Sollentuna söker nu en Enhetschef Drift- och anläggning som ska ansvara för arbetsledning av enheten Idrott med 16 st. driftpersonal, föreningskontakter i anläggningsfrågor, utveckling och löpande drift. I tjänsten ingår verksamhet- personal- och budgetansvar. Du kommer även att vara delaktig i många av kontorets utvecklingsprojekt.

Kvalifikationer
  • Du som söker tjänsten skall ha en för arbetsuppgifterna lämplig utbildning.
  • Du har stor erfarenhet av föreningsliv och god förståelse för idrottens behov.
  • Du har erfarenhet och kunskaper om drift av idrottsfastigheter/idrottsanläggningar.
  • Erfarenhet från kommunal verksamhet eller från en politiskt styrd organisation är ett krav.
  • Du har tidigare chefserfarenhet.
  • Du uttrycker dig väl i tal och skrift och har vana av att ta fram underlag och skriva rapporter.
  • Du bör ha en hög datorvana och goda kunskaper i MS Office.
  • Du bör ha god kunskap om budgetarbete och ekonomi.
  • Som person är du samarbetsinriktad, stresstålig, initiativtagande och har en stor personlig mognad. Du är även tydlig i ditt ledarskap och har ett högt kvalitetstänkande.
Som chef och ledare hos oss är du en förebild för kommunens gemensamma värderingar och anger inriktningen för verksamheten. Genom att inspirera, uppmuntra, utmana och skapa förutsättningar att nå uppsatta mål skapar du motivation och engagemang hos dina medarbetare.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder

Som chef i Sollentuna kommun erbjuds du ett viktigt, stimulerande och utmanande uppdrag. Vi vill att våra chefer ska trivas och utvecklas och satsar mycket på utbildning, stöd och nätverkande. Välkommen att läsa mer om att vara chef hos oss och vår syn på ledarskap

https://www.sollentuna.se/jobb-foretagande/jobb-och-praktik/sollentuna-kommun-som-arbetsgivare/ledarskap-i-sollentuna/

Vi erbjuder ett roligt jobb med trevliga kollegor där du kan göra skillnad.

Arbetstid/varaktighet

Heltid, tillsvidareanställning. Tillträde enligt överenskommelse. Vi tillämpar individuell lönesättning.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Urval kommer att ske löpande.

Välkommen med din ansökan!
Med engagemang växer vi tillsammans - vi skapar värde och gör Sollentuna lite bättre varje dag. Vi vill ge dig möjligheten att kunna påverka, utvecklas, växa i din yrkesroll och trivas med kollegor. Vi söker dig som är nytänkande, ansvarstagande och välkomnande. Jämlikhet och mångfald är viktigt för oss och vi behöver olika kompetenser i våra verksamheter. Välkommen till oss!
Mer info
Område Sollentuna
Yrkesroll Organisation & ledning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://sollentuna.varbi.com
Sista ansökningsdag 23 feb 2020 (7 dagar kvar)