Enhetschef Fritidsgårdsenheten

Enhetschef Fritidsgårdsenheten

Vill du vara med och förbättra och utveckla Sollentuna? Vi vill vara Sveriges mest attraktiva kommun. Det innebär att vi vill bli lite bättre varje dag. Vi är idag en av de främsta kommunerna i landet avseende skola och näringsliv.

Fritidsgårdsenheten, inom Kultur- och fritidskontoret, ansvarar för fritidsgårdsverksamhet som vänder sig till ungdomar främst i åldersgruppen 13-17 år.

Det övergripande målet är att det ska vara lätt att ha en aktiv fritid i Sollentuna kommun. Detta bidrar fritidsgårdsenheten till genom att skapa trygghet för invånare och besökare, hållbara och attraktiva fritidsverksamheter. Genom fritidsgårdsenhetens verksamhet kan vi bira till att skapa livslånga intressen, nätverk, gemenskap och lärande för målgruppen.

Vi söker en enhetschef till våra fritidsgårdar som vill leda enheten, tryggt och säkert mot målen.

Arbetsbeskrivning
Som enhetschef över Fritidsgårdsenheten ansvarar du för fyra verksamheter, tre fritidsgårdar och en mobil enhet, samt gruppchef och en administrativ samordnare. Du arbetar aktivt för att verksamheten ska fungera som trygghetsskapande och inspirerande verksamheter. Det ligger på ditt ansvar att samverka med andra aktörer i kommunen såsom socialkontor, skola, polis och andra trygghetsaktörer samt med kommunens två avtalsgårdar.

Exempel på arbetsuppgifter som ingår i befattningen:
  • Verksamhets- och kvalitetsansvar för fyra verksamheter, vilket innebär att säkerställa mål och mening och att ansvara för enhetens verksamhet gällande kvalitetsrapportering.
  • Övergripande budgetansvar vilket innebär att ansvara för daglig ekonomi enligt delegationsordning samt att ansvar för ekonomiska rapporter vid uppföljning.
  • Leda enhetens arbete och tillse att verksamhetens kvalitet, effektivitet och resultat upprätthålls och utvecklas genom erfarenhetsåterföring och befintliga rutiner
  • Övergripande arbetsmiljöansvar för hela enheten.
  • Verka som direkt chef över kanslisamordning och gruppchef samt direkt chefsansvar för den mobila enheten.
En annan viktig del av tjänsten är att säkerställa en attraktiv arbetsplats och en god arbetsmiljö genom ett utvecklande ledarskap. Det innebär bland annat att arbetsgrupperna behöver jobba med mål och mening i verksamheten.

Enhetschef för fritidsgårdsenheten rapporterar till avdelningschefen.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har en relevant akademisk utbildning inom till exempel ledarskap alternativt utbildning som vi bedömer motsvarande. Du behöver flerårig erfarenhet av arbete som chef, varav helt eller delvis inom fritidsgårdsverksamhet. Dessutom krävs erfarenhet av arbete med ungdomar och offentlig verksamhet samt mål- och kvalitetsstyrning. Kunskaper som du behöver i tjänsten är trygghetsskapande arbete, modernt fritidsledarskap och europeiska riktlinjer inom fritidsverksamhet, samverkan med fackliga organisationer samt mycket god svenska i tal och skrift.

Det är meriterande om du har erfarenhet av att leda andra chefer, arbetat i verksamhetssystem såsom Stratsys och KEKS samt har arbetat i socialt utsatta områden.

Som person är du trygg, stabil och har självinsikt. Du behöver vara tydlig i din kommunikation, stå för ett utvecklande ledarskap och du förstår och tillämpar affärsmässiga principer.

Övrigt
I denna tjänst kommer vi att göra bakgrundskontroll på slutkandidat.

Vi erbjuder
För oss är det viktigt att våra medarbetare har ett hållbart arbetsliv och kan kombinera ett professionellt arbete med familj och fritid. Vi arbetar också för att alla medarbetare får utvecklas i sin roll och att kompetenser tas till vara. Vi tillämpar flextid, erbjuder kompetensutveckling, friskvårdsbidrag och semesterväxling.

Personalförmåner

Välkommen med din ansökan!

Med engagemang växer vi tillsammans - vi skapar värde och gör Sollentuna lite bättre varje dag. Vi vill ge dig möjligheten att kunna påverka, utvecklas, växa i din yrkesroll och trivas med kollegor. Vi söker dig som är nytänkande, ansvarstagande och välkomnande. Jämlikhet och mångfald är viktigt för oss och vi behöver olika kompetenser i våra verksamheter. Välkommen till oss!
Mer info
Område Sollentuna
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Sollentuna Kommun
Hemsida https://sollentuna.varbi.com
Sista ansökningsdag 23 maj 2022 (5 dagar kvar)